Závist lidí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
29.12.20 08:09
@Takyjedna píše:
To není od tebe vůbec hezký, smát se holce, co byla na psychně. Taky jsem měla takovou spolužačku ze ZŠ, co si dokazovala svůj úspéch počtem chlapů, pak skončila na chvíli někde v Kostomlatech, či jak se to tam jmenuje. A víš proč? Protože v dětství zažila nějaké prasečinky od svýho bratra a jeho povhybných kámošů, když se někde opili. Jsou to smutný věci. Poměřuj se s někým až v důchodu, do tý doby to nemá žádnou cenu.

Podle mě se ji pisatelka nesmeje, jen to zmínila. Ovšem urcite plati, ze za takové věci by se nikdo nikomu smát neměl

• Citovat
  • Upravit
2085
30.12.20 20:59

Hele, já to chápu. Každý má nějakou představu, jak by chtěl, aby jeho život vypadal. Každému se něco líbí víc a něco méně. A hrozně snadno člověk získá pocit, že jinde je tráva zelenější…

Jenže je nutné si uvědomit, že každý má něco. Nikdo všechno. Ta dívka je možná krásná, ale to neznamená, že je šťastná, že nemá své problémy. A za deset let z ní může být tlustá umaštěná mamina od tří dětí. To je dost časté. Stalo se to všem krásným holkám ode mě ze základky. Já byla jedna z těch ošklivých a dneska jsme na tom přesně opačně.

Víte, co jsem udělala? Prostě jsem se přestala soustředit na to, v čem ony jsou lepší, ale začala jsem se soustředit na to, co můžu udělat sama se sebou, abych se sama sobě víc líbila a cítila se ve své kůži lépe… A pomalu jsem se stávala tím, kým jsem být chtěla. Ne někým jiným, protože po něm jdou kluci. To mě přestalo zajímat. Dneska už nezávidím vzhled žádné holce a ženě. Proč bych měla? Sama jsem hezká ženská :) Jen mi trvalo to vidět a vytáhnout.

Celé je to v maličkostech. Když mi přišlo že mám nadváhu, tak jsem zhubla. Když mi připadalo, že by moje pleť mohla být hezčí, začala jsem zkoumat, jak toho dosáhnout… A postupně se všechno dařilo. Klíčem je přestat se litovat ve smyslu, že ona měla štěstí a já jsem ošklivá chudinka. Pokud vás tak někdo vnímá, tak je to jen proto, že si to o sobě myslíte a tudíž to projektujete nevědomky do toho, jak na lidi působíte…

Je vám 18. Když budete chtít a budete se snažit, můžete být za rok úplně jiným člověkem. Příroda nám sice určila nějaké meze, za které se nedostaneme ani kdybychom se na hlavu postavili, ale věřte mi, že i v rámci těchto mezí jeden svede zázraky. Ale musíte chtít. Takže se přestaňte dívat na ni a na její nápadníky, ale koukněte se do zrcadla. Tam je řešení vašeho problému.

Dokážete to. S každou změnou k lepšímu se bude uzdravovat i vaše sebevědomí… A než se nadějete, půjde to samo… Možná se karty obrátí a jednou bude ona závidět vám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.21 13:16

@DeeDee.518 taky jsem za mlada zavidela jedny holce, bylo ji 18 a vypadala tak na 23, všem se libila a byla středem pozornosti, za to mne bylo taky 18 ale vypadala jsem tak na 15, proste nevyzrala holka, dnes mi je 30 a jsem rada ze vypadam na min, ona teď vypada tak na 45 místo 30 :lol: :D

• Citovat
  • Upravit
7.1.21 14:38

Vyser se na ni, se nediv ze si ji kazdej všimne když někde na plese děla pole dance :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová