Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, mám termín porodu listopad 2014 a obávám se, že ji nestihnou otevřít. Najde se někdo, kdo řeší stejné dilema - jakou náhradní porodnici vybrat?
Dilema neřeším, ale jestli mohu doporučit, tak Jilemnici, ale záleží odkud jste, kam to máte blíž ![]()
Ja myslim, ze tam uz ji neotevrou nikdy, nejsou doktori
Jinak Jilemnice, Trutnov, Jicin, HK…:)
@ostinde prý už se snad ani neotevře.. náhradních variant je celkem dost.. mi doporučovali Rychnov - netuším, jak moc daleko to je..
Jestli ti jde o „lesanský“ přístup, tak v tuhle chvíli asi jedině Krnov… jo, to je to „každá žena si přece přece může vybrat porodnici podle svých představ“ ![]()
@martina.se Rychnov je od Vrchlabí něco kolem 100km. Já v Rychnově rodila a příště budu znovu ![]()
Ahoj, děkuju za odpovědi a omlouvám se za pozdní odpověď, jsem nováček a myslela jsem, že mi příjde upozorňující e-mail ![]()
Jinak ve zkratce, jsem z Hradce, porodnici hledám do 100 km. Požaduji spíše vyčkávací přístup k porodu, než aktivní vedení. Akceptování porodního plánu. Nenucení a neotravování s nabízením oxytocinu na urychlení, nenucení na kozu, nevytrhávání placenty, neodnášení dítěte. Dále bych chtěla, aby manžel s námi zůstal po celou dobu, mimo jiné mám fobii z nemocnic, díky hradecké fakultce, které se vyhnu, i když je nejblíž. Všechny tyto body splňovalo jen Vrchlabí. Takže jo, jsem lesana ![]()
na Jilemnici jsem koukala, že by tam manžel mohl zůstat, ale na aperio.cz píšou, že mají aktivně lékařsky vedené porody a já se prostě nechci s nikým dohadovat, jestli mi dají kapačku. Navíc tam píšou, že dítě odnáší na několik hodin pryč. A také jsem našla poměrně hodně recenzí obsahujících skákání na břicho, což je vyloženě odpuzující. Nebyli s Vrchlabím takový horští rivalové? Je Jilemnice dostatečně „alternativní“? Díky!
Rychnov zase píše, že neakceptují porodní plány, to mi přijde ujetý, resp. to znamená pak o každej prd bojovat a dohadovat se na něm. A na to nebudu mít sílu. Nebo ne? Jak to tam probíhá? Díky!
Ještě se mi docela líbí Ústí nad Orlicí, jenže tam může táta zůstat jenom na nadstandardu a ten je prý furt obsazený ![]()
A Krnov, no, to už je fakt z ruky
ale naprosto souhlasím, tahle věta, jak si každá může vybrat, mě rozpaluje do běla!
Holky, pomozte, rodím za tři měsíce a jsem z toho fakt nešťastná.
Jo a doma porod je vyloučen, bydlíme v paneláku.
@ostinde Ja teda nevim co se ti v Hradci stalo, ale ja tam rodila pred tremi lety a musim rict, ze bych tam sla rodit klidne znovu, porod trval 17hod. nic neurychlovali, nechali tomu volny prubeh, zadny skakani na bricho, zadny vytrhavani placenty, cekalo se az sama „vyleze“ ven a pristu PA a pak doktora pri produ k nezaplaceni, maleho porad kontrolovali jak dycha apod…manzel tam byl se mnou celou dobu… ![]()
Jinak nejaky cas zila kousek od Vrchlabi a ke konci kdy jeste porodnice fungovala jsem na ni neslysela pekny veci, od duverohodneho cloveka, porody delal starsi gynekolog a snad se mu i stalo ze mu miminko u porodu upadlo na zem…a dalsi a dalsi veci, tam by me rodit nikdo nedostal… ![]()
Jo a maly se narodil v 34+4,a peci o neho si taky nemuzu vynachvalit ![]()
Díky. No, třeba jsi měla štěstí, že tam nebylo zrovna plno? O tom urychlování jinak všude čtu, i kamarádkám se to stávalo. Měla jsi porodní plán třeba?
Ja chtela rodit v Jilemnici, ale mela jsem v poradne v 34tt hrozne vysoky tlak a otoky nohou a z krevniho obrazu co se dela ve 30tt mi zjistili i malo krev. desticek, tak me doktorka poslala do Jilemnice, ze si tam na vikend lehnu a ze me budou brat krev a merit tlak, jenze kdyz jsem tam v patek prijela, tak me cely dopoledne brali moc, krev a merili tlak a nakonec v poledne primar prisel a ze se mu to nelibi a poslal me do HK, pry kdybych zacala rodit, tak tam jsou na to lip pripraveny, abych u porodu treba nevykrvacela…tak me tam odpoledne privezli, vikend jsem si tam polezela, maminky na pokoji super, sestricky taky a v nedeli o pulnoci si malej rekl, ze chce ven, praskla mi voda uz to jelo
narodil se pak v pondeli v 16,45 odpoledne ![]()
Musim rict ze kontrolovali me i malyho ozvy jak pri prijmu tak pak cely vikend, nic proste nenechali nahode ![]()
Mmh ja si taky rikam, ze vyhoda vetsich porodnic jako je HK je, ze zajisti kvalitni peci o novorozene pokud se neco stane.. Sice je moc fajn rodit co nejprirozeneji a mit mily a individualni pristup ze strany personalu, ale co kdyz porod bude komplikovany… Jelikoz to bude muj prvni porod, tak budu asi klidnejsi v HK…
@blobfish píše:
Jestli ti jde o „lesanský“ přístup, tak v tuhle chvíli asi jedině Krnov… jo, to je to „každá žena si přece přece může vybrat porodnici podle svých představ“
A Havlíčkův Brod, který je zároveň i nemocnicí, kde „zvládnou“ komplikace při porodu.
Ted jsem cetla par recenzi o Havlickove Brode a je to hrozne tezke rozhodnout.. vzdycky se najdou spatne zkusenosti a zaroven i hodne pozivitni… jak se pak v tom orientovat?! ![]()
@Quintine píše:
Ted jsem cetla par recenzi o Havlickove Brode a je to hrozne tezke rozhodnout.. vzdycky se najdou spatne zkusenosti a zaroven i hodne pozivitni… jak se pak v tom orientovat?!
Těžko. Já rodila dvakrát ve Vrchlabí a mám dvě zcela rozdílné zkušenosti s identickými PA u porodu, pod „vedením“ jiných primářů, čili v jinak fungujícím režimu..
Nicméně to extra bylo to, že je tam absolutně individuální přístup. Žádné vizity na čas, žádné nějaké nemocniční programy.. Absolutní soukromí a indivindi přístup po porodu.. Byla jsem tam podruhé rodit s celou rodinou - týden jsme strávili i s prckem na hotelu ve Vrchlabí
To je velice příjemné, pokud chci již od porodu připravit rodinu a nastavit náš program..
Dnes mi to přijde o něco důležitější než „komfort“ při porodu..
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.