Zazděné Vánoce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
25.11.21 16:59

Máme rádi Vánoce i Velikonoce. My si vše pozitivně přizpůsobíme pro sebe, aby nám bylo dobře, spokojeně. Tvůj chlap je to mrlmla protivný a nic mu není po chuti. Proč s takovým člověkem trávit léta? Nesnesla bych takového partnera. Utíkej holka, utíkej. Dokud máš čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.11.21 17:05
@Bábrdl píše:
To jsou takové řeči. Proč slavit Vánoce, lidé se mají s rodinou scházek „kdykoliv“? Proč kupovat dárek k narozeninám, můžu ti ho dát „jen tak“? Proč jít na večeři na výročí, jít můžeme „kdykoliv“?Výmluvy

Jj, tehdy jsem to tak nevidela a myslela jsem ze se zmeni, ale ted si rikam ze nastesti ze jsme se rozesli :D jako na muj svatek mi darek dal, svoje narozky nechtel slavit tak dostal jen sladkosti, ale stejne nad nima ohrnul nos :roll: ale byli jsme spolu vlastne kratce, jen cca 4 mesice. A nemyslim si, ze to i v pripade zakladatelky muze byt na dlouhodoby vztah, kdyz jeden ma rad Vanoce a druhy nechce ani cukrovi a stromek, natoz darky.

• Citovat
  • Upravit
3837
25.11.21 17:07

Přesně jak bylo řečeno, o ti řekl co jak chce, teď mu ty jasně řekni, co chceš ty a jaký by mohl být kompromis. Větvička, jedny světýlka a svícen. Udělejte si ty Vánoce moc hezké, žádné tlačení na pilu, prostě hezky den. A třeba to půjde každý rok víc k tvé představě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15332
25.11.21 17:09

Skončil by..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1260
25.11.21 17:16

Kompromis, utvořila bych vlastní pojetí Vánoc, cukroví nemusí- pekla bych makronky, stromeček- zbytečnost- dala bych do vázy větvičky (barborky), s kamarády může jít bruslit jindy- o Vánocích bych šla přes den bruslit s ním a večer jela za rodinou. Dědeček jednu osobu navíc snad přijme a on může večer sedět doma u televize. Myslím si, že bude i bojkot pohádek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5072
25.11.21 17:31

Jsou věci, kdy manželé (partneři) nechtějí nebo dokonce nemohou dělat věci spolu (a takových situací je), tak je prostě nedělají. Tedy na Štědrý den dopoledne se chovat jako v sobotu, odpoledne odejít k rodičům a určitě tam zůstat i na večeři s rybou a bramborovým salátem. Příteli určitě nebude vadit, že je doma sám, protože Vánoce pro něj nic nejsou. Na Boží hod pak jednat podle zvyklostí. Když nechce vánoční výzdobu, dobře, je to jeho byt, ale zakázat péci cukroví? To už je na hlavu. Proč hledat kompromis, tam kde být nemusí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9280
25.11.21 18:31

Tak to by mi strašně vadilo. A co tvůj názor? Ten nic neznamená?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1266
25.11.21 19:29

Tak tohle by byl pro mě důvod k rozchodu. Já svátky miluju a na Vánoce se těším celý rok. Vztahy jsou o kompromisech a pokud tě má rád, tak ten stromek snad přežije. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105932
25.11.21 20:18
@Anonymní píše:
@safina kdyz zil u rodicu tak vanoce byla vzdy zaminka jeho „otce“ se opit jak zakon kaze, a vse skoncilo hadkou, rozbitymi taliri a vycitkami za utracene penize. A pak kdyz ho mamka opustila tak uz byl v puberte a nejake vanoce uz ho bohuzel nebrali a to mu zustalo :,(

Tak mu slib, ze nebudes pit, ze se nemusi bat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105932
25.11.21 20:20
@martina.se píše:
Ne každý má rád vanoce :think: buď se s tím smir nebo hledej jinde.. bohužel.. já je taky nemusím, dělám to jen kvůli dětem..když jsem byla bezdětná, chodila jsem do práce atd :think:

A zakazujes, stromecek, darky a cukrovi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105932
25.11.21 20:22
@Luboš P píše:
Jsou věci, kdy manželé (partneři) nechtějí nebo dokonce nemohou dělat věci spolu (a takových situací je), tak je prostě nedělají. Tedy na Štědrý den dopoledne se chovat jako v sobotu, odpoledne odejít k rodičům a určitě tam zůstat i na večeři s rybou a bramborovým salátem. Příteli určitě nebude vadit, že je doma sám, protože Vánoce pro něj nic nejsou. Na Boží hod pak jednat podle zvyklostí. Když nechce vánoční výzdobu, dobře, je to jeho byt, ale zakázat péci cukroví? To už je na hlavu. Proč hledat kompromis, tam kde být nemusí?

Presne tak bych to udelala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5072
25.11.21 20:24
@Venetia píše:
Presne tak bych to udelala

To letos, ale co dál?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105932
25.11.21 20:55
@Luboš P píše:
To letos, ale co dál?

bud se domluvit na nějakém kompromisu nebo najít někoho na stejne vlne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
25.11.21 21:55

Co zkusit říct, že bys mu chtěla ukázat, že svátky můžou být i hezký a že slibuješ, že to nebudeš přehánět?
Je mnoho odstínů mezi „žádné vánoce nechci“ a „vyzdobim to tu od shora dolů, budou tu řvát koledy celý advent a nakonec se poštěkáme u stromečku“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.11.21 00:05

Chapu trauma, chapu nechut slavit, ale to vse se da podat slusne, s pochopenim, treba i s omluvou, ze to nechce kazit, ale nemuze si pomoct.
Ale obrovska kontrolka je to, ze jeho tvuj postoj nezajima, nepta se, neresi, nehleda zpusob, ktery by byl fajn pro oba. Proste on to tak chce, tak to bude a nazdar.
Tohle uz je na rozchod.

Taky je zasadni, jak jsi to podala ty, jestli plna pochopeni, vstricnosti „ano milacku, chapu te, tak jo, nechci te ranit“ - a pritom te to vnitrne zere, tak je to proste setsakra spatne, takhle se upozadovat nemuzes, nezbyde ti nez sebrat odvahu a na rovinu mu rict, co bys rada, no a podle jeho reakce proste uvidis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný