Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobry den, co muze byt pricina zazloutlych nehtu? na obou rukach je mam zazloutle a zacinam se toho bat 😳
@Vlacilova Ahoj, já si myslím že i plíseň nebo z černého laku to chytá, ale nevím jestli si lakuješ nehty ![]()
@brunetka3 Ahoj, plisen urcite nemam a lakuju si nehty, ale prevazne modrym nebo zelenym lakem. cernym vubec.. taky sem si vsimla, ze mi zezloutly az po top zelenem laku (jenze predtim jsem ho mela a nebyly zluty) takze nevim :/
@brunetka3 Ahoj, plisen urcite nemam a lakuju si nehty, ale prevazne modrym nebo zelenym lakem. cernym vubec.. taky sem si vsimla, ze mi zezloutly az po top zelenem laku (jenze predtim jsem ho mela a nebyly zluty) takze nevim :/
@Vlacilova Plíseň určitě nemáš? Tak to bude nejspíš tím lakováním. Nehty si nelakuji, ale kdysi v dospívání občas ano a po odlakování byly vždy takové zažloutlé.
@Petule030 plisni jsem si 100% jista, ze to nebude.. prave nehty si lakuji hodne skoro kazdy tyden, protoze se lak vzdy sloupe
Nejspíš to bude lakem. Používejte pod barevný nějaký průhledný, podkladový. Pokud problémem opravdu není plíseň (spousta lidí si myslí, že jejich plíseň není plíseň - a to jen proto, že se domnívali, že plíseň na nehtu vypadá jinak), tak by to mělo odrůst…
Jinak zažloutlé nehty mají i kuřáci. I to bývá jednou z příčin…
Kourite? A vim ze se to muze delat po laku, tenkrat mi to udelal bezbarvy.
@lachtanice86 do ted jsem nevedela co to je :S ale asi ho zacnu pouzivat
@Hvezda70 kourim, ale asi 4mesice cca a za tu dobu jsem mela koupene jenom 3 nebo 4 krabicky, takze nevykourim krabicku denne ![]()
@Vlacilova kouření, barvy na vlasy, laky na nehty, koření.. to vše může nehty obarvit
@Vlacilova píše:
Dobry den, co muze byt pricina zazloutlych nehtu? na obou rukach je mam zazloutle a zacinam se toho bat 😳
Játra nebo ledviny… ![]()
@Taktinevím @DeeDee.518 kuraci kteri kouri uz ale dlouho ne? jinak asi to bude tim lakem no.. ted sem si cetla datumy spotreby laku co pouzivam a vetsina je uz minimalne 2 roky prosla
@Vlacilova píše:
@Taktinevím @DeeDee.518 kuraci kteri kouri uz ale dlouho ne? jinak asi to bude tim lakem no.. ted sem si cetla datumy spotreby laku co pouzivam a vetsina je uz minimalne 2 roky prosla
Tak hlavně že to není zdravotními problémy. Nech občas ty nehty nadechnout, čili bez laku. prospěje jim to ![]()