Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
jestli někde vidím ohrožení pro Váš vztah, tak je to tvá, zcela nepřiměřené žárlivost.
Pokud máš obavy, zda ti bude partner věrný, tak si s ním promluv. Pokud to pramení z toho, že máš sama o sobě malé mínění, tak na tom pracuj. Pokud to má jiný důvod, snaž se jej odstranit.
Nedůvěra ještě žádný vztah nezlepšila.
Každá žárlivost je zbytečná a jedinné co dělá je že ničí jak žárlícího, tak vztah.
Jedinnou výjimkou je, pokud tedy hrajete hru na žárlení v rámci předehry a netaháte to jinam do reálného života.
Věrnost si nevynutíš, člověka nedonutíš k tomu, aby miloval jen tebe.
Žárlivost je známka tvé vlastní nejisototy, jasní sigál toho, že vlastně nemáš sebe samu moc ráda a nevěříš tomu, že by tě opravdu mohl mít rád někdo jiný a namísto toho aby si tohle nějak řešila, tak hledáš vnějšího nepřítele a snažíš se donutit partnera, aby ti opakovaně dokazoval něco, co se dokázat nedá.
Pokud se k tobě partner chová tak, že ti to nevyhovuje, tak to řeš - to konkrétní chování, ne fantazie o nevěře a spol. Ale to že si necháš případně ubližovat opět souvisí s tím, že vlastně nemáš moc ráda sebe sama a sebeúcta taky není tvou silnou stránkou.
Člověk co si váží sám sebe si ubližovat úplně nenechá a není s někým, kdo mu případně ubližuje.
@Premek_Orac Aha takže pokud by tohle dělala tvá žena s jejím šéfem bylo by to v poho?
Mě se zdá normální, že lidé v práci společně obědvají, nebo si drží jistou komunikaci mezi sebou. Přeci jen v práci se taky tvoří vztahy. Co až bude nějaký firemní večírek, nebo i několikadenní teambuilding s přespáním mimo bydliště? To budeš vyvádět?
Kluk je s tebou. Věř si. Buď svá a pokud Vám to v posteli i mimo ní funguje, tak netvoř problémy, tam být nemusí.
@kapitanpejsek píše:
Mě se zdá normální, že lidé v práci společně obědvají, nebo si drží jistou komunikaci mezi sebou. Přeci jen v práci se taky tvoří vztahy. Co až bude nějaký firemní večírek, nebo i několikadenní teambuilding s přespáním mimo bydliště? To budeš vyvádět?Kluk je s tebou. Věř si. Buď svá a pokud Vám to v posteli i mimo ní funguje, tak netvoř problémy, tam být nemusí.
No, normální… Jde o to, zda stejný vztah, obědy a stejnou komunikaci, dopisování apod. urdžuje i s ostatními kolegy. Pak by to bylo normální. Pokud je to jinak, pak to až tak nevinné být nemusí.
@milami píše:
No, normální… Jde o to, zda stejný vztah, obědy a stejnou komunikaci, dopisování apod. urdžuje i s ostatními kolegy. Pak by to bylo normální. Pokud je to jinak, pak to až tak nevinné být nemusí.
Určitě to není rovnoměrné se všemi.. Přeci nemůže být se všemi na stejné vlně. S někým si člověk vždy rozumí víc a tak je tam komunikace přece jen častější. Pak může vzniknout i přátelství a nějaká další setkání mimo pracovní dobu. To se mi zdá v pořádku. Taky netuším o kolika lidech ta firma je, kde pracuje přítel, ale tak asi tam nebude jen ta šéfová, ale třeba o ní mluví s přítelkyní víc, protože s ní v práci přichází do styku (ne pohlavního
) nejčastěji.
@kapitanpejsek
Pokud chodí na obědy společně s jinými kolegy a udržuje s nimi obdobnou komunikaci, pak ok.
Ale vypisovat si o víkendech po večerech jen s mladou, hezkou, svobodnou dámou, posílat si smajlíky a tvrdit, že jde o práci,…
Zakladatelka žárlí, žárlí hodně. Protože se cítí nejistá. Neříká se obvykle tady v diskuzích Dej na svou intuici?
@kapitanpejsek O čem si jako kazdy mohou psát…ne to fakt není normální ![]()
@Annabela11 píše:
@milami Jasné že tohle není v pořádku
Naštěstí zakladatelka svyho partnera brzo umoří a ten ji kopne do zadku.
@Annabela11 píše:
@kapitanpejsek O čem si jako kazdy mohou psát…ne to fakt není normální
Taky bych řekla
Já si teda po večerech s šéfem nepíšu
Fakt mě udivuje, co někteří považují za normál ![]()
@Annabela11 píše:
@pohledzdruhestrany To by měla ona udělat jemu…
Přesně, dala bych mu takovou šéfovou, že by se mu zatočila hlava.
No, neřekla bych že žárlíš zbytečně, kdyby si psal i s ostatními kolegy, tak by to bylo tak nějak v normě. Ale že si vypisuje jen se svobodnou slečnou je prostě divný. O čem si píšou? O práci to asi nebude ![]()
Ahojte, jsem tu nová. A chtěla bych poradit co s žárlivostí. Mám přítele a jsme spolu rok..všechno je v pohodě do té doby, než vidím kolem neho jinu zenu. On je velky tajnustkar a Jednou jsem chtela vedet co taji tak jsem mu vlezla a ne bohuzel jednou do mobilu. Jednou jsem nasla neco, co mi normalni neprislo, ale jinak vesměs to bylo v pohode. Ale ted zacal chodit do nove prace a pise si s tu jeho sefovu. Ona je mladsi jak on, je hezka, svobodna..jedine co tak ma decko a to on si chce vychovat svoje vlastni. Ale mam hrozny strach, protoze spolu chodi o obědove pauze na obed, pisi si( nevim teda jak casto, ale myslim si ze kazdy den a pise si s ni smajliky atd. A mne nic takoveho nenapise) tvrdí mi, ze si pisu jen o praci a nic vic ale aby si v nedelu vecer psali o praci??
Nejvic me ale stve, ze k ni se chova lip jak ke mne.. mam strach, ze si rekne ze ona je lepsi, vic si rozumi a opusti me.
nejspíš bych nemela až tak žárlit..tvrdí mi, ze by mi nikdy neublizil a ze by me nepodvedl. Ale v dnesni dobe je nevěra na denním poradku
jak mu mam verit..
Děkuji za odpovědi