Nejdřív svatba až pak dítě?

Anonymní
7.9.20 10:30

Nejdřív svatba až pak dítě?

Ahoj, vždycky jsem chtěla mít klasickou svatbu s celou rodinou a se všemi přáteli, ať si to užijeme. Čekala jsem na zásnuby, ale teď v srpnu jsme se s přítelem domluvili, že se začneme pokoušet o dítě, přišla mi to tehdy jako ideální doba a buď to tak má být a otěhotením anebo ne.. Jenže přítel mě požádal o ruku a já v tom samém čase přišla na to, že těhotná NEJSEM, že se to nepovedlo. Začali jsme orientačne plánovat svatbu, měla by být za cca 8 měsícu. Těším se, mělo by tam být hodně lidí, a teď mám dilema co dál. Jestli plánovat svatbu, užít si ji se vším všudy a o dítě se snažit až po svatbě, anebo plánovat svatbu a zároveň se snažit, když vidím že to není tak jednoduché. Bojím se, že se nám pak nebude dařit otěhotnět, zároveň mám problém s prací, která mě stresuje, a nejraději bych tu strávila už co nejkratší dobu. Mám celkem stresující práci a kvuli tomu mi hapruje cyklus, ale novou práci moc hledat nechci, protože v téhle době a v mém oboru to nebude lehké najít, a vím že za tyhle peníze si už asi jinou práci nenajdu (takže by byla mnohem nižší mateřská). Co by jste dělaly na mém místě a jaké máte zkušenosti? Brali jste se v těhotenství? Užily jste si svatbu, nebo vám bylo špatně? Díky! :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
7.9.20 10:39
@Anonymní píše:
Ahoj, vždycky jsem chtěla mít klasickou svatbu s celou rodinou a se všemi přáteli, ať si to užijeme. Čekala jsem na zásnuby, ale teď v srpnu jsme se s přítelem domluvili, že se začneme pokoušet o dítě, přišla mi to tehdy jako ideální doba a buď to tak má být a otěhotením anebo ne.. Jenže přítel mě požádal o ruku a já v tom samém čase přišla na to, že těhotná NEJSEM, že se to nepovedlo. Začali jsme orientačne plánovat svatbu, měla by být za cca 8 měsícu. Těším se, mělo by tam být hodně lidí, a teď mám dilema co dál. Jestli plánovat svatbu, užít si ji se vším všudy a o dítě se snažit až po svatbě, anebo plánovat svatbu a zároveň se snažit, když vidím že to není tak jednoduché. Bojím se, že se nám pak nebude dařit otěhotnět, zároveň mám problém s prací, která mě stresuje, a nejraději bych tu strávila už co nejkratší dobu. Mám celkem stresující práci a kvuli tomu mi hapruje cyklus, ale novou práci moc hledat nechci, protože v téhle době a v mém oboru to nebude lehké najít, a vím že za tyhle peníze si už asi jinou práci nenajdu (takže by byla mnohem nižší mateřská). Co by jste dělaly na mém místě a jaké máte zkušenosti? Brali jste se v těhotenství? Užily jste si svatbu, nebo vám bylo špatně? Díky! :kytka:

Ty jsi překvapená, že to nevyšlo na první pokus? :mrgreen: Promiň, ale to je hrozně úsměvné.
Já osobně bych se těhotná vdávat nechtěla, takže já bych se soustředila na plánování svatby abychom si to užili a až pak se pokoušela dál (bez pocitu, že to není tak snadné 8) ). Jestli ti nevadí svatba s břuchem, tak klidně nech věci volně plynout :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.9.20 10:40

Měla jsem svatbu v sedmém měsíci. Svatbu jsem si užila. Měla jsem normálně obřad, pak oběd a pak mejdan. Končili jsme nad ranem. Bylo mi dobře. Hodně jsem tancovala. Užila jsem si to.

• Citovat
  • Upravit
266
7.9.20 10:43

Vdávala jsem se v pátým měsíci, nic mi nebylo (krom přesezené kostrče a pálení žáhy ze všech těch dobrot) a svatbu jsme si všichni užili. Dokonce jsem teď v osmým měsíci byla svědčit kamarádce a díky odpolednímu šlofíku jsem pak vydržela s ostatníma klábosit do čtyř do rána, vůbec jsem se necítila nijak omezená břichem. Ale samozřejmě každý těhotenství je jiný a nikdo ti dopředu neřekne, jak bude tobě.
Ve tvé situaci bych asi prostě nechala všemu volný průběh - pokud tě práce stresuje až tak, že ti blbne cyklus, tak třeba ani neotěhotníš. Anebo jo a pokud ti bude špatně, uspořádáte buď jen obřad, abyste formality měli za sebou a oslavu později, nebo celou svatbu odložíte. To už se dá vždycky vymyslet podle konkrétní situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35828
7.9.20 10:44

Já jsem se těhotná vdavat nechtěla, ze začátku jsem byla strašně unavená a nechtěla jsem svatbu rušit kdybych náhodou byla na rizikovým a musela ležet. Vzali jsme se až bylo malé rok a půl a užili jsme si to maximálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2930
7.9.20 10:49

Já bych to snažení taky posunula až po svatbě. Samozřejmě spousta holek to zvládá v pohodě, ale s tím nemůžeš počítat. Můžou nastat nějaké problémy jako je chystá, doktor ti dá neschopenku, klidový režim nebo jen velké nevolnosti a únava. Nikdy nevíš jak to bude probíhat. Sice nepíšeš kolik ti je let, ale 8 měsíců není moc ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.9.20 10:56

@unuděná hele mám ve svém okolí kamarátky a švagrovou, které otěhotněly asi na první styk :D překvapená není to správné slovo, prostě jsem to brala tak, že kdyby se to povedlo hned, mělo to tak být. A teď když ne, tak hodně přemýšlím.
@thalasan je mi 28, takže kdybych počkala až po svatbě tak budu mít před 30 pokud by se hned povedlo :think:

• Citovat
  • Upravit
2653
7.9.20 11:00

No tak mas na to asi nejaky nazor, ne? Vadilo by ti vdavat se s bruchem nebo ne? To je to, oc tu bezi… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
7.9.20 11:01
@Anonymní píše:
Ahoj, vždycky jsem chtěla mít klasickou svatbu s celou rodinou a se všemi přáteli, ať si to užijeme. Čekala jsem na zásnuby, ale teď v srpnu jsme se s přítelem domluvili, že se začneme pokoušet o dítě, přišla mi to tehdy jako ideální doba a buď to tak má být a otěhotením anebo ne.. Jenže přítel mě požádal o ruku a já v tom samém čase přišla na to, že těhotná NEJSEM, že se to nepovedlo. Začali jsme orientačne plánovat svatbu, měla by být za cca 8 měsícu. Těším se, mělo by tam být hodně lidí, a teď mám dilema co dál. Jestli plánovat svatbu, užít si ji se vším všudy a o dítě se snažit až po svatbě, anebo plánovat svatbu a zároveň se snažit, když vidím že to není tak jednoduché. Bojím se, že se nám pak nebude dařit otěhotnět, zároveň mám problém s prací, která mě stresuje, a nejraději bych tu strávila už co nejkratší dobu. Mám celkem stresující práci a kvuli tomu mi hapruje cyklus, ale novou práci moc hledat nechci, protože v téhle době a v mém oboru to nebude lehké najít, a vím že za tyhle peníze si už asi jinou práci nenajdu (takže by byla mnohem nižší mateřská). Co by jste dělaly na mém místě a jaké máte zkušenosti? Brali jste se v těhotenství? Užily jste si svatbu, nebo vám bylo špatně? Díky! :kytka:

Já bych dala přednost svatbě :nevim: pak bych chtěla mimčo. Muzes mít rizikové těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
7.9.20 11:02
@Anonymní píše:

Prosimtě :hug: v práci zůstaň, to jo a měj tu vidinu, že brzo bude konec. Plánuj svatbu (no s ohledem na koronu :zed: ) a víc neřeš :lol: těhotenství přijde, neboj. Hlavně klid :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.9.20 11:04
@kalie píše:
No tak mas na to asi nejaky nazor, ne? Vadilo by ti vdavat se s bruchem nebo ne? To je to, oc tu bezi… :roll:

Já bych si pak snažila naplánovat termín té svatby tak, abych byla max do 5. měsíce. Aspoň bych konečne trošku přibrala :) Spíš se obávám případné únavy, nebo že bych se moc nebavila.

• Citovat
  • Upravit
606
7.9.20 11:04

Aby ses pak neměla potřebu hned rozvést, když to třeba nevyjde ani na podruhe, zejo. Úplný skandál, že to na první dobrou nevyšlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13755
7.9.20 11:06

Já bych naplánovala svatbu rychleji, třeba do 3 měsíců a snažila se dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.9.20 11:07

@Bubla Bůčková to je taky fakt, který mě dělá nerozhodnou! Že já budu čekat, naplánuju si úžasnou svatbu na jaře a korona mi ji zruší :)
Hh díky, to bych si fakt odpočítávala :) Jenom škoda že z práce hodně cestuju po služebkách a kolikrát MS ani nedostanu :think:

• Citovat
  • Upravit
7904
7.9.20 11:14

Co na tom řešíš 8 měsíců, jestli se chcete vzít, tak se vemte hned, ne? My měli svatbu 7 týdnů od žádosti o ruku. A bylo to super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí