Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj, vždycky jsem chtěla mít klasickou svatbu s celou rodinou a se všemi přáteli, ať si to užijeme. Čekala jsem na zásnuby, ale teď v srpnu jsme se s přítelem domluvili, že se začneme pokoušet o dítě, přišla mi to tehdy jako ideální doba a buď to tak má být a otěhotením anebo ne.. Jenže přítel mě požádal o ruku a já v tom samém čase přišla na to, že těhotná NEJSEM, že se to nepovedlo. Začali jsme orientačne plánovat svatbu, měla by být za cca 8 měsícu. Těším se, mělo by tam být hodně lidí, a teď mám dilema co dál. Jestli plánovat svatbu, užít si ji se vším všudy a o dítě se snažit až po svatbě, anebo plánovat svatbu a zároveň se snažit, když vidím že to není tak jednoduché. Bojím se, že se nám pak nebude dařit otěhotnět, zároveň mám problém s prací, která mě stresuje, a nejraději bych tu strávila už co nejkratší dobu. Mám celkem stresující práci a kvuli tomu mi hapruje cyklus, ale novou práci moc hledat nechci, protože v téhle době a v mém oboru to nebude lehké najít, a vím že za tyhle peníze si už asi jinou práci nenajdu (takže by byla mnohem nižší mateřská). Co by jste dělaly na mém místě a jaké máte zkušenosti? Brali jste se v těhotenství? Užily jste si svatbu, nebo vám bylo špatně? Díky!
Ty jsi překvapená, že to nevyšlo na první pokus?
Promiň, ale to je hrozně úsměvné.
Já osobně bych se těhotná vdávat nechtěla, takže já bych se soustředila na plánování svatby abychom si to užili a až pak se pokoušela dál (bez pocitu, že to není tak snadné
). Jestli ti nevadí svatba s břuchem, tak klidně nech věci volně plynout ![]()
Měla jsem svatbu v sedmém měsíci. Svatbu jsem si užila. Měla jsem normálně obřad, pak oběd a pak mejdan. Končili jsme nad ranem. Bylo mi dobře. Hodně jsem tancovala. Užila jsem si to.
Vdávala jsem se v pátým měsíci, nic mi nebylo (krom přesezené kostrče a pálení žáhy ze všech těch dobrot) a svatbu jsme si všichni užili. Dokonce jsem teď v osmým měsíci byla svědčit kamarádce a díky odpolednímu šlofíku jsem pak vydržela s ostatníma klábosit do čtyř do rána, vůbec jsem se necítila nijak omezená břichem. Ale samozřejmě každý těhotenství je jiný a nikdo ti dopředu neřekne, jak bude tobě.
Ve tvé situaci bych asi prostě nechala všemu volný průběh - pokud tě práce stresuje až tak, že ti blbne cyklus, tak třeba ani neotěhotníš. Anebo jo a pokud ti bude špatně, uspořádáte buď jen obřad, abyste formality měli za sebou a oslavu později, nebo celou svatbu odložíte. To už se dá vždycky vymyslet podle konkrétní situace.
Já jsem se těhotná vdavat nechtěla, ze začátku jsem byla strašně unavená a nechtěla jsem svatbu rušit kdybych náhodou byla na rizikovým a musela ležet. Vzali jsme se až bylo malé rok a půl a užili jsme si to maximálně.
Já bych to snažení taky posunula až po svatbě. Samozřejmě spousta holek to zvládá v pohodě, ale s tím nemůžeš počítat. Můžou nastat nějaké problémy jako je chystá, doktor ti dá neschopenku, klidový režim nebo jen velké nevolnosti a únava. Nikdy nevíš jak to bude probíhat. Sice nepíšeš kolik ti je let, ale 8 měsíců není moc ![]()
@unuděná hele mám ve svém okolí kamarátky a švagrovou, které otěhotněly asi na první styk
překvapená není to správné slovo, prostě jsem to brala tak, že kdyby se to povedlo hned, mělo to tak být. A teď když ne, tak hodně přemýšlím.
@thalasan je mi 28, takže kdybych počkala až po svatbě tak budu mít před 30 pokud by se hned povedlo ![]()
No tak mas na to asi nejaky nazor, ne? Vadilo by ti vdavat se s bruchem nebo ne? To je to, oc tu bezi… ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, vždycky jsem chtěla mít klasickou svatbu s celou rodinou a se všemi přáteli, ať si to užijeme. Čekala jsem na zásnuby, ale teď v srpnu jsme se s přítelem domluvili, že se začneme pokoušet o dítě, přišla mi to tehdy jako ideální doba a buď to tak má být a otěhotením anebo ne.. Jenže přítel mě požádal o ruku a já v tom samém čase přišla na to, že těhotná NEJSEM, že se to nepovedlo. Začali jsme orientačne plánovat svatbu, měla by být za cca 8 měsícu. Těším se, mělo by tam být hodně lidí, a teď mám dilema co dál. Jestli plánovat svatbu, užít si ji se vším všudy a o dítě se snažit až po svatbě, anebo plánovat svatbu a zároveň se snažit, když vidím že to není tak jednoduché. Bojím se, že se nám pak nebude dařit otěhotnět, zároveň mám problém s prací, která mě stresuje, a nejraději bych tu strávila už co nejkratší dobu. Mám celkem stresující práci a kvuli tomu mi hapruje cyklus, ale novou práci moc hledat nechci, protože v téhle době a v mém oboru to nebude lehké najít, a vím že za tyhle peníze si už asi jinou práci nenajdu (takže by byla mnohem nižší mateřská). Co by jste dělaly na mém místě a jaké máte zkušenosti? Brali jste se v těhotenství? Užily jste si svatbu, nebo vám bylo špatně? Díky!
Já bych dala přednost svatbě
pak bych chtěla mimčo. Muzes mít rizikové těhotenství.
@Anonymní píše:
Prosimtě
v práci zůstaň, to jo a měj tu vidinu, že brzo bude konec. Plánuj svatbu (no s ohledem na koronu
) a víc neřeš
těhotenství přijde, neboj. Hlavně klid ![]()
@kalie píše:
No tak mas na to asi nejaky nazor, ne? Vadilo by ti vdavat se s bruchem nebo ne? To je to, oc tu bezi…
Já bych si pak snažila naplánovat termín té svatby tak, abych byla max do 5. měsíce. Aspoň bych konečne trošku přibrala
Spíš se obávám případné únavy, nebo že bych se moc nebavila.
Aby ses pak neměla potřebu hned rozvést, když to třeba nevyjde ani na podruhe, zejo. Úplný skandál, že to na první dobrou nevyšlo.
Já bych naplánovala svatbu rychleji, třeba do 3 měsíců a snažila se dál.
@Bubla Bůčková to je taky fakt, který mě dělá nerozhodnou! Že já budu čekat, naplánuju si úžasnou svatbu na jaře a korona mi ji zruší ![]()
Hh díky, to bych si fakt odpočítávala
Jenom škoda že z práce hodně cestuju po služebkách a kolikrát MS ani nedostanu ![]()
Co na tom řešíš 8 měsíců, jestli se chcete vzít, tak se vemte hned, ne? My měli svatbu 7 týdnů od žádosti o ruku. A bylo to super.