Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pokud budeš řešit tak velkou svatbu, tak bych se snažila až těsně před svatbou, nezdá se to, ale zorganizovat svatbu dá dost práce. Dala bych si to duben, květen a v únoru se zacla snažit. ![]()
A já byla od 28tt hospitalizovaná skrz podezření na předčasný porod, kdybych měla naplánovanou svatbu, tak mám smůlu. ![]()
@Polnik Jenže stejně riskantní je mít svatbu v době, kdy jsem v 1.trimestru. Může se přihodit cokoli-může být klidně hospitalizovaná taky…
@unuděná to je pravda, člověk nikdy neví. Já s tím zkušenosti nemám, ale myslím, že je větší pravděpodobnost ležení později. Je to na zvážení zakladatelky.
Cele je to úsměvné, promiň, ale takové starosti bych chtěla mít…
@Polnik píše:
@unuděná to je pravda, člověk nikdy neví. Já s tím zkušenosti nemám, ale myslím, že je větší pravděpodobnost ležení později. Je to na zvážení zakladatelky.
Tak já to nechtěla nějak úplně rozebírat, ale v prvním trimestru máš zase poměrně vysoké riziko potratu, to by ses asi taky pár dní na to nebavila vesele na svatbě a usmívala do foťáku…
Jako ideální na svatbu, když už, je asi druhý trimestr, to už má většina lidí za sebou nevolnosti i únavu, moc rizik pro plod už také není, ale zároveň ještě není jako vorvaň, co už nezvládne ani vstát od stolu
Jenže takhle naplánovat to nejde. Proto je myslím snazší mít svatbu před těhotenstvím, nebo až pak s trošku větším dítětem.
@unuděná já ve 28 letech si byla vědoma vysokého rizika potratu v prvních měsících, tak předpokládám že i zakladatelka. Je to na jejím uvážení. Taky se to nemusí podařit otěhotnět hned. Právě, že druhý trimestr je idealka, ale jak píšeš, to nenaplanujes.
Já vycházím ze své zkušenosti, vysadila jsem prášky a nic neřešila, žádný testy, ovulace, otěhotněla jsem po půl roce.
@Polnik Já netvrdím, že o tom riziku neví, jen že jsem nechtěla probírat coby kdyby. Já naopak vysadila prášky hned po svatbě a ten měsíc otěhotněla ![]()
Jestli ti jde o to, abys pak nebyla na dítě „stará“ a nechceš to zbytečně odkládat, tak bych se snažila najít co nejdřívější termín svatby a pak se začala snažit. Anebo se začít snažit hned a svatbu odložit až po narození dítěte, třeba až bude mít rok.
Těhotná bych se po zkušenostech z 5 těhotenství vdávat nechtěla. Nejde jenom o to, že bys na fotkách měla břicho a nesměla pít. Ale v prvním trimestru mi vždycky bylo strašně zle, nevolnosti celý den, navalovalo se mi i z vůně květin, jíst jsem skoro nemohla, furt se mi chtělo spát… To by ta svatba fakt stála za to… Navíc riziko potratu je zezačátku poměrně vysoké, nám to taky jednou nevyšlo a představa, že se budu vdávat v šestinedělí po potratu… Fuj. Ke konci už mě zas všechno bolelo, kyčle, břicho, záda, nohy, špatně se mi dýchalo… nevydržela jsem delší dobu na nohou. Taky nic moc na svatební veselí. Celkem bez problému by to asi bylo ve druhém trimestru, ale spoléhat se na to, že těhotenství tak přesně naplánuju… no nevím. Jako jo, asi by to šlo, že byste si řekli, kdy se začnete snažit a kdy zas na chvíli přestanete, aby se termín svatby případně trefil do té nejméně problémové fáze těhotenství. Ale furt to znamená mít štěstí na nekomplikované nerizikové těhotenství. Osobně bych do toho prostě plánovaně nešla.
Nepřečetla jsem všechny odpovědi, ale můj pocit z mého těhotenství, představa, že bych se měla vdávat, když jsem byla těhotná, tak to buď celé probleju (do pátého měsíce), nebo by se to muselo zrušit, protože jsem měla velké riziko předčasného porodu, takže jsem ležela ![]()
Já měla prvně 2 děti a pak svatbu, když měly 3,5 a 1,5 roku. A litovala jsem, že nebyla svatba první
Ne kvůli jménu apod, to mi bylo jedno, ale neměli jsme pro děti hlídání a hlavně mladší syn byl na svatbě zdrojem jednak i zábavy, ale i pár trapných situací
Ale rozumím tomu, že nechceš čekat takovou dobu, já když si něco usmyslim, tak to musím mít hned. Takže být to na mě, naplanuju menší svatbu teď na podzim, to budou taky krásné fotky
A začnu se snažit hned po tom.
Já se původně chtěla vdávat až po porodu, ale tchýně mě ukecala v 5 měsíci. Za 2 měsíce jsem zorganizovala menší svatbu (květen). Vdávala jsem se v 7 měsíci s obrovským pupkem, bylo mi dobře, ale špatně se mi pohybovalo, pít jsem nemohla, tancovat taky ne. No už bych to neudělala. Ale plus bylo narození dítěte do manželství.
Díky holky, tak teď to vidím tak, že s tím zkoušením a případným otěhotněním počkám až po svatbě. Ale v práci dám asi výpověď
Nechci se tam nervovat další rok a riskovat, že kvuli tomu se mi ani nebude dařit otěhotnět
@Anonymní píše:
Díky holky, tak teď to vidím tak, že s tím zkoušením a případným otěhotněním počkám až po svatbě. Ale v práci dám asi výpověďNechci se tam nervovat další rok a riskovat, že kvuli tomu se mi ani nebude dařit otěhotnět
jj, rozhodne dej vypoved
Neotehotnela jsi na prvni dobrou, tak za to muze prace. Nebudes mit narok na ppm, nebudes se mit kam vratit…
@matkabagristy píše:
jj, rozhodne dej vypovedNeotehotnela jsi na prvni dobrou, tak za to muze prace. Nebudes mit narok na ppm, nebudes se mit kam vratit…
A kdo říká, že za to může práce? A žádná jiná práce už neexistuje, kam se pak muzu vrátit?
Já jsem až tak velikou svatbu nechtěla, ale s rodinou a nejbližšími kamarády jo. A vzhledem k tomu že má přítel tak velikou rodinu to prostě okresat nejde. To mám dělat svatbu v lednu, kdy bude venku hnusně?
No ale na úřadě svatbu s pár svědky fakt nechci
Práci mám na neurčito, státní správa, tedy mám to více - méně stabilní.