Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Mame dum 15min od Brna.je silene, jak se ceny za 6 let pohnuly. Pozemky se ted sehnat nedají a nebo jsou priserne drahe. My jsme dali za pozemek 300tis včetně siti. Ted by to byl dvoj az trojnasobek. Nezávidím našim dětem
@redbulka píše:
aha, pozemek u lesa na konci vesnice - a jak daleko to máš na ten vlak - pěšky mě zajímá, protože se mi nelíbí být furt závislá na autě, to taky lezedo peněz
to už je horší, 20 minut pohodlně, 15 minut ostrou chůzí. auto nemám.
@Anonymní píše:
Já bych moc ráda našla v Brně dům do 7 mil. Kč, pěkný, bez nutnosti rekonstrukce a alespoň s pozemkem 500m2. Pokud o nějakém víte, tak se na něj ráda podívám. Dále do 20km od Brna samostatně stojící dům podobné velikosti jako tento mnou uváděný, pokud možno s větším pozemkem, do ceny kolem 6,5 mil. Kč, též bez nutnosti rekonstrukce. Musí jich být mraky, když to tu píšete. Tak mi prosím nějaké najděte třeba na sreality.cz. Přijde mi, že už tam ty domy znám zpaměti.
ty jo, takže hned několik domů, hm, dívala ses na bezrealitky.cz, určitě jo…
A určitě taky zkoušíš hledat i sama a dávat si inzeráty, ne?
@bberundaa píše:
mě by důvod zajímal. neříkám, že každý kdo prodává dům ho prodává protože je špatný. Ale třeba je tam nesnesitelná sousedka, v létě málo vody ve studni, smrad z nedalekýho kravína…cokoliv co nebrání tam bydlet, ale kvalitu bydlení to podstatně ovlivní.
No a o nakoupit bez realitky? to se dá taky krapet ušetřit. nebo jsou firmy, co staví domy na klíč a seženou ti i pozemek.
Já vím, proč to prodává. Žádné problémy tam nejsou. Vezměte si třeba, že se dnes v ČR rozvádí každé 2. manželství nebo že se lidé stěhují za prací apod.
@Lenkahusa píše:
Mame dum 15min od Brna.je silene, jak se ceny za 6 let pohnuly. Pozemky se ted sehnat nedají a nebo jsou priserne drahe. My jsme dali za pozemek 300tis včetně siti. Ted by to byl dvoj az trojnasobek. Nezávidím našim dětem
Přesně. Proto jsme to chtěli koupit, kvůli dětem, aby něco do budoucna měly. Protože myslím, že za 20 let a více si už dům nebudou moci dovolit vůbec.
@redbulka píše:
ty jo, takže hned několik domů, hm, dívala ses na bezrealitky.cz, určitě jo…
A určitě taky zkoušíš hledat i sama a dávat si inzeráty, ne?
Ano, oslovuji i RK, ale dostávám nabídky, které jsou normálně inzerované na sreality a které si mohou najít sama. Zadávala jsem poptávky do několika velkých RK a v ničem mi to nepomohlo. Občas mi pošlou nějaké nabídky, ale jak říkám, než to pošlou, tak už je znám z sreality.
@Anonymní píše:
Kuchyň bych také řekla, že i po estetické stránce je v pořádku. Neutrální bílá s hnědou deskou, docela nadčasové řešení. Ale tohle mne opravdu netrápí. Zařízení jako je kuchyň nebo obklady v koupelně vůbec neřeším. To dnes cenu domu nedělá. Podstatná je hlavně lokalita, velikost pozemku a domu.
a také dispozice nemovitosti, které se vždy odvíjí od toho, k čemu ten dům má sloužit
@Anonymní píše:
Ano, oslovuji i RK, ale dostávám nabídky, které jsou normálně inzerované na sreality a které si mohou najít sama. Zadávala jsem poptávky do několika velkých RK a v ničem mi to nepomohlo. Občas mi pošlou nějaké nabídky, ale jak říkám, než to pošlou, tak už je znám z sreality.
nemyslím ani tak rk, jako inzerci, která bývá na netu zdarma;protože je taky spousta lidí, kteří nechtějí s rk spolupracovat a já se jím nedivím
@Anonymní píše:
Já vím, proč to prodává. Žádné problémy tam nejsou. Vezměte si třeba, že se dnes v ČR rozvádí každé 2. manželství nebo že se lidé stěhují za prací apod.
tak to je bezva. a tobe se libí jako celek? no a zkouseli jste usmlouvat nejakou slevu?
@Anonymní píše:
Přesně. Proto jsme to chtěli koupit, kvůli dětem, aby něco do budoucna měly. Protože myslím, že za 20 let a více si už dům nebudou moci dovolit vůbec.
Pokud to kupujete jako investici, raději se zaměřte na nějaký byt v centru. Lehce ho pronajmete a cena určitě neklesne. Tohle mi nepřijde jako dobrá investice.
@Anonymní píše:
@bberundaa píše:
tak to je bezva. a tobe se libí jako celek? no a zkouseli jste usmlouvat nejakou slevu?
Líbí se mi lokalita. Vadí mi prosklení a točité schodiště a otevřený prostor. Jinak velikost pozemku a domu se mi líbí. Obávám se, že lepší nabídku už nenajdu. O ceně jsme se zatím nebavili, protože nevím, zda ten dům chceme. Spíše ne z těch mnou uvedených důvodů. Ale prostě váhám, jestli nedělám chybu, že nic lepšího zase nebude. No je to dilema. Kdyby to bylo za 5,5, tak to bereme.
@Anonymní píše:
Nic komického na tom nevidím. Ceny nemovitostí totiž stále rostou. Jednopokojový byt kupovaný před 20 let dnes stojí o 100 % více. S tím nic nenaděláme. Kdybych věděla, že ceny půjdou někdy dolů, tak samozřejmě nic kupovat nebudu. Jenže ceny nešly dolů ani za krize a banky neustále půjčují peníze, tak jak mají potom ceny klesat, že?
za krize byl propad cen nemovitostí, a dost veliký. Těžko říct, co bude za 20 let, až budou bydlení řešit naše děti. Doba je dramatická, nevíš, co bude za rok.
@carsa píše:
Pokud to kupujete jako investici, raději se zaměřte na nějaký byt v centru. Lehce ho pronajmete a cena určitě neklesne. Tohle mi nepřijde jako dobrá investice.
Byty už máme a zdědíme další. Já zde vidím potenciál toho pozemku. Protože ceny pozemků rostly nejvíce, více než bytů a domů. Stávají se nedostupné.
Me to prijde postaveny ve stylu „podnikatelskeho luxusu“ devatesatych let. A ja bych teda radsi mela domek primo v Brne, nez na te vesnici, za stejnou cenu. Ta cena mi vzhledem k lokalite prijde teda dost premrstena.
Ale to nic nememni na otm, ze cenby nemovistosti v CR a hlavne v Brne, jsou teda vysroubovany uplne nesmyslne ![]()