Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Postupem času se mi úplně přestal vstřebávat hořčík. Na neurologii nevěděli co se mnou, píchala jsem si víc než rok každý den injekce hořčíku. Během půl roku od vysazení HA vše normální, dokonce jsem hořčík ani nemusela brát v těhotenství jako většina ![]()
Ja si uzila take, ale koukam, ze jsem vyvazla dobre.
Bolesti zaludku, zvraceni, alergicka reakce /svedeni celeho tela/, bolesti hlavy. Zkousela jsem par mesicu par druhu a pak to nastesti vzdala.
Holky, mám dotaz. Vy, co jste měly tyhle šílený problémy, jako embolie, trombózy, měly jste před nasazením HA udělané testy na trombofilní mutace?
@Innocence píše:
Holky, mám dotaz. Vy, co jste měly tyhle šílený problémy, jako embolie, trombózy, měly jste před nasazením HA udělané testy na trombofilní mutace?
Ja teda ne, ale nemyslim, ze by se standartne delala genetika
@Vemas někde jsem zaslechla, že by se měla dělat. Ale je to prý hodně drahé tak se asi na to kašle
Právě, že standardně se nedělá, je to na vyžádání. Jde mi o to, kolik žen si to nechalo udělat, než HA začalo brát a třeba i přes to, že výsledky by byly OK, by se jim to stalo.
@Innocence píše:
Právě, že standardně se nedělá, je to na vyžádání. Jde mi o to, kolik žen si to nechalo udělat, než HA začalo brát a třeba i přes to, že výsledky by byly OK, by se jim to stalo.
Na vyzadani, jako gynekologa? Ta genetika je fakt asi financne narocna. Nicmene ja mam genetiku ok (mam pry nakou hetero mutaci, ale to pry nic neni) navic neberu HA, nekourim a aktualne mam trombozu
takze ja jsem asi pripad no ![]()
A jinak, abych taky přispěla přímo k názvu tématu, tak sice jsem neměla až takové šílenosti, jako je právě třeba ta embolie (ťuk ťuk), ale vylítl mi hrozným způsobem krevní tlak. Zpátky se dostával 3 měsíce po vysazení. Takže já teď právě řeším novou antiko, jelikož mi právě nehormonální selhala. A pilulky vzhledem k těm popisovaným problémům, které tu vidím, i přes OK genetiku, nechci ![]()
@Vemas Řekla jsem své gyndařce, že ty testy chci a ona mi dala doporučení, se kterým jsem šla na genetiku. Neplatila jsem nic vzhledem k taťkovým a dědovým problémům, jinak to stojí cca 1000 Kč. Ale jak říkám, i přes to, že je prý vše ok, se toho bojím.
To mě mrzí, že i člověk, který dbá o své zdraví, se tomu stejně nevyhne ![]()
Ja-zakladatelka diskuze, jsem mela potize jako alergii, porad jsem kychala ale porad hned po probuzeni, v praci..proste furt. Uplne me svedilo v nose, na patre, v krku..no nechapala jsem
podotykam ze nejsem na nic alergicka-jen na kocky a v praci opravdu kocky nemame
pak jsem casto kaslala tak 3mesice v kuse-davala sem za vinu nachlazeni…a pak sem skoncila se zvysenyma jaterkama v nemocnici, pak jsem byla tyden v olomouci, takze dohromady 2tydny v nenocnici a naridilo mi okamzite vysaditHA pak uz se ty jatra dali dohromady..je mi 26 dite ted chci, ale nvm jak to budu resit po detech-asi nijak, nechci uz zadne svinstvo!
A k tem testum, kdyz mi bylo 17nevedela sem, ze nejake testy jdou vubec udelat..gynekolog se me akorat zeptal, jestli mel u nas v rodine nekdy nekdo tyto nemoci, nemel..tak me to predepsal. Uz k nemu taky nechodim.. chodim k jinymu a ten by mi nejradsi zas neco napsal ze
ale ani omylem! Mam takovej nazor ze ztoho maji doktori prachy a je to byznys
A pak po nemocnici, sem si vzala ten mega pribalovej letak od moji HA co jsem nikdy necetla samozdrejme..a bylo tam napsany ze pri kaslani bez priciny se ma HA vysadit. Aha ze…
ale stejne bych ji nevysadila ptz sem. myslela ze sem nachlazena…
Jo a sestru porad bolela hlava, nevedela z ceho brala ibalginy..a pak ji doslo ze to je asi z ha, vysadila a ma klid…nema nic, uz je sice po detech a dalsi nechce ale rikala ze nebude celej zivot neco brat prece ne ![]()
@Renca8 tak vasektomie. Ja mam deti dve, mam sice nehormonalni telisko, ale uplne mi nevyhovuje, takze manzel pujde na vasektomii. Uz sme se na tom dohodli