Zdravotní sestry

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5868
27.9.13 09:37

@blueberryx jj to je pravda, na jen tak poklaboseni s pacientama uz neni cas… a pritom by jim to kolikrat i pomohlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
27.9.13 10:08
@blueberryx píše:
Me ta prace taky bavi, ale ted uz vubec neni na pacienty cas. a to me mrzi, kdybych chtela delat jen s papiry, jdu na sekretarku. hrozne mi chybi kontakt s lidma, jentak s nima prohodit par vet. ted uz na to cas neni a i tak chodime z prace o hodinu, i vic dyl. samozrejme zadarmo@danyk diky :kytka:

Proč chodíte o hodinu později? Tak to mi zatím ne. Ještě před pár lety jsem pracovala na pracovišti, kde byl na prvním místě pacient, papírování bylo málo a když chyběl někde podpis, tak se z toho nešílelo. Tam mě to bavilo moc a ráda jsem chodila do práce i přes plno neplacených přesčasů. Ale teď mě stávající situace vyloženě nebaví. Na pracovišti je stres, kdykoliv může dorazit nějaká kontrola, hlavně aby bylo vše podle nařízení. Žádná moje kolegyně není spokojená. Vůbec nikdo není spokojený. Neustále se řeší zadluženost nemocnice a jak to vyřešit. Když pacienta nejdeme umývat, tak ho vidíme na půl minuty během rozdávání léků, potom až někdy odpoledne, když je chvilka času. Dopoledne se nestíhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1498
27.9.13 10:37

Protoze nestihame udelat svou praci. a to si s kolegynemi snazime pomahat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1980
27.9.13 10:52
@pampalin píše:
Holky, když pominu to, že fakt padáte na hubu, což je víc než běžné, nezdá se vám, že kvůli pitomýmu papírování absolutně není čas na pacienty???

Na pacienty opravdu není čas, teď je éra akreditací a auditů, v první řadě musíš mít všechno papírově správně, že pacient něco dostal o tři hodiny později než měl, to je jedno, hlavně že v papírech je správný čas, tvůj podpis a razítko. Začínala jsem ve zdravotnicvtí v dobách, kdy na jednu směnu stačil jeden papír, teď vizity píšeme i do dvou do odpoledne. V dnešní době opravdu aby se člověk bál onemocnět… já třeba vidím lidi jen 1× za směnu, když je obcházím s tím, kdo bude chtít na víkend na propustku… Jó, ať žije slavná skupinová péče :roll: jenže je to tak všude, tak my musíme taky, bude přece ten preaudit, ne :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
27.9.13 10:58
@blueberryx píše:
Protoze nestihame udelat svou praci. a to si s kolegynemi snazime pomahat

tak to mi si to předáme i s tou nedokončenou prací, tedy pokud jde o papírování. Když přijde příjem, tak uděláme to, co stihneme a předáme to rozpracované dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1498
27.9.13 12:37

No my mame zakazano papiry psat driv jak odpoledne, takze se moc nestiha. papiry musime mit sami udelane, ale vypomuzeme si s infuzema a antibiotika

tak koukam ze je to vsude stejny. ja mam uplne osypky kdyz mi mala rika ze chce byt taky sestricka :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2106
27.9.13 13:05

Ahoj, ja dělala před mateřskou na Jip-ce, 5 pacientu ( z toho tak 2-3 na UPV ),rano 2 sestry + ošetřovatelka+ zrízenec na telefonu, poobedna tak tam su 2 sestry a na noc 2 sestry nebo 1 sestra + 1 ošetřovatelka + zrízenec ( pre celu nemocnicu ) na telefonu.
A ještě předtím jsem dělala na ARO ( Slovensko ),9 pacientu ( z toho tak 6 na UPV ),rano + obed + noc vždy 3 sestry + ošetrovatelka. Na vyšetreni jsme chodili s pac. my, když byla dialyza ( v jiný budove ),tak tam sla sestra a na oddeleni tak zustali 2,takze nekdy při prijmu musela pomáhat i sestra z anestezie.
Jinak papiry-kazdou hodinu zapis VF, krmeni NGS, per os, infuzie, injekcie, zapisovat prijem a vydej tekutin kazdou hodinu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3441
27.9.13 13:52

Já pracuji na ambulanci, ale ne žádná pohodička s jedním lékařem. Běžně lítám kolem 2-3 ambulancí :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
30.9.13 15:52

Pracuji v nepřetržitém provozu a nyní se „dělíme“ o vánoční svátky. Doposud jsem byla v ambulancích a na směny pracovala před mnoha lety, kdy se svátky platily jak kdy. Dělíme znamená tak, že se po službách o svátky jen zaprášilo a na mě nezbylo nic. :,( Vlastně zbyla jen noční z 23.na 24.12.Původně jsem si jí napsala s tím, že budu mít zaplaceno alespoň půl dne svátku. A nyní holky z vedlejšího oddělení říkaly, že tato služba se jako svátek vůbec nepočítá a naopak noční z 26.na 27. se platí celá jako svátek. Že nezáleží že ty hodiny odpracuješ o svátek, ale na dni, kdy do práce nastoupíš. Našich holek se ptát nechci, aby neřekly, že jsem nová a hned prahnu po penězích. Tak jsem si tu noční smazala a nyní se bojím, že holky řeknou, že nemám žádné vánoce a že si jí mám vzít. Ale mám denní 21. a 22. a představa že jdu hned 23.na noční a bez příplatku-to mě moc netěší. :,( Oni si odslouží každá dva svátky a já odnesu nával před vánocema. Tak proto se ptám tady, jak to vlastně dnes funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
30.9.13 16:02

@lasička1 je to tak, jak Ti řekly holky z vedlejšího oddělení. Noční z 23. na 24. se neplatí příplatkem vůbec, není to svátek ani ten čas od půlnoci do rána do 6 (7) hodin. Záleží to na tom, že nastupuješ 23. já sloužila noční 24.12. snad 10 let po sobě :-) a když jsem odešla na MD, tak to nikdo nechtěl, tak sloužila staniční. Já bych si smázla třeba toho 22., abych neměla nával před Vánocema, ale koukám do kalendáře, že 21. a 22. je víkend, takže bych se teda vyprdla na noc 23.
U nás většinou nebyl moc zájem o 24.12. Následující dny svátků 25. a 26. už nikomu nevadily. radši se všichni cpali na tu noční 23/24, že jako už to zasahuje na Vánoce, takže je vlastně odsloužíš, ale ve své podstatě je to ještě pohoda a užiješ si Štědrý den i noc doma.

Příspěvek upraven 23.03.15 v 17:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
30.9.13 16:43

@danyk Děkuji za odpověď. My to máme tak, že v měsíci máme každá jedne víkend dvě denní, jeden víkend dvě noční, jeden úplně volný a jeden trochu zkrácený tím, že máme noční z pátku na sobotu. Takže ty dvě denní před vánocemi jsou pevně daný-předtím budu mít i dovolenou.Jsem ráda za tuto informaci, protože bych vlastně odsloužila největší frmnol služeb před vánocemi a ani jeden příplatek za svátek. I když mě to nejdřív mrzelo, že mě takto „vyšachovaly“ ze všech svátků, tak nakonec jsem za to ráda, protože čert vem peníze, ale budu doma s rodinou a to jsou chvíle k nezaplacení. Peníze bychom stejně utratili a ty chvíle pohod nám nikdy nikdo nenahradí. V životě většina věcí a situací má svůj smysl a já se snažím poslouchat to, co mě život staví do cesty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
30.9.13 17:19

@lasička1 Tak to bylo i u nás - jeden víkend D, jeden N, jeden nabouranej páteční N, jeden volnej. Tak vem 1.1. den nebo noc, kdo se opije na Silvestra, tak většinou nechce sloužit :-).
A ani to neber, že tě vyšachovaly, jestli máš kolegyně mladé a svobodné, tak to třeba berou i proto, aby si matky užily děti nebo pokud máš předdůchodové, tak taky. Já sloužila těch 10 let N 24. proto, že většina kolegyň měla děti. Když přeci jen na některou z nich padla denní, tak jsem je střídala třeba už na 4 hodinu odpoledne, aby to zvládly domů a nemuselo se na ně čekat.

Příspěvek upraven 23.03.15 v 17:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
30.9.13 20:18

Holky jsou tu s velkými dětmi a jdcna svobodná. Vsichni to berou kvůli penězům. Na druhou stranu oni me tolerují jeden den volna na můj vedlejšák. A také souhlasí s mojí dovolenou v prosinci která se bezně nedává. Tak zase necbci dělat zle a spíše se domluvit. V klidu a pohodě se lépe pracuje. Šlo mě o to abych nešla na noční 23.a nic z toho.At si ji odslouží ta co si napsala jen noční 26.a potom denní 1.1.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1498
30.9.13 21:13

U nas nepsane pravidlo s detma slouzi silvestr a novy rok, bezdetna stedry den.

u nas nocni vikendy slouzime cele-patek az nedele a kolikrat hned v utery denni. ty 3 nocni za sebou uplne nesnasim, je mi pak zle, prehazeny rezim, hruza :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5868
30.9.13 22:08

Tak to u nas byly vzdy max 2 nocni po sobe… parkrat se stalo, ze to vyslo den, den, noc, noc a to jsem pak byla slusne vystavena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty