Zdravotnický asistent
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Tak já ještě napíšu kolegyni, jak to vlastně s tou asistentkou u nás je, abych nekecala
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já vím, jen čekám na holky z práce a pošlem to zas najednou. A budu mít klid do roku 2020. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
???
Co to s prominutím meleš?
Asistent může píchat všechno, krom i.v., zas tak to neshazuj, děláme to samé co sestry ![]()
- Citovat
- Upravit
Pavl235 píše:
Co to s prominutím meleš?
Asistent může píchat všechno, krom i.v., zas tak to neshazuj, děláme to samé co sestry
No právě, že neděláte ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky nechápu, proč to někdo odsuzuje?? Proč říkáte, že je to sanitárka nebo uklízečka? ![]()
U nás asistentky normálně pracují, dokonce umí napíchnout žílu líp než sestra po 20 letech.. A to, že musí pracovat pod dohledem, hned musí být sanitárka? Injekce, léky, dokumentace, cévková atd.atd. běžně dělá, i když se sestrou, ale dělá..Myslíte si, že uklízečka tohle může?? ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj chci se zeptat, jsem take zdr.asistent a zajímalo by mě zda se dá dálkově něco studuje něco okolo Karlových Varů? Díky
- Citovat
- Upravit
Pracovala jsem jako zdravotnický asistent v nejmenované nemocnici. A neměla bych to tady říkat, ale dělala jsem naprosto všechno co dělaly zdravotní sestry ostatní. Tzn. aplikovala jsem léky, injekce, odběry, chystala infuze atd. Dělala jsem odbornou práci, žádnou sanitářku nebo podobně na to tam byly ošetřovatelky. Byla jsem naprosto spokojena a oni zjevně také, protože tam asistentky to samé zkrátka dělaly. Nechci nikoho urazit, ale měly jsme tam často všeobecné sestry a byly na tom stokrát hůř co se týká šikovnosti, zvládání práce a všeho. Já jsem sloužila i sama noční. Takže je to akorát pošahaný výmysl téhle vlády nic víc. ![]()
- Citovat
- Upravit
Takže ty jsi za plat zdr.asistenta dělala výkony,které normálně mají vykonávat sestry? Sis přidělávala práci, kterou jsi nemusela dělat ne?
- Citovat
- Upravit
Já jsem si žádnou práci nepřidělávala, dělala jsem práci, kterou jsem v té nemocnici dělat měla. Ne práci navíc ani jinou. Dělala jsem zkrátka to samé, nebo jsem neměla dělat nic jen sedět a šoupat nohama
? To by mi asi neprošlo.
- Citovat
- Upravit
Kdo by asi tak jinak udělal tu práci sestry, když jsem sloužila i sama noční?? Jak už jsem psala v předešlém textu.
Takže já zkrátka dělala úplně to samé jako sestra a byla jsem tam brána i jako sestra. Toť vše, nechápu ty rozdíly ani jak tu někdo píše, že je asistent uklízečka nebo podobně. Ale chápu, že v některých nemocnicích to tak asi chodí. Já bych každopádně v takové nemocnici nepracovala na to jsem nestudovala 4 roky s maturitou. ![]()
- Citovat
- Upravit
Zdravím všechny, nebudu zde přeceňovat obor zdravotnického asistenta,který mám vystudovaný, ale také jej nebudu označovat za podřadný. osobně mám mno přátel v řadách všeobecných sester, ale i lékařu a napíši zde můj pohled na věc:
v osnovách zdr. asistenta jsou aplikace léků všemi způsoby, ale zákaz je aplikace léků i.v. dále cévkování ženy (samozřejmě jednorázově i permanentní katetr). Pokračujeme: odběry biologického materiálu (krev, stolice,moč, výtěry). Dokumentaci musí a to zdůrazňuji musí vyplnit asistent dle úkonů, které provedl u pacinta/ů, dále zde spadá hygiena, péče o pacienty v ohledu krmení a hlavně dodržování pitného režimu a i desinfekce pokojů. pracovní podmínka ? mít nad sebou dozor odborné sestry a pod tento dozor spadá i pouze telefonický, ale to se různí jedna nemocnice od druhé, ale je, ano je to možné. je opravdu nesmysl jak jsem zde četl, že za veškeré výkony zodpovídá zmíněný dozor. Zmíněná osoba by se musela zbláznit ze zvládnutí své práce, které má dostatek a ještě být u každého výkonu asistenta. Obraz v nemocnicích vypadá takto: mnoho lékařu se mě osobně ptalo co smí a nesmí zdravonický asistent provádět a ani mnoho sester to nevědělo. Tímto říkám dle vlastní zkušenosti, že co jsem se naučil z osnov SZS jsem použil i v praxi. osobně jsem raději po roce šel studovat dál. protože platové ohodnocení je menší než představa studentů a to v řádu několika tisíců. Takže ano je pravda že má zdrav asistent omezení, ale také je pravda že asistent není uplně zbytečný obor. pro nemocnice je výhodné mít osobu vykonávajicí TÉMĚŘ stejné výkoný za menší finanční náklady. Za nesrozumitelnosti se omlouvám a na případné otázky rád odpovím. Přeji pěkný den.
- Citovat
- Upravit
Poraďte
Ahoj
chodim do 9.tř. a nastává rozhodnutí na jakou skolu jít.
Určitě chci pracovat ve zdravotnictí,protože me to láká a nevím co bych dělal jiného.Pravdě podobně bych chtěl studovat po stredni skole na:Diplomovanou všeobecnou sestru nebo Diplomovaného zdravotnického záchranáře.Tak se ptám kam na střední? Gymnázium,Zdravotní asistent nebo na zdravotní lyceum?Dik za opdověď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj,teď to samé řeším doma se synem,ale on chce teda jít dále na lékařskou fakultu,takže u nás zvítězilo zdravotnické lyceum.Byla jsem se synem na dni otevřených dveří ve škole a tam nám bylo dokonce i řečeno,že je to lepší než gympl,lepší příprava na další přijímačky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit