Zdravotnický asistent

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
sestra z Ostravy
21.8.12 15:33

Bohužel se mýlíte. Ke kurzu ZA postačí jakákoli maturita a ani nemusí být žádné další zkušenosti se zdravotnictvím, ať už praxe nebo kvalifikace. Dokonce je hrazen i z fondu úřadu práce v Ostravě. A kdokoli s jakoukoli maturitou a kurzem ošetřovatele má podle platných předpisů kvalifikaci k výkonu povolání ZA, jen se o tom naštěstí moc neví, ale dá se to lehce zjistit ;)

• Citovat
  • Upravit
xdepp
19.10.12 03:08

Dle doktorky prav si ZA plne ruci za svou praci, pod kterou se i podepisuje… za to ze da spatny lek vzdy muze ten kdo je tam podepsany a je jedno zda sestra BOD, POD ci ZA

• Citovat
  • Upravit
jana2111
5.11.12 12:21

jo,,

Zdravím, obor zdravotnický asisstent je ztrata 4 let dřiny pokud ovšem nepujdete na výšku. Asistent je obor ktery neuplatnite, bohužel. Dala bych toho kdo to schvalil zavřit, je to podraz .Sama mám vystudovano a ráda bych aby mi dal pan ministr TIP kde se uplatnim. zatím dostavam jen takove zpravy a to od np. ÚVN, Motole apod..Pokud chcete jen středni školu a uplatnit se tak to změntě obor.to je jedna z destek odpovědi kterou jsem dostala..Dobrý den,
děkuji za Váš zájem o práci u nás, bohužel zdravotnické asistenty
zaměstnávat nemohu.¨
S pozdravem

• Citovat
  • Upravit
1183
5.11.12 13:08

Ahoj,
a nevíš prosím, jak je to, když bych na VZŠ vystudovala obor všeobecná sestra? Jde o to, že od r.2014 mají být zase změny s registrací zdravotních sester a UZNÁVANÉ UŽ BUDE SNAD JEN vŠ STUDIUM a Bc., potřebuji kvůli dětem studovat dálkově, to jde bez předchozí praxe pouze na VOŠ. Vážně o tom studiu na Vošce uvažuji, ale myslíte, že to má cenu, vzhledm k těm plánovaným změnám?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
5.11.12 13:32

Dálkově na všeobecnou sestru bez praxe jde i na některých VŠ, musíš jen pohledat kde. V Ostravě 100%, myslím že šlo i Brno a Olomouc, ostatní netuším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jana2111
5.11.12 20:06

V KTERÉ TO NEMOCNICI ZAMĚSTNAVAJI ASISTENTY? PROŠLA JSEM CELOU pRAHU A O ASISTENTECH NECHTĚJ ANI SLYŠET.

• Citovat
  • Upravit
xdepp
5.11.12 20:38

kec

Ahoj nesmysl… berou v praze a vsude jinde taky berou jen v malem poctu…asi spatne hledas..

• Citovat
  • Upravit
24292
5.11.12 21:19

@Helii Když začneš studovat VOŠ, tak ona Ti platit bude. Je to stejné jako se staršíma sestřičkama, co vystudovaly „jen“ SZŠ. Prostě získali kompletní vzdělání, které sloužilo jako kvalifikace do oboru a která ta doba nabízela (SZŠ - sestra byla snad do roku 2003, takže i mladý holky kolem ročníku 1982 ještě můžou mít „jen“ střední). Zákon na to vždy pamatuje. Spíš se člověk pak jen „blbě cejtí“, že všichni stejně staří/mladí mají VŠ a on jen tu střední, takže si to dodělává. Pokud je ovšem možnost přímo VŠ, jak píše @Michaela23, tak bych volila VŠ.
Dálkově má být, co vím, všeobecná sestra na 2. LF UK Praha.

Příspěvek upraven 19.03.15 v 21:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1183
5.11.12 21:32

Jé, díky za reakci, takže když to studium na té voš zahájím v září 2013,, resp. dřív, než by došlo k těm změnám v r.2014, tak mi to platí?, to by bylo super.Moc jsi mě potěšila. Já chtěla právě na VŠ do Hradce nebo Brna, tam chtějí bohužel alespoň 2 roky praxi a ještě i absolventa zdravky příbuzného oboru, takže prubnu ještě ostatní VŠ a zkusím to i to a snad se někde chytnu. :lol: Jinak, že bych se blbě cítila bez Bc. tak nehrozí, já už Bc. jsem, ale teda ne ze zdravotnictví. :lol: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
5.11.12 21:52

@Helii Tak v našem špitále by Ti to jinooborové bc. psali na vizitku, protože musíš přiznat všechno vzdělání. Je to prča… sestřička je třeba Bc. Ing., lékař MUDr. Ing. apod.
A přesně jak píšeš, když zahájíš studium včas, tak ho musí nechat doběhnout podle zákona platného v té době, kdy jsi začala. Jediná potíž je, když člověk třeba přeruší studium a je to poslední ročník studentů a následné studium není, tak je patálie, jak to dodělat. Na to pozor.

Příspěvek upraven 19.03.15 v 21:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1183
5.11.12 21:58

No to je pravda, to už bych musela zvládnout jedním vrzem a to já bych i chtěla :lol:, no jinak teda sranda, sestřička na vizitce Ing., to jsem teda ještě neviděla, ale super :potlesk: Tak ještě jednou moc díky, hned mám lepší náladu, já už tu pitomou registraci řeším snad měsíc co a jak bude nebo nebude, tak jsem klidnější. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
6.11.12 09:26

No já mám obavu, že pokud bys tu VOŠ nestihla dokončit v r. 2014 tak pak už ty podmínky platit nebudou. Kámošce přesně takhle změnili kompetence na SŠ, začínala studovat jako Všeobecná sestra, ve třeťáku jí změnili obor na Zdravotnického asistenta a s tímhle školu dokončila, takže registraci v oboru pak už získat nemohla. Podle mě je sprosté měnit obor už v průběhu studia, ale tady v tomhle státě bych se nedivila ničemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1183
6.11.12 09:58

Hm, tak to je teda vážně síla, to je podpásovka jak hrom, aspoň už jim to mohli nechat doběhnout, těm co měli to studium už započaté, v tomto státě je možný bohužel asi vše. Já to zkusím na VŠ i tu VOŠ jako pojistku, kdybych se nedostala na tu vysokou, tak ať mám aspoň něco, kdyžtak bych pak třeba další rok, mohla třeba na VŠ přestoupit a měla bych už aspoň nějaké povědomí o tom, jinak už nevím. Tady fakt těžko spekulovat, když přesně nevíme, co bude nebo nebude, no. Děkuji za reakci :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jana2111
6.11.12 10:09

Dej mi tip, prosím. většina mi odepiše že asistenty neberou.

• Citovat
  • Upravit
jana2111
6.11.12 10:14

Tak to byjste měla vysvětlit ve všech nemocnicich a soc. službach. Tam se asistentu boj. Koukni na net, všude je poptavka na registrovane sestry, na asistenta bohužel nic ani jedna.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat