Zdravotnický asistent
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
danyk To máš pravdu. Viděla jsem to ve vedlejší třídě všeobecných sester. Některé (ne všechny pochopitelně) byly hloupoučké a zkoušku u doktora udělaly kolikrát díky tomu, že měly minisukni nebo hluboký výstřih. A ty, které se třeba neoblékly trochu lákavěji, to mohly umět na C či D, ale stejně jim to nedali. V tu chvíli vážně uvažuješ nad tím, jestli bys takového vystudovaného zdravotníka chtěla potkat nad sebou u lůžka. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sabouš A nechceš tu PA dostudovat někde jinde? Máš to ukončené nebo přerušené? Třeba by Ti to někde jinde uznali. Škoda studia. Jinak u nás kolega ZA studoval na Opavské univerzitě (teď si nejsem jistá jestli se tedy správně nejmenuje jinak) jako ZA nějaký obor a a končil jako VS Bc. A dálkově.
Příspěvek upraven 19.03.15 v 21:16
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
danyk: Oni mi to ukončili, kvůli tomu, že jsem teoreticky neměla dodělaný prvák (z prváku do druháku jsem si přetahovala jeden předmět, který jsem měla dělat tyto zkouškové), ale nemohla jsem dojít a zkouškové skončilo. Pak jsem potratila. Snažila jsem se nějak vrátit, ale řekli mi, že bych musela od začátku od přijímacích zkoušek. A upřímně, když mám rok a půl studia pryč, nechce se mi zase od začátku. Mohu to zkusit ještě jinde, jestli by mě nevzali na pokračování s tím, že bych si ten předmět dodělala dodatečně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prosím??
Hlavně v zahraničí se uplatní toto vzdělání!!! Přečti si nabídky na zdr asistenta, vyjede ti Německo, Holandsko i UK za mnoho peněz. I já měla krizi, ale všude v nemocnicích berou zdr asistenty, stalo se kamarádce, že bylo už plno, tak jí vzali alespon jako sanitářku, prozatím, ale vzali a žádný kurz nepotřebovala.. I já studuji dále, ale, když jsem ještě neměla ani maturu, tak jsem dělala v nemocnici a brali mě jako sestru…
- Citovat
- Upravit
@mixinela píše:
Prosím??Hlavně v zahraničí se uplatní toto vzdělání!!! Přečti si nabídky na zdr asistenta, vyjede ti Německo, Holandsko i UK za mnoho peněz. I já měla krizi, ale všude v nemocnicích berou zdr asistenty, stalo se kamarádce, že bylo už plno, tak jí vzali alespon jako sanitářku, prozatím, ale vzali a žádný kurz nepotřebovala.. I já studuji dále, ale, když jsem ještě neměla ani maturu, tak jsem dělala v nemocnici a brali mě jako sestru…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, v nemocnici brali zdravotnického asistenta, ale vybírali si také z 30 uchazečů. Zbytek má prostě smůlu. A to jsem ze středně velkého města, dalo by se říct. Já si našla práci jako sociální pracovník. Člověk se nějak uživit musí a práce je to dobrá.
Sanitářku bych nedělala, na to jsem 4 roky nestudovala.
Celkově ale platí, že v našem,,úchvatném" státě je tato práce podplacená (myslím tím zdravotní sestry, porodní asistentky, sociální pracovníky a ošetřovatele). Na to, jakou máš zodpovědnost a jak je to fyzicky i psychicky náročné. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mixinela Víš, já do Německa nemůžu, mám tu závazky. Každý bohužel nemůže jen tak lehce odcestovat. Ale sama moc dobře vím, že v Německu a v zahraničí je tato práce lépe placená. Ale díky i tak za radu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asistent
Asistent je mrtvý obor nemocnice chtějí sestry a ne umyvače prdelí s maturitou. Jak nemate další školu jste na nic. Já jsem asistent a nemam práci a sehnat ji když obor ještě stále většina nemocnic nezná je nemožné a ty nemocnice co teto obor znají tak už mají nabráno plný počet. Lituji toho, že jsem na tu školu kdy sel. Mohl sem byt v klidu zajištěný v normální práci. Byla to chyba a za chyby se platí.
![]()
- Citovat
- Upravit
asistent333 Tak já si našla práci jako Pracovník sociálních služeb v domově pro seniory a domov se zvláštní péčí. Je to práce podplacená, ale moje vzdělání na tuto pozici bohatě stačí a mám práci. Je to lepší než viset na ÚP a trápit se. My nejsme přece umývači prdelí
I když je to jediná práce, kterou můžeme vykonávat bez dozoru
Ale jsme takové prodloužené ruce všeobecných sester, které za naši práci nesou zodpovědnost, ale to je taky na hlavu padlé. Chápu sestry, že se jim do toho nechce, taky bych nechtěla brát zodpovědnost ještě za někoho cizího. Prostě to tady ten stát pěkně posral.
Až mé dítě bude chtít jít na zdrávku, tak mu vysvětlím, jak to je a bude muset nad tím hóóódně popřemýšlet. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sabouš píše:
asistent333 Tak já si našla práci jako Pracovník sociálních služeb v domově pro seniory a domov se zvláštní péčí. Je to práce podplacená, ale moje vzdělání na tuto pozici bohatě stačí a mám práci. Je to lepší než viset na ÚP a trápit se. My nejsme přece umývači prdelíI když je to jediná práce, kterou můžeme vykonávat bez dozoru
Ale jsme takové prodloužené ruce všeobecných sester, které za naši práci nesou zodpovědnost, ale to je taky na hlavu padlé. Chápu sestry, že se jim do toho nechce, taky bych nechtěla brát zodpovědnost ještě za někoho cizího. Prostě to tady ten stát pěkně posral.
Až mé dítě bude chtít jít na zdrávku, tak mu vysvětlím, jak to je a bude muset nad tím hóóódně popřemýšlet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
aprazanda Jo, to vím, ty kurzy dělají taky na ÚP, když je tam člověk zaregistrovaný a taky na to stačí kurz na zdravce. Bohužel, když už jsme do toho oboru vlezli, udělali maturitu a život na vysoké se nezdařil, musíme bojovat dál a hlavně se nějak uživit. Kdo to mohl tušit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
odpověĎ
Sabouš: Ahoj to je pěkné za svým názorem si stojím a je to tak dítě na zdravku rozhodně nepošlu. a to že pracujes tam ja tam chvili taky delal byl sem spokojen ale byl sem donucen odejit. nehlede na to ze nas berou jako osetrovatele ne jako asistenty. ja nestudoval osku ale zdravku a socialni praci nemuzu delat nemam na to papiry mas stesti ze te vzali po me chteli nejaky kurz
- Citovat
- Upravit
asistent333 Aha, tak to mě mrzí
Asi záleží, jak kde
Mě tady na kroměřížsku chtěli do dvou domovů pro seniory. Je smutné, že to, co vystudujeme nemůžeme uplatnit v reálném životě a v některých institucích, které jsou aspoň trochu blízko tomu našemu oboru či zdravotnictví, nás nechtějí ani na jiné pozice. Je to smutné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@asistent333 píše:
Sabouš: Ahoj to je pěkné za svým názorem si stojím a je to tak dítě na zdravku rozhodně nepošlu. a to že pracujes tam ja tam chvili taky delal byl sem spokojen ale byl sem donucen odejit. nehlede na to ze nas berou jako osetrovatele ne jako asistenty. ja nestudoval osku ale zdravku a socialni praci nemuzu delat nemam na to papiry mas stesti ze te vzali po me chteli nejaky kurz
Neměli právo po tobě chtít kurz. Po mě to taky chtěli, ale vytiskla jsem si sociální i zdravotní zákon a donesla jsem jim to podtrhaný a pak už po mě nikdo kurz nechtěl. Zdravotnický asistent, zdravotní sestra a ošetřovatel nemusí mít kurz, pokud pracuje jako pracovník v sociálních službách. To je buď jejich neznalost nebo možná někomu dohazují potenciální zájemce do kurzu, který si, pokud nejsi na ÚP, musíš hradit, cca 10 000 Kč v současné době.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit