Zdravotnictví - je tohle možné?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
8.9.23 08:37

Zdravotnictví-je tohle možné??

Zdravím všechny nejen ze zdravotnictví, jdu sem pro radu, už jsem celkem v koncích, jsem SŠ v soukr. zdrav. zarizeni s odbornou pozicí, bohužel po mnoha letech praxe jsem nucena stát se na mé pozicí i uklízečka, jelikož byla propuštěna firmou z fin. důvodů.

Protože řeším i nějaké zdrav. problémy, knim v dohledné době přibude i operace, nemohu zatím asi úplně řešit změnu místa. Uklízet bych měla v době výkonu odborné práce, když zrovna ta odborná práce nebude, samozřejmě bez jakéhokoliv ohodnocení navíc..jinak je to pro mě citlivé téma, proto anonym.Je možné tuto práci navíc odmítnout? protože samozřejmě není ve smlouvě a není to zřejmě jen krátkodobý záskok, pak už půjde jen o ještě horší vztahy na pracovišti..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
8.9.23 08:53
@Anonymní píše:
Zdravím všechny nejen ze zdravotnictví, jdu sem pro radu, už jsem celkem v koncích, jsem SŠ v soukr. zdrav. zarizeni s odbornou pozicí, bohužel po mnoha letech praxe jsem nucena stát se na mé pozicí i uklízečka, jelikož byla propuštěna firmou z fin. důvodů.Protože řeším i nějaké zdrav. problémy, knim v dohledné době přibude i operace, nemohu zatím asi úplně řešit změnu místa. Uklízet bych měla v době výkonu odborné práce, když zrovna ta odborná práce nebude, samozřejmě bez jakéhokoliv ohodnocení navíc..jinak je to pro mě citlivé téma, proto anonym.Je možné tuto práci navíc odmítnout? protože samozřejmě není ve smlouvě a není to zřejmě jen krátkodobý záskok, pak už půjde jen o ještě horší vztahy na pracovišti..

Pokud máš ve smlouvě pozici, kterou máš vykonávat, tak si myslím, že tě nikdo nemůže nutit dělat uklízečku. Navíc, pokud vím, ve zdravotnictví nejsou uklízečky, ale sanitářky, a to taky nemůže dělat jen tak někdo z fleku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
8.9.23 09:08

Uklízet jako mokrý hadr, mop a jedeš? Jinak my běžně v rámci harmonogramu v noci uklízíme - sklady, sesternu, lékárnu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
8.9.23 09:08

@unuděná Je tam oboji. Sanitarky uklizi „kolem pacienta“, uklizecky delaji toalety, chodby…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
8.9.23 09:10
@VitaminC píše:
@unuděná Je tam oboji. Sanitarky uklizi „kolem pacienta“, uklizecky delaji toalety, chodby…

Aha, díky za osvětu, my měli v lékárně vždy jen sanitářku, asi záleží na konkrétním zdravotnickém zařízení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26845
8.9.23 09:18

Mozna je to signal najit si jineho zamestnavatele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41670
8.9.23 09:27
@unuděná píše:
Pokud máš ve smlouvě pozici, kterou máš vykonávat, tak si myslím, že tě nikdo nemůže nutit dělat uklízečku. Navíc, pokud vím, ve zdravotnictví nejsou uklízečky, ale sanitářky, a to taky nemůže dělat jen tak někdo z fleku.

Jsou tam i uklízečky. Ty uklízejí. Sanitář se stará i pacienty, vzorky, pomáhá ostatním NLZP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.9.23 09:32

Ano, správně je to sanitářka, ale víceméně uklízí, proto to podhodnocení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
8.9.23 09:41
@Orchidejka303 píše:
Ano, správně je to sanitářka, ale víceméně uklízí, proto to podhodnocení…

No jde ale o to, že sanitářky musí dodržovat určité postupy odlišné od těch běžných úklidových. A sanitářku nemůže dělat kdekdo-musíš mít ten akreditovaný kurz. Ty ho máš? A v náplni práce ve smlouvě máš co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.9.23 09:56

Kurz nemám ale jsem v pozici nad sanitařkou, takže mohu vykonávat si myslím, ve smlouvě to samozřejmě nemám, je uvedena pouze pozice a plnění úkolů dané pozice+stanovené nadřízeným, takže tím pádem i to co obnáší propuštěná pozice, asi?

• Citovat
  • Upravit
53190
8.9.23 10:01
@Anonymní píše:
Kurz nemám ale jsem v pozici nad sanitařkou, takže mohu vykonávat si myslím, ve smlouvě to samozřejmě nemám, je uvedena pouze pozice a plnění úkolů dané pozice+stanovené nadřízeným, takže tím pádem i to co obnáší propuštěná pozice, asi?

Ani ředitel firmy nemůže dělat sanitářku, byť je nad ní, pokud k tomu nemá patřičnou akreditaci ;) Já bych se ohradila. Podle mě tě nikdo nemůže nutit uklízet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.9.23 10:08

DĚKUJI. Jen si myslím, že mi pak zavaří jiným způsobem, nějaká cesta se vždy najde..bohužel..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
8.9.23 10:25

Odmítla bych to a máchala jim před obličejem smlouvou. Rozumím, že jde o ego, že tě to ponižuje, byla bych na tom stejně.

Ale kdyby šlo o krátkodobou náhradu, nehledala bych problém. Můj táta má 2 firmy a nedělá mu problém poslat chlapy zpět na dílnu, že nádobí po nich umyje sám. A stojí u dřezu a umývá.

Dělala bych, co mám, ale otravovala dotazy (klidně co 5 minut), jestli už mají někoho na tuhle práci, že ty tam na to nejsi. Ale jsem měkká, jako držka bych to odmítla hned při požádání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.9.23 10:32

Krátkodobě nemám úplně problém, ale tam už to bude s největší pravděpodobností nastálo..budu muset asi vydržet, než si vše vyřeším..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.9.23 10:36

Ja jako sanitarka teda neuklizim. Přebaluju, krmim, cvičím s pacienty, mažu je, masíruju, vyklizim gramce apod..Ale neuklizim, to dělá uklízečka.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat