Zdražování - čeho jste se museli vzdát?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1309
5.12.11 21:28

a tu látku na tu košili veme kde?? copak má doma vřeteno a stav?? vše záleží na materiálu.. a slušná košile se dá sehnat i v butiku ve výprodeji za třetinu původní ceny.. sám sem si jich pár kupoval.. původní cena skutečných 1500, cena v akci 590 korun. nemusíš mít statisíce, je zapotřebí si udělat revizi- kolik dáš pryč a kolik peněz doneseš domů. to je jednoduchá matika..pokud má rodina třeba 40 tisíc měsíčně k dispozici a z toho dá 20t za hypo a 6000 energie, tak pak se nesmí divit, že jim toho moc nezbude.. ale na to už musí myslet člověk dopředu, když si uvěry bere.. můj kolega z práce má tolik uvěrů, že on i jeho manželka jsou každý měsíc na nule.. maj hezký byt, to jo, ale co z toho?? to je sebevražda..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50186
5.12.11 21:55
lopata píše:
a tu látku na tu košili veme kde?? copak má doma vřeteno a stav?? vše záleží na materiálu.. a slušná košile se dá sehnat i v butiku ve výprodeji za třetinu původní ceny.. sám sem si jich pár kupoval.. původní cena skutečných 1500, cena v akci 590 korun. nemusíš mít statisíce, je zapotřebí si udělat revizi- kolik dáš pryč a kolik peněz doneseš domů. to je jednoduchá matika..pokud má rodina třeba 40 tisíc měsíčně k dispozici a z toho dá 20t za hypo a 6000 energie, tak pak se nesmí divit, že jim toho moc nezbude.. ale na to už musí myslet člověk dopředu, když si uvěry bere.. můj kolega z práce má tolik uvěrů, že on i jeho manželka jsou každý měsíc na nule.. maj hezký byt, to jo, ale co z toho?? to je sebevražda..

V CA kolikrát měli košili i s kravatou za 3 stovky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
6.12.11 02:04
lopata píše:
ještě napiš, že se koupete všichni v jedné vaně a tou vodou ještě splachujete wc..
:lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2858
6.12.11 12:48

Děvčátka, já bych se pos…:DDD Já šetřím kde se dá a pan manžel si koupil puzzle :D Jako malé dítě :D prej už 15let žádné nedostal :DDD No mě by z něj hráblo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50186
6.12.11 12:48
Klovasa píše:
Děvčátka, já bych se pos…:DDD Já šetřím kde se dá a pan manžel si koupil puzzle :D Jako malé dítě :D prej už 15let žádné nedostal :DDD No mě by z něj hráblo :D
:mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
6.12.11 12:52
Klovasa píše:
Děvčátka, já bych se pos…:DDD Já šetřím kde se dá a pan manžel si koupil puzzle :D Jako malé dítě :D prej už 15let žádné nedostal :DDD No mě by z něj hráblo :D

Smankote a proc si nenapsal Jeziskovi??? 8o :roll: :mrgreen: To bych se teda taky pos…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10178
6.12.11 12:57
Klovasa píše:
:lol: já koupit chlapovi puzzle, tak se pos… on :P
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
6.12.11 13:01
lulushka píše:
Klovasa píše:
:lol: já koupit chlapovi puzzle, tak se pos… on :P

Asi tak :mrgreen: ( ale i tak se směju :lol: :lol: :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2858
6.12.11 13:05

Já nevím…proč neřekl ježíškovi…ja čuměla jak puk,co to nese za krabici. On ani nějak nedal najevo,že by si přál puzzle nebo tak…to bych mu je třeba koupila k narozkám, ty měl ted v listopadu…No chlap no…někdy chlapy jsou horší jak děti :DDD

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
6.12.11 15:33

To manža takhle jednou odjel na 3 dny kvůli práci k jeho rodičům.Přijel, svítící očička, tak říkám :" A jéé, kolik si buchnul".A on že za sebe nic, nic si nekoupil, ale koupil malému v akci bryndáky :lol: Tak to mě teda dostal :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
6.12.11 20:33
Baslerinda píše:
Ještě se omlouvám za vstup do diskuze, ale někdo psal o zdražených papírových kapesníčcích o 3Kč. Řešíte halířové položky. Dneska je např. tisícovka úplný ho..o. Nechci být sprostá.

Fakt? Tak pošli. Já mám poslední dvacku a doufám, že mi zítra přijde rodičák :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
7.12.11 00:15

Jen k upřesnění, já jsem to tam původně měla, ale smazala. My šetřit nemusíme, u mně to není primárně o tom šetření(to k tomu vtipnému příspěvku o koupání a splachování), jen chci pro sebe a svou rodinu to nejlepší. S potravinami mi snad dáte za pravdu, že domácí je prostě domácí. Kdo se aspoň trochu zajímá o to, co jí, tak ví, že sehnat šunku bez rychlosoli, chleba bez „látek zlepšujících mouku“, atp. není reálné(i v šunce 80kč/10dkg je dusíkatá sůl, neboli e250) a toto já ,prosím, jíst nebudu a abych to dávala dětem, teprv ne. K oblečení tolik: košilku shánět ve slevách v butiku:) to jde mimo mě. Chci oblékat sebe a svou rodinu tak nějak funkčně, tedy aby nám v zimě nebyla zima a v létě vedro, ale aby to mělo nějaký komfort. Kdo nosí obrovskou umělohmotnou bundu tomu asi neuvěří, ale jsou lepší materiály, u nás na zimu vede vlna a hedvábí, vypadáme sice extrahardcore otužile, protože člověku stačí relativně tenká vrstva, takže jsme kolikrát terčem hysterických pohledů zmrzlých lidí, zachumlaných v umělých kožíšcích, ale co už. No a na léto nosíme už jen len a hedvábí. Považujete tyto materiály za luxusní? Máte pravdu, jsou, takže když něco takového ušiju, stojí to jako z obchodu(HaM, CaA, …), ale vzhledem právě k těm materiálům je to neskonale kvalitnější. Kdo nezažil zimu ve vlněné spodničce a parné léto v hedvábných šifonových šatech nepochopí.
Navíc, já tady nechci absolvovat zesměšňovací diskusi, to nikam nevede a nikomu nepomůže. Jestli vás něco tlačí změňte to. Nemá smysl říkat, to já bych nikdy… Raději bych si vyměnila zkušenosti s někým, kdo taky něco takového podniká. Doporučuju tu domácí šunku, je to snadné, čerstvé a když si uděláte hemenex, tak vám ta rychosůl nebude páchat zlo(málokdo ví, že uzeniny obsahující e250 se nesmí zahřívat).

Příspěvek upraven 07.12.11 v 00:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
7.12.11 00:18

Hoď prosím recept na domácí šunku, to mě zajímá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
7.12.11 00:32

Angua: kilo vep. kýty nakrájíš na 1,5 cm kostky, osolíš, přidáš třeba i koření podle chuti, dáš do kastrolu do ledničky na 3 dny(mezitím min. 2× promíchat), koupíš střívko(prodává řezník, je i plastové v papírnictví(nemám zkušenost)), nebo šunkovar(nemám zk), nebo mi teď říkala kamarádka, použiješ rovnou-př. pivní krigl-sklenici(nemám zk, ale zaujalo, vyzkouším, poreferuju), základ je, co nejvíce presovat, ať nemáš moc vzduchových bublin. A dáš „vařit“ do vody, voda musí mít 80°C, nesmíš převařit, jinak banán.
Ještě OT: ty máš nick podle Pratchetta, nebo se pletu?

edit: jo a vaříš co kilo, to hodinu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2337
7.12.11 07:28
:potlesk: :potlesk: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...