Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak my máme nejbližší obchod asi km, taky bez chodníku a ještě pod kopcem (čili zpátky kilák do kopce)
(zrovna supermarkety), centrum města tak další kilák, to už chodník je. Na některé věci jsem si zvykla právě na to město (masna např.), tak je to příjemnější a ráda navštívím i nějaký „specializovaný“ obchod - látky, galanterii, elektro, železářství, domácí potřeby, knihkupectví, knihovnu, nějaký úřad…
Ale chápu - u hypermarketu zaparkuješ navíc úplně v pohodě, nejezdíš po městě v kruzích, jak cvok
Navíc tyhle obchody tam často najdeš pod jednou střechou…
A ještě ke všemu máme mini košík u golfek, takže bych toho nekoupila a nebo to neunesla ![]()
No já golfky přetěžuju brutálně
Ale když jedu čistě na nákup do supermarketu, tak jedu ráda autem (ideálně ještě nechám dítě doma
).
Angua píše:
No já golfky přetěžuju brutálněAle když jedu čistě na nákup do supermarketu, tak jedu ráda autem (ideálně ještě nechám dítě doma
).
Tak to já taky jezdím nejradši nakupovat sama ![]()
Faraya píše:
Angua: kilo vep. kýty nakrájíš na 1,5 cm kostky, osolíš, přidáš třeba i koření podle chuti, dáš do kastrolu do ledničky na 3 dny(mezitím min. 2× promíchat), koupíš střívko(prodává řezník, je i plastové v papírnictví(nemám zkušenost)), nebo šunkovar(nemám zk), nebo mi teď říkala kamarádka, použiješ rovnou-př. pivní krigl-sklenici(nemám zk, ale zaujalo, vyzkouším, poreferuju), základ je, co nejvíce presovat, ať nemáš moc vzduchových bublin. A dáš „vařit“ do vody, voda musí mít 80°C, nesmíš převařit, jinak banán.
Ještě OT: ty máš nick podle Pratchetta, nebo se pletu?edit: jo a vaříš co kilo, to hodinu
to vypadá dobře vyzkouším doufám, že to nezkazím
MUFICE píše:Angua píše:Tak to já taky jezdím nejradši nakupovat sama
No já golfky přetěžuju brutálněAle když jedu čistě na nákup do supermarketu, tak jedu ráda autem (ideálně ještě nechám dítě doma
).
Bohužel tatínek ho většinou přemluví, že chce jet s maminkou… Ani se vlastně moc nemusí snažit, on jezdí nakupovat rád
Ale to přestane, dvě už neberu ![]()
tak u nás dělá velký nákupy partner. Kousek od práce má hypermarkety. Navíc já se bojím autem jezdit. Takže při svých cestách do města vždycky přemýšlím, co můžu koupit, když mám pulku batohu plnou mrňousovch věcí. Jednou jsem toho nakoupila víc a opravdu není dobrý nápad cestovat vlakem s dítětem v manduce, složeným kočárkem, batohem a 2 taškama s nákupem ![]()
lucenka píše:
tak u nás dělá velký nákupy partner. Kousek od práce má hypermarkety. Navíc já se bojím autem jezdit. Takže při svých cestách do města vždycky přemýšlím, co můžu koupit, když mám pulku batohu plnou mrňousovch věcí. Jednou jsem toho nakoupila víc a opravdu není dobrý nápad cestovat vlakem s dítětem v manduce, složeným kočárkem, batohem a 2 taškama s nákupem
Proč? Já jsem tak jela skoro přes celou republiku
Ještě nočník a odrážedlo jsem měla na přivázané na baťohu
Jakoby místo těch tašek s nákupem ![]()
teda to tě obdivuju
jenom jsem dostala vynadáno od průvodčího že mají zpoždění a zdržuju. Ale samozřejmě nepomohl ![]()
Tak na mě byli všeci skvělí, jela jsem tak víckrát a paráda… Někteří jsou asi trochu protivní ![]()
je pravda, že měl asi blbý den. Teď když jezdím minimálně 2krát týdně, tak už se se všema průvodčíma znám. Ale nějak se mi to nechce zkoušet.
Pokud myslíš moře - asi ano - ale i tak u nás v práci tam každoročně jezdí hodně lidí. Pokud myslíš dovolenou u nás v ČR, tak na tu jede každý spolupracovník, každý rok:)) Takže za nás, u nás si nemyslím, že dovolená je luxus. Alespoň tedy v mém okolí ne. Sice každý nadává na ceny jakékoliv, čehokoliv - ale dovča každý rok stále je a 90% jezdí do práce každý den autem ![]()
Ale chápu, ža každý má priority jiné. Někdo šetří na másle, aby měl jogurt, jiný nekupuje tak často maso, protože si chce každý večer napustit plnou vanu horké vody
Každý chceme mít korunky na něco jiného ![]()
levmah28 píše:Anonymní píše:Tak v dnešní době je dovolená luxusem.Myslím,že se máte pořád lépe,než ostatní.My žijeme z ruky do huby.
my to nepociťujem… příteli každoročně roste plat… takže to neustálé zvedání DPH a dalších se vykreje… nebýt toho tak si každoročně jezdím na několik dovolených, takto jsme ve střední třídě a nemusíme si upírat nic.. ale naštve to, se člověk vždy těší, že už bude líp a díky hospodaření státu nikdy asi nebude.. je to demotivující… takže běžnej standart, v sekáčích nemusím nakupovat, auto máme, zrekonstruovaný byt máme… na zábavu je, na kroužky také… ale na dovču v zahraničí se bude muset ještě počkat…
Musela jsem mrknout odkud přesně jsi ![]()
Taky máme totiž PODU:))
Januliiik píše:
taminko máme to od PODA, je to ostravská firma a jsme u ní už několik let, dostáváš i bonusy, které pak využít třeba na bazén
Tak dneska v tescu jsem si opravdu velmi velmi všimla zdražení…hlavně v dětském oddělení ![]()