Zdražování - čeho jste se museli vzdát?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4232
16.12.11 18:07
Klovasa píše:
Brambůrka10 píše:
my žerem a žijem jen z akcí :lol: :lol:
Tak to jsme na tom úplně stejně…Vždcky napíšu seznam doma z letáků, co kde maj a projedu celou Plzeň :D připadám si jak nejhorší důchodce, co číha na slevy :D

No tak to už si připadám někdy taky, ale já nemusím projížďět celou Prahu, já tu ty obchody mám tak nějak na jednom fleku kromě Kaufu a ten stejně nemám ráda. Zase tolik bysme ani šetřit nemuseli, ale u mně je to tak nějak zvyk. Jinak kupujem tak nějak pořád stejný věci, mám ráda kvalitní, takže třeba míň, ale dobrý. Maso kupuju jenom v malým množství, manžel to nejí a mně s holkama ten kousek stačí, šunku taky nemusíme mít každej den. Ze sýrů kupuju hlavně tu Lučinu, Almette, ale to jenom když je v akci, občas nějakej taveňák. Naštěstí je teď docela levná zelenina a ovoce, takže vařím převážně zeleninový jídla s různýma přílohama, k tomu kousek masa, aspoň je to relativně zdravý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
16.12.11 18:10
MUFICE píše:
Taky je třeba velký rozdíl cen v Globusu a Lidlu. Když jedu do Lidlu tak tam nechám max. 8 stovek a v Globusu min. 2 tisíce :cert: :cert:

No jo Lidl mám skoro před domem a jsem častým hostem :P .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
16.12.11 18:13
pannda píše:
nnada píše:
My jsme letos museli hodně utáhnout opásky. Takže maso jen 2× týdne, ryby jednou do měsíce, kavárny omezit, auto nemáme a nebude, oblečení převážně second hand, žádné kroužky pro dítě. (Ale stále máme kvalitní boty, kvalitní jídlo a přeplatné na National Geographic).
no, aspon že nejsme jediní kdo nemá auto. Naši mají dvě, takže když potřebuju, půjčím, ale asi ani to brzo nebude

My ho taky nemáme a žijem. PO pravdě radši budu sypat peníze někam jinam než do auta. My bysme ho ani nevyužili. Manžel pracuje v centru Prahy, tam by stejně nezaparkoval. Obchody, doktory všechno tu mám po ruce, takže ho zatím nepotřebujem, možná až budou holky větší a až splatíme byt. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
16.12.11 18:13

Ani jsi nemusela spát moc dlouho :lol: , některé věci se zdraží ze dne na den
a pak jen valíme 8o :roll: 8o voči:))) :mrgreen:

MUFICE píše:
xangel87 píše:
Mufice zrovna ty chipsy Bohemia stojí 45,–!Kč a minule jsem je měla a teda žádná sláva, kam se hrabou za těma levnějšíma, jak píšeš…S rostoucí cenou úměrně klesla kvalita :roll:
Chipsy za 45 Kč 8o Já myslela, že stojí tak 25 Kč, to jsem asi hodně zaspala dobu, je pravda, že už jsem je pár let nekupovala :D
  • Citovat
  • Upravit
3234
16.12.11 18:17

tak u nás se taky kupuje akorát pečivo, mlíko (to denně tak 1-2l, děti ho zbožňují), máslo, sýry (Lučina, Gervais), jogurty (Hollandia,Choceňský), hodně ovoce a zeleniny, těstoviny, rýže.. třeba sladkosti,tyčinky,křupky,balená voda se nekupují skoro vůbec,výjimečně když je nějaká oslava nebo tak… uzeniny taky málo,já je skoro nejím,sem tam si dám šunku ale to na ni musím mít chuť. takže jestli se u nás koupí uzeniny měsíčně tak 2× :nevim: já ráda peču,snažím se tak 1× týdně nějakou buchtu, to pak máme na snídani, na oběd vařit levnější jídla,hodně omáčky nebo třeba zapečené brambory,těstoviny,toho vždycky udělám plnou mísu,všichni to milujou :mrgreen: manžel je polívkový takže se vaří i hodně polívky,je to levné a pak už aspoň nesní tolik druhého.

jo a jak tu byla řeč o dovolené,tak my jsme spolu za 7let nebyli nikdy nikde,ani v ČR,o moři se mi taky může nechat jenom zdát…ale nestěžuju si, až tak mi to zas nevadí,jenom jak koukám na FB na fotky od kamarádek tak si řeknu že bych taky hned jela,ale deprese z toho nemám :mrgreen:

auto taky nemáme, ale to mi fakt chybí :nevim:

Příspěvek upraven 16.12.11 v 18:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
16.12.11 18:17

Jak píšete, že máte třeba maso jenom párkrát týdně… CO proboha vaříte? Já bych to taky klidně praktikovala, ale výběr je omezený… Buď je to smažené nebo je to s vajíčkem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
16.12.11 18:19

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: S tím oblečením to mám na tuty a doslova stejně:))) a asi nejen s ním. Já totiž nechápu ceny skoro u ničeho a měla jsem pocit, že vše co je předražený je vlastně jen spotřební zboží a za chvíli to jdu kupovat znovu - vadí jen mě, ale asi nejen mě :mrgreen: :mavam:

krtek93 píše:
No o chipsech já mám docela přehled - já jedu v čokoládách, pan manžel v chipsech (aspoň víme, kde máme rezervy, až bude fakt zle :lol:). A ty bohemia právě zdražily úplně skokově - dlouho se držely kolem těch 30-32 korun (takový ty sinější plátky s různejma příchutěma - u nás vedly křenový :mrgreen:) no a najednou byly kolem těch 40 8o Taky nám oběma chutnaj lays, ty jsou o něco levnější - ale pan manžel jde momentálně po kvantitě. Dali jsme si nějakej týdenní limit na tyhle „pochutiny“ a když vidí, že za cenu jedněch drahejch může mít levný na celej tejden, má jasno :mrgreen: To já si sem tam dopřeju třeba jednu dražší čokoládu místo obvyklejch tří levnejch a snažim se jí šetřit celej tejden :PNa kosmetiku, manikúru apod. jsem nechodila nikdy, tak tam šetřit nemůžu. Vlasy si nechávám stříhat tak dvakrát třikrát za rok - zrovna teď netušim, kam jít, chtěla bych nějakou změnu, moje kadeřnice stříhá levně, ale tak nějak furt stejně, je to dobrý tak na zastřižení konečků… no a hledám kadeřnici v Praze, co bude chtít za střih tak nějak do 500. Tak jsem projela různý diskuse na netu a ty mi teda moc nepomohly, u těch cen se mi protáčely panenky :jazyk: Kamarádky maj taky tipy na samý dražší :nevim: Jo a barví mě už léta doma táta :mrgreen: Oblečení na sebe mě momentálně nebaví ani zkoušet - zaprvý se mi na sobě máloco líbí, zadruhý často nechápu ty ceny. A opět - ne že bych na to neměla vůbec, ale nebudu dávat takový prachy za něco, z čeho lezou nitě, je to nepříjemný apod. Parfémy mám nasyslený z „bohatšího“ období… Co teda je mazec, to je jízdný v Praze - lítačka se mi nevyplatí, na to jsem tam málo, ale když se tam sem tam vypravim, tak mě vyjde cesta do Prahy (přímestským), po Praze a zpátky kolem stovky - tomu řikám výlet. Ty jo, tak vlastně vůbec nechápu, kam mi každej měsíc ten rodičák (plus pravidelně 2-3 tisíce navíc z úspor) mizi :twisted:
  • Citovat
  • Upravit
4232
16.12.11 18:26
christy píše:
Iduska píše:
Kvatapka píše:
Nevím jak jinde, ale třeba v albertu nutrilon z 339 na 350 8o A to si ho pamatuju před 5ti lety za úplně jinou cenu. Takže jsme od minulého měsíce na sunaru :mrgreen: Zdražování jsem si všimla ani ne tak na jednotlivých produktech, jako na celkové ceně za nákup. Před nějakýma dvěma rokama jsme nachali za velký nákup v obchodě 1500, teď 2500 :(
Jak už jsem psala v Tescu šel Nutrilon na 367 Kč :pocitac:
A Sunar na 264kč,koukala jsem jako blázen 8o :cert: pardón,že jsem si sem tak připletla :oops: :mrgreen: ale ta suma mě fakt dostala :roll: :cert:

Tak ten jsem viděla u dr. maxe v akci asi za 168,– v úterý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
16.12.11 18:29
Faraya píše:
Nechci rozjet zas další hádací diskusi, ale já právě nechápu, že vám přijde tisícovka jako dost peněz, ale používáte na děti jednorázovky, které právě ten měs rozpočet o tu tisícku nafouknou.A propos: co vy s tou šunkou? Já jsem to aktivně nacpala do kriglu a nešlo mi to ničím utěsnit, tak jsem to opět přendala do střívka.

Tak mně stojej jednorázovky tak maximálně 500-600 měsíčně. Používám babylove, takže to není zase tak strašná částka. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
16.12.11 18:30

A přitom jsi koupila jen obaly a sáčky na mikuláše a teď ještě něco do nich, že:))))) :mrgreen: :lol: :mrgreen:

Kallkapa píše:
Larr píše:
Myslíš za posledních 20 let??? :lol: :lol:

V poslední době - čokoláda a káva (Tesco, Ostrava). Ostatní věci, tak nějak plynule, stále.

Plyn, elektřina, služby.

Kallkapa píše:
Larr píše:
Co si kvůli stálému zdražování už nemůžete dovolit, co si už nekupujete, nedopřáváte? Co vás pak hodně štve, na co nemáte? 8o :think: :mrgreen:
Můžu se zeptat, co konkrétně se zdražilo ? :oops:
Tak dneska už jsem si všimla :mrgreen: Byla jsem nakoupit „pár věcí“ na mikuláše a vyplázla 600 :jazyk: :roll:
  • Citovat
  • Upravit
4232
16.12.11 18:35
Angua píše:
Jak píšete, že máte třeba maso jenom párkrát týdně… CO proboha vaříte? Já bych to taky klidně praktikovala, ale výběr je omezený… Buď je to smažené nebo je to s vajíčkem :lol:

Haldy zeleniny, hodně těstoviny, rýži, pohanku, kuskus, hodně polívky, hlavně zahušťovaný se spoustou zeleniny. Když uděláš hodně přílohy se zeleninou, tak toho masa není tolik potřeba. Svíčková se dá udělat i z jinýho masa, než z hovězího, my máme stejně nejradši tu omáčku. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
16.12.11 18:36

Trochu vás vrátím do reality, znám i lidi, co pracují, nemají děti a stejně nemůžou rozhazovat vidlemi:)) :mrgreen:

Kallkapa píše:
Baslerinda píše:
Ještě se omlouvám za vstup do diskuze, ale někdo psal o zdražených papírových kapesníčcích o 3Kč. Řešíte halířové položky. Dneska je např. tisícovka úplný ho..o. Nechci být sprostá.
:mrgreen: Baslerinda se přišla pohádat :lol: :mavam: Hele tohle nemá cenu řešit, já hmoutnou nouzí netrpím, ale znám i lidi co počítají fakt každou kačku a mít litr navíc líbali by ti nohy.. Dokud pracuješ a neživíš děti, tak Ti ty kačky chybět nemůžou Basle to je jasný, spíš by bylo něco špatně kdyby Ti v takové fázi chyběly a musela bys je počítat :mrgreen: :*
  • Citovat
  • Upravit
Larr
16.12.11 18:39

Povinné ručení od PRE k Čezu??? - myslíš povinný na auto nebo jsem jinde 8o :lol:

Gina108 píše:
Ty jo, ty rádoby kojenecký kaše za 8 pětek teda nekupuju ani náhodou. Kupuju za 30 se zdravé výživy, daj se vybrat třeba rýžové, špaldové, pohankové a na nějaký Nestlé se můžu zvysoka vy..... :jazyk: Ovoce občas přidám podle nálady rozmixované, teď už cmrndu 2 lžičky mléka nebo jogurtu.
Pak jsme vyjebali s povinným ručením, když ho chtěli zdražit a od PRE jsme přešli k Čezu. Víc mne nenapadá.
  • Citovat
  • Upravit
4232
16.12.11 18:41
Larr píše:
Trochu vás vrátím do reality, znám i lidi, co pracují, nemají děti a stejně nemůžou rozhazovat vidlemi:)) :mrgreen:
Kallkapa píše:
Baslerinda píše:
Ještě se omlouvám za vstup do diskuze, ale někdo psal o zdražených papírových kapesníčcích o 3Kč. Řešíte halířové položky. Dneska je např. tisícovka úplný ho..o. Nechci být sprostá.
:mrgreen: Baslerinda se přišla pohádat :lol: :mavam: Hele tohle nemá cenu řešit, já hmoutnou nouzí netrpím, ale znám i lidi co počítají fakt každou kačku a mít litr navíc líbali by ti nohy.. Dokud pracuješ a neživíš děti, tak Ti ty kačky chybět nemůžou Basle to je jasný, spíš by bylo něco špatně kdyby Ti v takové fázi chyběly a musela bys je počítat :mrgreen: :*

Jj taky znám sposutu lidí, co musí hodně počítat. je to většina důchodců, někdy si z nich člověk dělá srandu, ale když se nad tím člověk zamyslí, tak jima si nic jinýho nezbývá, než objíždět s letákama v ruce supermarkety :? . Já bych ty akce nějak moc nesledovala, ale vzhledem k tomu, že tu ty obchody mám u nosu, tak to člověku nedá. Kdybych měla fakt objíždět s kočárkem Prahu, tak se na to vykašlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
16.12.11 18:46

Taky mi přijde divné péct a péct a péct, když dnes v kaufu v akci (či jinde) koupím levný sušenky. Možná chápu, že buchta je buchta, ale taky vím, že ti všichni co doma pečou počítají většinou jen suroviny, které do toho vloží a ne spotřebu energie a svůj čas. :mrgreen: Každy jsme jeblý trochu někde jinde, chápu, já zkrátka patřím k těm, kterým pečení výhodnější nepřijde :mavam:

lopata píše:
jizvíková píše:
Faraya píše:
Nevím, asi ničeho. Obecně se snažím být co nejsamostatnější a vyřadit z našich životů co nejvíce „služeb“, takže pro maso chodím k řezníkovi, samostatná kuřecí prsa jsem koupila naposledy na kolejích, neb nebylo zbytí, pomazánky dělám doma, většinu pečiva peču, šunku vařím, marmelády vařím,–--
tak me napadlo, neusetrila bys, kdyby jsi misto toho avareni sunky, siti obleceni a zavarovani a ja nevim ceho, sla do prace? ze bys vydelala, pak mohla normalne nakoupit?? jestli se ti vubec vyplati, energie jsou drahe, mozna ze by ta sunka vysla kupovana levneji
to, co popisuje faraya musí být mazec.. jako šetřit jo, ale v mezích.. ještě napiš, že se koupete všichni v jedné vaně a tou vodou ještě splachujete wc.. co takhle se spíš zamyslet kde by se dalo vydělat víc peněz? manžel může změnit práci, najít si přivýdělek, ty můžeš hlídat děti zaměstnaným matkám, můžeš roznášet letáky.. jako to, že pečeš doma buchty je super, spočítej si suroviny, tvoji práci, energie a můžeme se bavit, co je levnější, jestli to koupit, nebo upéct.. atd atd..
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný