Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojky holky
Jsem tři měsíce po císaři. S jizvou sem měla první měsíc problémy, chodila sem na čištění a výměnu drenu. Měla sem hematom. Nebylo to nic příjemného
ale jizva se mi krásně zahojila (musela sem brát antibiotika). Včera sem ale zjistila, že mám na jizvě takovou ružovou zduřeninku, tak se sem to namazala mastí contractubex a dnes ráno sem to měla horší
Ta zduřeninka je fialová a kolem je to červené. Mám strach, aby to zas nebyl hematom. Ale že by se objevil za tak dlouhou dobu. Myslela jsem, že jizva už je zahojená?
Ahoj, jizva se zahojí až tak po roce, mě teď začíná už z jednoho kraje blednout. Pokud ale cítíš nějaké tlaky, raději si zajdi za doktorem, aby nebyl nějaký problém.
Zítra si zaději s tim dojdu k doktorovi.Cítím v jizvě takové divné štípání a bolení.Ale zase podstupovat to čištění?bojím bojím ![]()
No kdyby jsi měla doma ichtoxil nebo višnák, tak by jsi si to na to mohla plácnout a bylo by to. nebo si zkus koupit sudocream ten je na hojení jeno z nejlepšího volně prodejného,co je .. v hospicu jsme to používali hodně
A jak to vypadá? Jak je ta zduřeninka velká (lískový ořech, švestka…)? Je v hloubce nebo v kůži? Je přímo v jizvě nebo mimo? Je na pohmat tvrdá nebo měkká?
Já měla s jizvou problémy cca 8 měsíců. Zduřeninky jsem měla červený a okolo celý jizvy. Taky jsem ji mazala, ale úspěch žádný. Tak jsem to nechala jen tak a zahojilo se to samo. Ale to svědění, to si pamatuju živě do doneška. ![]()
ta zduřeninka je zatim malá taková asi o velikosti lískovýho oříšku.Je měkká.Kolem je to červené takové zarudlé.Mám to přímo v jizvě a ta zduřenina je taková do fialova.Včera sem tu jizvu jakoby masírovala,když sem si mazala tu mastičku,ale měla sem to takové ružové až dneska to stmavlo.Zatím to oplachuju v řapíku.Mám stoho zase hruzu podstupovat to zase co před dvouma měsíci. ![]()