Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
dobře tak my tě podpoříme: všechny ženy a muži s emimina co podporují Sariel zvednou ruku teď ![]()
smurfka píše:Gina108 píše:Tak já se poprvé bála až do 16.tt. nevím proč, někde jsem si něco přečetlato je mi jasné..ale vše po malých kručkách..nejprve se bát screningu, pak toho dalšího, pak porodu a pak nakonec zase dalších věcí..jak to přichází tak to brát..člověk se muže snažit jak chce a stejně něčemu nezabrání..Ale je to blbost. Jakmile máš děti, budeš se o ně bát až do konce života. Pěkný vyhlídky, co?
To potvrzuju, dneska výstavní rozbitý nos, a to jsem jí držela za ruku ![]()
Zakladatelce - gratuluju, a ber to tak, že teďkom to šlo, příště to vyjít nemusí. Kolik holek nemůže mít děti, přečte si to tady, že váháš jestli ano a jestli ne, co ony by za ty dálnice na testu daly?
Zlato,co jsem měla říkat já,když jsem stejný dálnice uviděla ve svých 41 letech a taky jsem baštila antikoncepci?Málem mě to posadilo na zadek a přežila jsem .Ty máš věk akorát,je to na dnešní dobu možná brzo,ale vždycky se to nějak udělá.Tak držím palce a hezky si to užívejte. ![]()
Sariel píše:Janichka píše:Mám strach. I když nevím z čeho. Asi z neznáma. Když něco neplánujete a stane se vám to, tak se váš život najednou otočí o 180 stupňů, takže chvíli může trvat, než to vstřebáte. Zjistila jsem to před půl hodinou. Klepu se tak, že musím stále opravovat překlepy… Nevím, co chci slyšet. Možná podporu??
Ja nevim co chces slysettak di na interupci a za dva roky zjistis ze otehotnet uz prirozene nepujde
Však ji máš
Jen vstřebávej. Neboj, to fakt dáš. Miminko nepotřebuje zařízený pokoj, stačí postýlka a ani ta nemusí být, moje děti jsou stejně nejradši nakýblovaný u nás v posteli
Fakt, ten první rok byl daleko náročnější náš papoušek ![]()
Sariel píše:
Mělo to být všechno jinak.
Já studuji. Poslední rok. Chtěla jsem si najít práci. Už jen kvůli mateřské a abych něco našetřila. Mimi jsme plánovaly za 2-3 roky po svatbě, která ani nebyla a nebylo požádání. A také budeme mít postaveno za rok na podzim. Takhle nebudu mít zařízený domov, až se narodí…
Možná píšu zmateně, tak mě omluvte.
Čekáme také miminko s přítelem nejsme ani vzítí a bydlíme každý sám. A to chceme příští rok stavět ,ale jelikož budeme mít miminko tak vím že to nepujde tak rychle díťě bude potřebovat oblečení a výbavu takže šetřit se bude aby bylo o miminko postarané a kdy postavíme bude záležet jen na penězích.Ale za nic bych neměnila je kolem mě mnoho lidí co díťe chtějí a prostě ho mít nemohou.
Neboj s přítelem to zvládnete ![]()
Příspěvek upraven 07.11.11 v 18:06
Sariel píše:
Jelikož bych se stala maminou ve 21 letech, tak si vyber.
To není životní katastrofa, mě bylo taky 21.
Jinak je tam dálnice jak vyšitá
nebo možná už tluče
Tak při tomto mi vyhrkly slzy… Já vím, že je to krásný zázrak, ale mohl chvíli počkat. ![]()
S přítelem jsme to plánovali. On je ten nejúžesnější chlap na světě a s nikým lepším se mi to stát nemohlo. Ale jsme spolu jen dva roky. Není to málo na založení rodiny?
A ještě jedna věc. S přítelem budu až ve středu. Má teď hodně práce. Jde mi o to, že nevím, jak mu to říct. A jestli do středy čekat.
Příspěvek upraven 07.11.11 v 18:09
Gratuluju
Je mi 20, za měsíc mám termín, dozvěděla jsem se o tom v pátym (!) měsíci a po prvotním šoku jsem nejšťastnější na světě
Dělám prvák VŠ, s otcem dítěte jsem se rozešla ještě než jsem na to přišla, bydlím u mámy a všechno se dá zvládnout. Dokonce jsem si našla nového skvělého přítele. Všechno zvládneš, věk na to máš, přítel taky. A že nejsou ideální podmínky, no stávají se horší věci
Dítě je krásná starost. Říkáš, že stavíte, dítě jste plánovali, koukáš sem už dlouho. Prostě se stalo. Asi ten prcek měl přijít. Slovy mé doktorky, která na každí kontrole zkouší, jestli to psychicky zvládám: Uvidíte, jak budete ráda, že toho prcka máte…
Dovoluji si ti nabídnout tuhle diskuzi
https://www.emimino.cz/…enych-86545/ , pokud jí nečteš.
Třeba ti některé věci osvětlí ![]()
Taťkovi bych to hned neříkala. Až by to bylo fakt jistý
A na gyndu času dost.
…a nesmutni, raduj se, vždyť jsi dostala ohromný dárek ![]()
Sariel píše:
Jelikož bych se stala maminou ve 21 letech, tak si vyber.
Gratulace.. Hele já v 21letech rodila.. před 5 měsíci.. A neměnila bych!!
Sariel píše:nebo možná už tluče
Tak při tomto mi vyhrkly slzy… Já vím, že je to krásný zázrak, ale mohl chvíli počkat. ![]()
S přítelem jsme to plánovali. On je ten nejúžesnější chlap na světě a s nikým lepším se mi to stát nemohlo. Ale jsme spolu jen dva roky. Není to málo na založení rodiny?
A ještě jedna věc. S přítelem budu až ve středu. Má teď hodně práce. Jde mi o to, že nevím, jak mu to říct. A jestli do středy čekat.já čekala až do prvního utz abych to měla potvrzené dokotorem..pak jsem mu prostě ukázala fotku a řekla že si pěkně zadělal… ![]()
buď ráda, že máš chlapa se kterým chceš být. když teď půjdeš na potrat a pak za rok, dva se začnete snažit a ono ti to nepůjde (rozhodně ti to nepřeju) tak si to budeš sakra vyčítat. chápu že je to šok, ale nejsi žádná 16 letá puberťačka a když máš sex tak musíš počítat s následky (zvlášť když bereš antinu jak lentilky) tak se z toho raduj. protože počít dítě přirozeně je dneska skoro zázrak!
to je mi jasné..ale vše po malých kručkách..nejprve se bát screningu, pak toho dalšího, pak porodu a pak nakonec zase dalších věcí..jak to přichází tak to brát..člověk se muže snažit jak chce a stejně něčemu nezabrání..