Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Prosím zkušenější zahradnice o inspiraci
mám balkon situovaný na jihozápad, tedy opravdu dost sluníčka. Zatím jsem zde pěstovala s úspěchem rajčata, letos jsem na vnitřní stranu zábradlí zavěsila truhlíky se stáleplodícíma jahoda, na parapetu mám keříčková balkonová rajčata Vilma a ve větších nádobách i klasické odrůdy větších rajčat a hledám co dát na zbývající volný prostor
1. 60cm truhlík na parapetu, ráda bych spíše něco převislého aby to zakrylo zeď pod parapetem (rajče už ne) a nějak mě vůbec nic nenapadá ![]()
2. kybl od malby 40l takže něco kolem 30kg?? zeminy tipuji
do něho bych dala nejraději něco co by se pnulo po zábradlí
a mělo to využití v kuchyni
předem děkuji za inspiraci
3. za nedlouho se uvolní i prostor v 60cm truhlíkách na zábradlí na venkovní straně
My pěstovali minulé léto veliké pnoucí fazole a byla to atrakce pro celý barák. Dorostlo to až k sousedům nad námi a těch květů
.
Máma má na zahradě pnoucí mini kiwi, viděla jsem to letos v nějakém tom zahradnickém katalogu, je to popínavá rostlina, má drobné plody velikosti větších anreštů, chuť sladkou, vzhled malého kiwi, dětem i dospělým chutná. V zimě opadává, ale zůstává venku, jen bych zabalila květináč. Do truhlíku mě nic nenapadá, jahody máš, co mini papričky, ale ty asi nejsou převislé…
Te obdivuji, ze ti to roste, me se to vsechno na balkone v cervenci spalilo - rajcata jsem teda stihla sklidit. pnouciho - letos zkousim ačokču. je taky spousta druhu cinskych neco jako okurek nebo fazoli, vsechno je to pnouci. jak to snese vyhen, nevim.
@Pudloslava zatím to ty dva roky pokaždé zvládly, tak uvidíme jak letos, těším se hlavně na jahody jestli se podaří
holky z pohledů mlsných dětí - daly by jste na balkon si pro ně rybíz nebo malinostružinu?? přijde do toho velkého kybla, dle internetu by tam mělo růst oboje a já váhám, ale asi půjdu do té malinoostružiny ![]()