Zelenina na jižní balkon

5269
4.5.15 17:10

zelenina na jižní balkon

Prosím zkušenější zahradnice o inspiraci :hug: mám balkon situovaný na jihozápad, tedy opravdu dost sluníčka. Zatím jsem zde pěstovala s úspěchem rajčata, letos jsem na vnitřní stranu zábradlí zavěsila truhlíky se stáleplodícíma jahoda, na parapetu mám keříčková balkonová rajčata Vilma a ve větších nádobách i klasické odrůdy větších rajčat a hledám co dát na zbývající volný prostor
1. 60cm truhlík na parapetu, ráda bych spíše něco převislého aby to zakrylo zeď pod parapetem (rajče už ne) a nějak mě vůbec nic nenapadá :think:
2. kybl od malby 40l takže něco kolem 30kg?? zeminy tipuji :oops: do něho bych dala nejraději něco co by se pnulo po zábradlí :nevim: a mělo to využití v kuchyni
předem děkuji za inspiraci
3. za nedlouho se uvolní i prostor v 60cm truhlíkách na zábradlí na venkovní straně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4470
4.5.15 17:28

My pěstovali minulé léto veliké pnoucí fazole a byla to atrakce pro celý barák. Dorostlo to až k sousedům nad námi a těch květů :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1512
4.5.15 18:05

Máma má na zahradě pnoucí mini kiwi, viděla jsem to letos v nějakém tom zahradnickém katalogu, je to popínavá rostlina, má drobné plody velikosti větších anreštů, chuť sladkou, vzhled malého kiwi, dětem i dospělým chutná. V zimě opadává, ale zůstává venku, jen bych zabalila květináč. Do truhlíku mě nic nenapadá, jahody máš, co mini papričky, ale ty asi nejsou převislé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
4.5.15 18:55

Te obdivuji, ze ti to roste, me se to vsechno na balkone v cervenci spalilo - rajcata jsem teda stihla sklidit. pnouciho - letos zkousim ačokču. je taky spousta druhu cinskych neco jako okurek nebo fazoli, vsechno je to pnouci. jak to snese vyhen, nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5269
6.5.15 17:58

@Pudloslava zatím to ty dva roky pokaždé zvládly, tak uvidíme jak letos, těším se hlavně na jahody jestli se podaří

holky z pohledů mlsných dětí - daly by jste na balkon si pro ně rybíz nebo malinostružinu?? přijde do toho velkého kybla, dle internetu by tam mělo růst oboje a já váhám, ale asi půjdu do té malinoostružiny :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí