Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Je mi to moc líto, nemám co víc dodat než poslat obrovské obejmutí
![]()
@AgatkaZ píše:
@Dojcanis to nebylo mysleno jako osocovani, spis konstatovani, ze zakladatelka bude mit ztizene hledani prace. Chyb je tam opravdu neskutecne, jak v podpisu tak v textu.
Možná je to tím, že včera ztratila manžela
Oprava, pro rok 2016 jsou tyto podminky
Podle zákona má vdova nebo vdovec nárok na vdovský důchod po zemřelém manželovi, který:
b) splnil ke dni smrti podmínku potřebné doby pojištění pro nárok na invalidní důchod nebo podmínky nároku na starobní důchod anebo zemřel následkem pracovního úrazu (nemoci z povolání).
Stát vyplácí vdovský i vdovecký důchod po dobu jednoho roku od smrti partnera. Po uplynutí této doby má pozůstalý nárok na vdovský (nebo vdovecký) důchod, jestliže:
b) pečuje o dítě, které je závislé na péči jiné osoby ve stupni II až IV,
c) pečuje o svého rodiče nebo rodiče zemřelého manžela, který s ní žije v domácnosti a je závislý na péči jiné osoby ve stupni II až IV,
d) je invalidní ve třetím stupni,
e) dosáhl alespoň věku o 4 roky nižšího, než činí důchodový věk pro muže (ženy) stejného data narození nebo důchodového věku, je-li důchodový věk nižší.
Pozor! Nárok na vdovský (vdovecký) důchod vznikne znovu, jestliže se splní některá z uvedených podmínek do dvou roků od zániku předchozího nároku na vdovský důchod.
Výše vdovského a vdoveckého důchodu se podle zákona o důchodovém pojištění skládá ze dvou složek, a to ze základní výměry a z procentní výměry. Výše základní výměry důchodu je stanovena procentní sazbou z průměrné mzdy - 9 % průměrné mzdy (po příslušném zaokrouhlení). Výše procentní výměry důchodu činí 50 % procentní výměry starobního nebo invalidního důchodu pro invaliditu třetího stupně, na který měl nebo by měl nárok zemřelý v době smrti.
@PetraJ píše:
Dokud bude živit děti.
Do 26 let, pokud budou studovat
Klukum je od 3 do 15let, manžel pracoval od 1986 do 2010celou dobu od 2010 je na up jelikož nám 5× zamítly id, až před cca 14 ti dny nám přišel papír že to schvalují plný id a rok zpětně, jenže než to stačily vypočítat tak zemřel, sme na hm. nouzi kuli manželovi nemoci sem se o něj musela starat a o nemocné děti, na manžela sem měla 800,–pnp…ted vubec nevím kam jít co kde a jak zařídit…děkuji všem mozek nechce…
@dana59 to si nemyslm, ja ztratit manzela a mit tolk deti, tak rozhodne nemam myslenky na emimino a sedim na socialce nebo jinde na urade, aby mi poradili, protoze bych si take nevedela rady a pokud bych byla ve financni situaci jako zakladatelka, starala bych se i o to, z ceho nakoupim pro deti…a pokud bych tu nemela profil, rozhodne bych se nezatezovala popisy a metrikem.
@AgatkaZ prosím vás tady mi vždy dobře poradily já jsem byla dnes v nemocnici pro věci a zítra se chystám vyjít do boje ale chtěla jsem se zeptat na všecko a ženy tady mi poradí a já jim za to děkuji chci být jen připravená ps. metřík mám už hodně dlouho děkuji
@Eemii píše:
Neskutecne ze? Zvlast v takove situlaci.@Iriska12345 neporadim,ale drzte se. Posilam mnoho sil.
Přesně, hrůza hrůza
tohle nechápu, paní potřebuje poradit, včera ji zemřel muž, a tady kolegyně hned remtá, že jsou tu chyby, že vzdělání asi nebude dobre, práce asi málo placená, no nestačím koukat ![]()
@fashion_victim83 nechodím do práce nemužu mám nemocné děti a 8letý je na tom špatně má nemoc agresivní po manželovy ted v březnu nás čeká operace tumoru na krku, já na 8letého beru pnp 2stupen…nemohu do práce musím se o ně postarat
@Iriska12345 píše:
Klukum je od 3 do 15let, manžel pracoval od 1986 do 2010celou dobu od 2010 je na up jelikož nám 5× zamítly id, až před cca 14 ti dny nám přišel papír že to schvalují plný id a rok zpětně, jenže než to stačily vypočítat tak zemřel, sme na hm. nouzi kuli manželovi nemoci sem se o něj musela starat a o nemocné děti, na manžela sem měla 800,–pnp…ted vubec nevím kam jít co kde a jak zařídit…děkuji všem mozek nechce…
Zajdi nebo zavolej zitra na vasi socialku, oni ti poradi, na co mas narok a jak o to zadat. A urcite kontaktuj tu pohrebni sluzbu, i kdybyste meli kremaci bez obradu, oni toho hodne vyridi za tebe.
@jjelena píše:
Bývalo to do okamžiku, než se žena znovu vdá a pokud se nevdá, tak do té doby, dokud se stará o děti
Ano. Novinky nevim, ale jedni znami to tak maji/meli. Umrela jim maminka a tatinek uz s novou zenou zil jen na hromadce kvuli sirotcimu.
Jinak uprimnou soustrast. Hrozne - pro me naprosto nepredstavitelne ![]()
@Ráďa81 píše:
@AgatkaZ ale to vůbec není pravda co píšete o vdovském důchodu, ten je na rok a pak se prodlužuje podle toho jestli se paní stará o nezaopatřené děti, pokud až tato doba skončí je jen pouze určitá doba do starobního důchodu, tak jí zůstane, ale pokud by do starobního důchodu měla ještě daleko tak nárok zaniká
Zrovna jsem chtěla odpovědět to samé, jsi rychlejší. ![]()
@Iriska12345 zitra si dojdete na socialku, pokud nejste z maleho mesta, jiste budou alespon dopoledne. Potrebujete tohle resit okamzite, tam vas pryc neposlou, naopak, pouze u vas na urade vam poradi a nasmeruji tak, aby jste nic neprosvihla. Bude to asi hodne vyrizovani a chapu, ze nebudete mit uplne naladu, ale vyreste si tyhle zakladni veci co nejdrive.
@Šarlota4 píše:
Ano. Novinky nevim, ale jedni znami to tak maji/meli. Umrela jim maminka a tatinek uz s novou zenou zil jen na hromadce kvuli sirotcimu.
Jinak uprimnou soustrast. Hrozne - pro me naprosto nepredstavitelne
já mám právě taky takovou zkušenost- z pohledu polovičního sirotka, ale jsou to 99. léta, prito jsem osala, bývalo…