Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Dundee2 Vis co, ja proste musela fungovat. Sice jako stroj, ale fungovat, postarat se o male dite, o mamku. On mi totiz krome manzela umiral na rakovinu i tatka, ktery mi pak zemrel 11 dni po manzelovi. Nikdo, kdo to neprozil, at mlci. Byla to takova skola zivota, jakou si nikdo nedokaze predstavit. A pod praskama bych tezko mohla jezdit autem, obehat vse kolem pohrbu, kolem umirajiciho tatky, vozit dite do skolky a jeste chodit do prace. Prasky te akorat oblbnou a paralyzuji. Takze radit nekomu, kdo se MUSI postarat o 5 deti, aby se nadopoval psychofarmaky, mi prijde trochu hloupe. Tot vse. Zvladnout to musi, zivot jde. Proste to tak je, at se to nekomu libi nebo ne. A pro ostatni pipky. Fascinuje me, jak mate prehled jak a co kde pisu
A to sem uz prakticky nechodim, ted jsem tu po tydnu. Delate take neci jineho, nez ze krafete na epipi? ![]()
@krtek7489 fungovat musíme všichni bez ohledu na to, kolik ti bylo. Tys musela fungivat pro děti, já zas pro mámu, maturovala jsem atd. Pokud vím, @Dundee2 má taky děti, o něž se musel být schopen postarat.
Ne, nemám přehled, co kde píšeš, ale tvůj nuck mi utkvěl v paměti ne zrovna v pozitivním, světle
@krtek7489 píše:
@Dundee2 Vis co, ja proste musela fungovat. Sice jako stroj, ale fungovat, postarat se o male dite, o mamku. On mi totiz krome manzela umiral na rakovinu i tatka, ktery mi pak zemrel 11 dni po manzelovi. Nikdo, kdo to neprozil, at mlci. Byla to takova skola zivota, jakou si nikdo nedokaze predstavit. A pod praskama bych tezko mohla jezdit autem, obehat vse kolem pohrbu, kolem umirajiciho tatky, vozit dite do skolky a jeste chodit do prace. Prasky te akorat oblbnou a paralyzuji. Takze radit nekomu, kdo se MUSI postarat o 5 deti, aby se nadopoval psychofarmaky, mi prijde trochu hloupe. Tot vse. Zvladnout to musi, zivot jde. Proste to tak je, at se to nekomu libi nebo ne. A pro ostatni pipky. Fascinuje me, jak mate prehled jak a co kde pisuA to sem uz prakticky nechodim, ted jsem tu po tydnu. Delate take neci jineho, nez ze krafete na epipi?
Nechci rýpat
ale ty si tu jednu dobu byla taky pečená vařená, tak proč ten útok? ![]()
@Callipo90 Kdo vi, pochopi.
Oni se ruzni lide, v ruznych diskuzich, ruzne dusuji, jak se venuji detem 24 h denne, 7 dnu v tydnu, 365 dni v roce, tebe odsoudi jako krkavci matku, ze ti chodi dite od 2 let do jesli a pritom tu denne sedi od rana do vecera. Nevim nakolik jsou to dotycne madam z teto diskuze, ja si nicky dlouhodobe moc nepamatuju, at jsou vuci me negativni, nebo pozitivni. Takze ano, travila jsem tu cas, kdyz jsem se povalovala doma na matersky a nudila jsem se, stejne jako vsichni tady. Normalne tady totiz clovek cas fakt netravi, protoze me tedy jeste tak minimalne 2-3 hodiny denne chybi, takze travit tu cele dny muze jen dama nudici se na matersky. Jinak se omlouvam za OT, jen jsem odpovidala na dotaz.
@krtek7489 píše:
@Callipo90 Kdo vi, pochopi.Oni se ruzni lide, v ruznych diskuzich, ruzne dusuji, jak se venuji detem 24 h denne, 7 dnu v tydnu, 365 dni v roce, tebe odsoudi jako krkavci matku, ze ti chodi dite od 2 let do jesli a pritom tu denne sedi od rana do vecera. Nevim nakolik jsou to dotycne madam z teto diskuze, ja si nicky dlouhodobe moc nepamatuju, at jsou vuci me negativni, nebo pozitivni. Takze ano, travila jsem tu cas, kdyz jsem se povalovala doma na matersky a nudila jsem se, stejne jako vsichni tady. Normalne tady totiz clovek cas fakt netravi, protoze me tedy jeste tak minimalne 2-3 hodiny denne chybi, takze travit tu cele dny muze jen dama nudici se na matersky. Jinak se omlouvam za OT, jen jsem odpovidala na dotaz.
Aha takže je za tím něco více? Chápu dobře? Ne jenom z této diskuze…
@krtek7489 no vidíš a já jsem tady na mateřský vůbec nebyla, to jsem se totiž věnovala dětem. ![]()
Zakladatelko, nevím, jestli už to někdo nepsal výše… Zajdi na sociálku a žádej pro sebe všechno možné, aby jste se uživili.. Máš určitě právo na vdovský, ale nevím jak dlouho. Synové mají nárok na sirotčí myslím že do 18 určitě (nezávislé na tom jestli studují), pak jestliže budou studující, tak do 26 let, tak to má kamarádka, které táta zemřel ve 14. Já myslím, že jestliže každé dítě dostane sirotčí, ty vdovský, plus nějaké příspěvky na bydlení atd., tak bez peněz určitě nebudete, jen to musíš překonat teď v sobě abys co nejdřív všechno zařídila. Posílám veliké soucitné objetí!
![]()
Vdovsky, pokud jsou nezletilé děti, dokud děti budou nezaopatřené, to zn. dokud studují a pod. dokud jsou nezletilé, tedy pokud se vdova znovu neprovdá.
@jjelena píše:
@krtek7489 no vidíš a já jsem tady na mateřský vůbec nebyla, to jsem se totiž věnovala dětem.
@Ellusa píše:
Kliiid![]()
. Já si klidně vzala lexoš po rozvodu a vůbec se za to nestydím. Natož pokud člověka postihne taková tragédie, jako tebe nebo zakladatelku. Kopat kvůli tomu do druhých může jen člověk bez emocí. Hlavní je, že jste to zvládli, a nemáš jediný důvod se tu omlouvat nebo to vysvětlovat nějaké superženě
![]()
Hele a jezdila jsi s lexosem autem? Radeji si poradne precti, co jsem napsala ty superzeno
![]()
@Ellusa píše:
Kliiid![]()
. Já si klidně vzala lexoš po rozvodu a vůbec se za to nestydím. Natož pokud člověka postihne taková tragédie, jako tebe nebo zakladatelku. Kopat kvůli tomu do druhých může jen člověk bez emocí. Hlavní je, že jste to zvládli, a nemáš jediný důvod se tu omlouvat nebo to vysvětlovat nějaké superženě
![]()
no ta superžena
mne naštvala, no. Hlavně nechápu, co je na tom tak špatného, že je nutné jiné odsoudit, když si to člověk bere krátkodobě v době velkého stresu.
(a když se mi v práci jednou zhroutila kolegyně při roční závěrce - fakt ten stres byl šílenej a atmosféra by se dala krájet - tak jsem jí jednu pilulku taky dal a odvezl domů. Než by si uhnala mrtvici nebo infarkt, ale lepší se psychofarmaky zklidnit a v klidu se z toho vyspat)
@krtek7489 píše:
Hele a jezdila jsi s lexosem autem? Radeji si poradne precti, co jsem napsala ty superzeno![]()
![]()
Já se klidně přiznám, že jsem s Lexaurinem jezdil. A jel jsem paradoxně líp, než kdybych jel bez něj.
Mne utlumil v tom smyslu, že jsme se přestal třást, nebyl jsem roztěkaný, nebyl jsem totálně mimo a ad absurdum se dokázal soustředit.
@Dundee2 svojí situaci jsi zvládl tak, aby jsi mohl fungovat a co ti k tomu pomohlo je jenom tvá věc a jestli na to má někdo jiný názor je to jeho problém ![]()
Dobrý den,
promazala jsem diskuzi od hádavých příspěvků, zejména od @jjelena a @fashion_victim83. Mírněte se prosím. Diskusi čte zakladatelka, vemte proto v potaz, že vaše dohady jí situaci neuehčují.
Více empatie…
Díky za pochopení,
admin Monika
@Anna766 @Dundee2 přesněctak, chce to klid. Mě takhle přišel ve svých 40 letech domů táta z práce a jen stihl mámě říct, že se mu motá hlava, padl jí do náruče a na místě byl mrtvý. Mě bylo 16 a pro mámu jsem v tu chvíli byla jedinou oporou a jediným bodem, pro který musela žít. Zvládly jsme to bez prášků díky širokí rodině, díky podpiře mého dědy, tátovo táty. Mamce sice něco píchli ještě ten večer, ale to neznamená, že je hrdinka a nadčlověk. Nedovolila bych si odsuzovat kohokoliv za cokoliv. Máma jen začala víc kouřit a kouří teda stále, i po 23 letech, ale když nejde o nic horšího, tak jí nechávám žít. Alkohol bych nesnesla