Jak začít žít v zahraničí?

187
31.1.16 11:35

Jak začít žít v zahraničí?

Zdravím všechny, již několik měsíců zvažuji úplné stěhování do zahraničí (Rakousko - vídeň). Zatím jezdím do ČR (Brno)tak dvakrát do měsíce, kvůli škole, ale zvažuji ukončení studia.
Ráda bych se tedy zeptala jaké byly vaše začátky, co se týče hlavně práce? Byla bych ráda za vaše zkušenosti a rady.
Děkuji a přeji krásnou neděli. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35916
31.1.16 11:39

Nejdřív práce, pak stěhování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4000
31.1.16 11:40
@pelmenka píše:
Ráda bych se tedy zeptala jaké byly vaše začátky, co se týče hlavně práce? Byla bych ráda za vaše zkušenosti a rady.
Děkuji a přeji krásnou neděli. :mavam:

Holky říkají, že nejlepší je zajít na casting :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85447
31.1.16 11:41

Nejdriv si najdi praci a az pak se stehuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
31.1.16 11:43

@pikola děkuji za reakci - a nevíte náhodou jak je to s bankovním účtem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
31.1.16 11:44
@minoe píše:
Holky říkají, že nejlepší je zajít na casting :D :D :D

Jaký casting máte na mysli???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4000
31.1.16 11:46
@pelmenka píše:
Jaký casting máte na mysli???

No to je něco, pro holky jako ty, které nepíšou nic o svém vzdělání nebo dovednostech a chtějí někam odcestovat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
31.1.16 11:51

rakousko

@pelmenka tak nejdříve bych zvážila své možnosti jestli se domluvíš německy asi bych hledala zaměstnání přes agenturu určitě nabízí i ubytování snažila bych se tam najít třeba taky češky které tam žijí určitě je důležité co umíš jaké máš zaměření až potom bych zvažovala úplné stěhování moc ti fandím zrovna dnes mě tohle téma nějak napadlo mám děti tak to nejde ale pro mě představa že budu někde třeba někde v supermarketu za pár korun mě děsí když si představím že v německu ted uzákonily 9 eu za hodinu práce tak tady dál setrvávat vidím tak trochu jako ztrátu času jsem tu jen kvůli rodině a to nemluvím o životní úrovni atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
@minoe píše:
No to je něco, pro holky jako ty, které nepíšou nic o svém vzdělání nebo dovednostech a chtějí někam odcestovat..

Vážená myslím, že takové informace zveřejňovat nebudu - pokud vím, tak do diskuzí poptávky nepatří! Takže si laskavě nechte své poznámky pro někoho jiného. Já se jenom zeptala jak to chodí v zahraničí s NORMÁLNÍ prací. :zed: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85447
@pelmenka píše:
@pikola děkuji za reakci - a nevíte náhodou jak je to s bankovním účtem?

Nejdriv prace. Pak s pracovni smlouvou je sance najit si bydleni a otevrit ucet v bance. Bez toho to nejde. Nekdy je to zacarovany kruh, aby vam dali smlouvu na byt, chteji 3 vyplatni pasky. V bance si to moc nepamatuji, ale pracovni smlouvu chteli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
31.1.16 11:54

@loulek tak toto přesně jsem chtěla vědět - s němčinou problém nemám (přítel rakušák) a co se týče klasifikace, tak si myslím, že je na dobré úrovni (maturita ta je)
Ale mě spíše zajímají ty úřední věci okolo toho - jako je třeba bankovní účet, atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
31.1.16 12:05
@loulek píše:
@pelmenka tak nejdříve bych zvážila své možnosti jestli se domluvíš německy asi bych hledala zaměstnání přes agenturu určitě nabízí i ubytování snažila bych se tam najít třeba taky češky které tam žijí určitě je důležité co umíš jaké máš zaměření až potom bych zvažovala úplné stěhování moc ti fandím zrovna dnes mě tohle téma nějak napadlo mám děti tak to nejde ale pro mě představa že budu někde třeba někde v supermarketu za pár korun mě děsí když si představím že v německu ted uzákonily 9 eu za hodinu práce tak tady dál setrvávat vidím tak trochu jako ztrátu času jsem tu jen kvůli rodině a to nemluvím o životní úrovni atd

No já nevim a co umis? Kamarádka se provdala za Němce, má vystudování VOS a je rada, že ji vůbec vzali na minijob ( 400 eur ) na vybalovani zboží a to byla na UP přes rok. Všichni si myslí, že Německo je ráj, než tam dojdou a zjistí, že dostanou spíše podřadné práce. A vím od ní, že spousta lidí z kurzu němčiny ( umělá německy, ale aby se nenudila při hledání práce, tak se chtěla ještě zdokonalit ), tak ty práce pro cizince, no hrůza, za co pracují, i když ted bylo minimum 8 euro, tak normál byl jen 6 euro :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4000
31.1.16 12:11
@myskalucka píše:
@pelmenka No já nevim a co umis?

Nechce zveřejňovat :D

@pelmenka píše:
Vážená myslím, že takové informace zveřejňovat nebudu
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
31.1.16 12:15

Hodne zalezi. mam spoluzaka, ktery hned po VS chytil dobry job v oboru v Rakousku (ma ovsem naprosto perfektni nemcinu) a pak jsem mela znamou, ktera mela taky VS, par let praxe a vzali by ji jen na dost podhodnocene mista a za ty penize by se tam neuzivila (plat nekdy zni pekne, pokud ovsem z nej clovek plati bydleni v miste, tak uz to leckdy tak pekne neni).

pokud to nemas daleko, tak se muzes hecnout a treba 3 mesice dojizdet. a az je po zkusebce a clovek ma nejakou „historii“, tak vzit byt. ale z tveho prispevku mi prijde, ze uz tam bydlis. tak to moc nechapu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
31.1.16 12:15

rakousko

Tak vidíš dveře do světa máš otevřené když máš přítele Rakušáka tak určitě když máš i nás bankovní účet jsou posílat peníze ze zahraničí např to nabízí unicredit a jinak bych se zeptala přímo v bance v Rakousku a co bys tam chtěla dělat? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová