Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@pe-terka píše:
zakladatelčiny diskuse jsem nečetla, ale ona sama uvedla, že jí tu vždy kolegyně dobře poradilyTak to asi tak zlé nebude
Tak je raději ani nečti, možná bys změnila názor. ![]()
Holky, myslím, že se zcela zbytečně navážíte do @fashion victim83, na tom co napsala není nic sprostého, ani žádné navážení nevidím, pouze konstatovala v rámci budoucího výdělku a případné práce holý fakt, ze kterého si odvodila nižší vzdělání, což taky nebylo nic extra strašného. Mnohem horší mi přijde reakce těch, co se toho okamžitě chytají a odsuzují, aby ukázaly, jak ony samy jsou na výši. ![]()
Jinak pokud je pravda, co zakladatelka píše, tak je mi to moc líto. Ale jak už tady padlo, sama si neumím představit, že bych zvládla psát takto brzy po smrti na emimino a vůbec cokoliv zde řešit.
Hezký večer všem.
Soused dostal úmrtní list na matrice. Taky si musel zažádat o novou občanku. Taky by se měly zrušit za manžela odpady a snížit placení záloh za byt.
Zakladatelko, upřímnou soustrast
![]()
A poukazovat na chyby v takové chvíli opravdu může jen kr…
@Hakrajta to co napsalata fashion nevím co, je krajně nevhodné a nemístné, i když může mít 100× pravdu.
To že zakladatelka píše sem, chápu i nechápu zároveň. Já bych se asi uchýlila k něčemu, resp. někomu jinému, ale to hlavně proto, že mám svou rodinu, o které vím, že by mě dokázala podržet. Nikdo nevíme, z jakého prostředí zakladatelka pochází. Samozřejmě, že sám o sobě ten fakt, že má 5 dětí s nemocným mužem, jehož nemoc je zřejmě dědičná, o vysoké inteligenci nesvědčí. Na druhou stranu budiž zakladatelce ke cti ten fakt, že se o děti řádně, snad, stará a chce starat i nadále. Osobně si myslím, že se zakladatelka nemá komu se svými pocity svěřit, proto napsala sem. ![]()
@WaIl píše:
Tak je raději ani nečti, možná bys změnila názor.
z různých diskusí mám zkušenost, že sociální tíže tazatelů se on line posuzují velmi těžko. Máš k dispozici jen jednostranné informace, navíc v psané formě a různé verbální kvalitě, což vede k častým kontroverzím. Úmrtí manžela je objektivní tragédie a do člověka zasaženého takovou událostí se naveze jen opravdový tupec
A takových tu zas tolik není ![]()
@Iriska12345 Uprimnou soustrast
Vubec si to neumim predstavit. Myslete ted hodne na sebe a šetřete se, deti Vas potrebuji zdravou a silnou. Reknete si to tak: ted to vse poresim kvuli detem (manzel by to tak chtel) a truchlit zacnu az potom. Odsunte to, abyste dokazala zafungovat. Ono to jen vypada slozite, kdyz to vezmete za spravny konec, jak radily holky: pohrebak, pak s umrtnim listem socialka, tak se to klubko nasledne rozmota samo. Bude dobre. Starsi kluci uz pomuzou i s papiry. Hodne moc sily preji.
@Hakrajta naprosto chapu, ze sedne a pise sem. Doma 5 deti, od kterych se asi jen tak nehne. Nemusi mit volani zadarmo, takze treba nemuze provolat se socialkou tydenni nakup, tak kde by mela hledat radu, okamzite rozptyleni a psychickou pomoc?
Treba nema kamaradku, co ma siroky prehled o vsem na svete a potrebuje poradit, za ktery konec to vzit.
@AgatkaZ Omlouvám se, asi jsem to napsala jinam, než jsem myslela. Byla to reakce na tu paní co psala o gramatice zakladatelky. Mě kdyby zemřel manžel, tak druhý den taky nevím, čí jsem ![]()
@WaIl píše:
Když si najdu minulé diskuze zakladatelky, tak jste jí málem sežraly za to, že pobírá všelijaké dávky. A když dojde na skutečnou tragédii, kterou smrt manžela nepochybně je, tak jste všechny najednou empatické. Tak alespoň někdy… že…Zakladatelko, upřímnou soustrast, a hodně sil v těchto těžkých dnech.![]()
@WaIl píše:
Tak je raději ani nečti, možná bys změnila názor.
Naopak, přečíst by si je měli všichni, protože některé komentáře jsou opravdu perly. Možná by se autorky i měly stydět co sesmolily. Ale na emiminu mě to nepřekvapuje, tady to tak chodí. Když chce někdo nějaké dávky, tak se to neodpouští i kdyby mu střecha padala na hlavu. ![]()
@dana59 píše:
@AgatkaZ Omlouvám se, asi jsem to napsala jinam, než jsem myslela. Byla to reakce na tu paní co psala o gramatice zakladatelky. Mě kdyby zemřel manžel, tak druhý den taky nevím, čí jsem
Bohužel moje omluva nebyla na místě. Opravdu jsem myslela Vás
@fashion_victim83 píše:
@Dojcanis hele sorry, i ve smutku se da psat bez chyb.Daji se pochopit preklepy z roztrzitosti, kdyz nemas prstoklad, ale me to je fuk. Babrejte se v tom, ze jsem hyena a ja uz se nehodlám dal obhajovat.
Neobhajuj, stejne to nemá smysl.. Ty musíš se sebou žít ![]()
Zakladatelko, přijmi moji upřímnou soustrast a na blby kecy nehleď ![]()
@jjelena Nevyčetla jsem, že by věděla dopředu, že manžel trpí nemocí, která je dědičná. Napsala, že synek má taky tumor jako otec, ale fakt to neznamená, že když můj otec zemřel na CA plic, tak já musím taky, to opravdu ne. O IQ nikoho zde se nechci zmiňovat, na to tady asi nikdo právo nemá.
@Iriska12345 píše:
Dobrý den
Včera mi zemřel manžel. Máme 5synů, nevím co mám dělat, jsem s toho na dně, mám v sobě nepředstavitelné prázdno, tak moc nám všem chybí, je to strašně těžké. Dnes jsem byla v nemocnici pro věci, a mám jít s jeho op na pohřební ústav. Co se tam bude dít?
Pak mám jít na matriku vyřídit úmrtní list, manželovi teprv před 14dny schválili id, ale nevyměřily zatím částku, už nevím zda to budou vyměřovat když ho vlastně nebude brát, nevím jestly děti budou mít syrotčí, jestly já vdovský, já nic nevím, stoply mi dávky na hmotné nouzi dokud nepřinesu úmrtní list…jak mám myslet na takový věci když musím myslet pořád na něj, je mi zle…tak moc to bolí…
Je mi moc líto co vsichni prožíváte, upřímnou soustrast
na sirotcí i vdovskýnzcela jistě narok mít budete. Přeju moc sil vám i dětem. Na úřadech vam jistě pomohou, nenechte se odbýt a ptejte se.Od toho jsou tam.
![]()
@WaIl diskuze o dávkách ze zásady nečtu, takže zakladatelku neznám. Pokud je čerstvou vdovou s 5 dětmi,,z toho s několika nemocnými dětmi, je to tragédie bez ohledu na to, jak to vedli doposud