Zemřel mi manžel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12801
1.2.16 20:21

@Ellusa toasi ne, ale bude vedet kde o co zadat, co zaridit, co k tomu bude potrebovat atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
1.2.16 20:30

@Iriska12345 zacnete tim, ze zajdete na pohrebni ustav. Pripravte se na otazky jake chcete parte, jaky chcete obrad, pokud obrad, jake budete chtit pisne, zajistit saty do rakve.Pak si zajdete na spravu socialniho zabezpeceni.Bude probihat dedicke rizeni, to samozrejme trva. Nasledne vam vypocitaji vdovsky duchod, sirotci a pak muzete resit dalsi davky. Nemate nejakou pritelkyni, pribuzne, co by vam se vsim pomohli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1035
1.2.16 20:30

Vzdyt je to úplně jedno, jestli paní píše s hrubkama a nebo bez, hlavní je, že se to dá přečíst! Přeji Vám hodně moc sil :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
1.2.16 20:33
@Iriska12345 píše:
Dobrý den
Včera mi zemřel manžel. Máme 5synů, nevím co mám dělat, jsem s toho na dně, mám v sobě nepředstavitelné prázdno, tak moc nám všem chybí, je to strašně těžké. Dnes jsem byla v nemocnici pro věci, a mám jít s jeho op na pohřební ústav. Co se tam bude dít?
Pak mám jít na matriku vyřídit úmrtní list, manželovi teprv před 14dny schválili id, ale nevyměřily zatím částku, už nevím zda to budou vyměřovat když ho vlastně nebude brát, nevím jestly děti budou mít syrotčí, jestly já vdovský, já nic nevím, stoply mi dávky na hmotné nouzi dokud nepřinesu úmrtní list…jak mám myslet na takový věci když musím myslet pořád na něj, je mi zle…tak moc to bolí… :,(

ach bože bože.. to by se nemělo stávat.. upřímnou soustrast
neporadím, nerozumím tomu, ale posílám na dálku sílu a obejmutí a kdybys něco potřebovala jistě se ozvi, je to hodně lidí s dobrým srdcem co pomůžou :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
1.2.16 20:46

@Iriska12345 Upřímnou soustrast :hug:.

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
1.2.16 20:52

Zakladatelko, ty se drž :hug:. Je mi moc líto, že vás toto potkalo :hug:. To je moje noční můra, že bychom jednou měli skončit bez manžela.
Připrav se teď na fakt náročné období. Začni na pohřebním ústavu, zítra zavolej na infolinku čssz, jsou tam milé paní a poradí ti, jak máš postupovat dál a co k tomu budeš potřebovat.
Ty se nesnaž v sobě něco dusit nebo překonávat a vyhledej pomoc odborníka, který tebe a děti v tomto poradí. Není se za co stydět a ty se budeš potřebovat vypovídat.

• Citovat
  • Upravit
25179
1.2.16 20:53
@fashion_victim83 píše:
Upřímnou soustrast.Mate pet deti, on mel invalidní důchod, meli jste hmotnou nouzi? No, očividně jste si asi nevyskakovali…Kolik let maji deti? A jake je tvé vzdělaní? Pises hodne s chybama, takze asi to nebude bůhvíco, tim pádem ani prace nebude nejak extra placená. Na vdovský ma myslim nárok manželka vzdy-jeden rok? Sirotci podle veku deti.

Ach jo, ty seš teda diplomat :cert:. V takovým duševním srabu asi málokdo hlídá gramatiku :roll:
Zakladatelko, je mi to moc líto :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4992
1.2.16 21:00

@Iriska12345 Upřímnou soustrast.

V nemocnici jsi dostala papír o úmrtí, s tím dojdi na pohřební ústav, se vším ti poradí.
V pohřebním ústavu dostaneš potvrzení pro notáře o ceně pohřbu. Tato částka se odečítá
od dědictví.

Manžel umřel v nemocnici, nemocnice posílá hlášení k příslušnému místnímu úřadu, kam nemocnice spadá, o tom ti měli dát info a potvrzení. Nemocnice také posílá občanský průkaz a kartičku pojišťovny, předpokládám, že to tam měli.

Z daného úřadu ti přijde úmrtní list poštou, neb po domluvě můžeš vyzvednout. Max. do týdne ho máš. Teprve poté musíš na sociálku + oddací list, rodné listy dětí. Určitě tam nejdřív zavolej, poradí ti, abys měla vše z jedné vody.

K dědickému řízení dostaneš vyzvání od notáře, to může trvat dost dlouho.

Příspěvek upraven 01.02.16 v 21:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.2.16 21:01

@Iriska12345 To mě hrozně moc mrzí, drž se :hug: Musí to být strašně těžké… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
1.2.16 21:04

@Iriska12345 upřímnou soustrast. Já si to zažila z pohledu sirotka, takže ti částečně rozumím a chápu tvé rozpoložení. Bude to těžký,,ale kvůli dětem to zvládneš, musíš to zvládnout. oje máma to taky zvládla kvůli mě :hug:

• Citovat
  • Upravit
33916
1.2.16 21:18

@Iriska12345 nemám slov jak je mě to líto..upřímnou soustrast a velké objetí :hug: :hug: :hug: radu jinou nemám nevím jak to chodí..držte se :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724

Když si najdu minulé diskuze zakladatelky, tak jste jí málem sežraly za to, že pobírá všelijaké dávky. A když dojde na skutečnou tragédii, kterou smrt manžela nepochybně je, tak jste všechny najednou empatické. Tak alespoň někdy… že…

Zakladatelko, upřímnou soustrast, a hodně sil v těchto těžkých dnech. :hug: :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1472

K dotazu sice neporadim, ale preji jen lepsi zitrky jak tobe, tak detem.. :hug: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
819
1.2.16 21:20

@Iriska12345 Upřímnou soustrast

O penízky se nebojte, jen si to musíte vyběhat…sirotčí dostanou děti

Nárok na sirotčí důchod má nezaopatřené dítě, zemřel-li

1. rodič (osvojitel), nebo

b) osoba, která převzala dítě do péče nahrazující péči rodičů, a dítě na ni bylo v době její smrti odkázáno výživou, kterou nemohli ze závažných důchodů zajistit jeho rodiče.
Stát vyplácí sirotčí důchod, pakliže rodič (osvojitel) nebo osoba uvedená pod písmenem b) byli poživateli starobního nebo invalidního důchodu nebo ke dni smrti splnili podmínku potřebné doby pojištění pro nárok na invalidní důchod nebo podmínky nároku na starobní důchod anebo zemřeli následkem pracovního úrazu (nemoci z povolání). Nárok na sirotčí důchod nevzniká po pěstounovi nebo jeho manželovi.

Oboustranně osiřelé dítě má nárok na sirotčí důchod po každém ze zemřelých rodičů.

Nárok na sirotčí důchod zaniká osvojením. Dojde-li ke zrušení osvojení, vznikne nárok na sirotčí důchod znovu.

Výše sirotčího důchodu (§ 53 zákona o důchodovém pojištění)

Výše sirotčího důchodu se podle zákona o důchodovém pojištění skládá ze dvou složek. Výše základní výměry důchodu je stanovena procentní sazbou z průměrné mzdy – 9 % průměrné mzdy (po příslušném zaokrouhlení); v případě oboustranného sirotka náleží základní výměra pouze jednou. Výše procentní výměry důchodu činí 40 % procentní výměry důchodu, na který měl nebo by měl nárok zemřelý v době smrti.
 http://www.penize.cz/…chod-vypocet#…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
1.2.16 21:20
@WaIl píše:
Když si najdu minulé diskuze zakladatelky, tak jste jí málem sežraly za to, že pobírá všelijaké dávky. A když dojde na skutečnou tragédii, kterou smrt manžela nepochybně je, tak jste všechny najednou empatické. Tak alespoň někdy… že…Zakladatelko, upřímnou soustrast, a hodně sil v těchto těžkých dnech. :hug: :,(

zakladatelčiny diskuse jsem nečetla, ale ona sama uvedla, že jí tu vždy kolegyně dobře poradily :think: Tak to asi tak zlé nebude :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová