Žena..."otrok" domácnosti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6422
17.10.10 14:17

Máme doma psa, takže taky denně luxuju a vytírám. Nevařím denně, navařím do zásoby, dám do mrazáku. Peru tak 4 pračky týdně a nezdá se mi, že byste namazali tolik prádla, že bys musela prát denně, pokud máš jen jedno dítě. Na nádobí máme myčku, nakoupit jdu tak dvakrát za týden Žehlím nerada, ale nemám ráda nevyžehlené věci, taže nežehlím jen frpté ručníky a prádlo, to dávám na mandl.
Vyžehlím toho vždycky víc najednou, žehlím tak jednou za týden, někdy i dva.
A to už chodím do práce, chce to si to prostě rozvrhnout. Dvakrát týdně umyju WC, koupelnu, zaliju kytky a utřu prach.
Mám jediný problém, že hračky jsou prostě všude, ani ne tak rozházené, prostě jich je moc a všude jsou jich plné krabice a skříně. že si s nima malá hraje a jsou přitom rozházené za bordel nepovažuju. Bohužel malá dostává spoustu věcí od příbuzných a známých, takže už to skoro nemáme kam dávat, ještě navíc ani nic nerozbije pamatuje si co má, takže je těžké něco vyhodit.:-)
Mám taky ráda pořádek, ale radši strávím čas s malou, vždy jsme chodili na nějaké aktivity (plavání, cvičení, výtvarku…), než trávit čas jen úklidem a peskováním dítěte a manžela.:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
17.10.10 14:48

Taky mám pocit, že uklidím a za dvě hodiny to není znát. Všechny hračky nanosím do pokojíka a než se rozkoukám, jsou zase všude po bytě.
Máme dvě kočky, luxuju obden vytírám 1× týdně popřípadě dle potřeby, žehlím jenom to nejnutnější.
Jediný s čím jsme pořád na štíru je nádobí, to je činnost, kterou z duše nenávidím a myčka stále v nedohlednu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1879
17.10.10 14:49

Taky mam rada poradek a pred detmi jsme meli doma skoro sterilno. Trvalo mi dlouho nez jsem si v hlave srovnala hodnoty. Ono to totiz jde! Tim myslim, ze je mozne mit doma perfektne cisto i s malymi detmi.....ale na ukor meho dusevniho zdravi… a toho si momentalne vazim nejvic. Uklizim, ale neprepinam se a jsem spokojenejsi nejen ja, ale i deti a manzel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4270
17.10.10 15:03

Já díky fly lady mám základně uklizeno, vypráno a díky tomu že nejmenší je od 1 do tří vzhůru v noci tak i vyžehleno. Naklizeno bude až budu v důchodu. Hračky uklízím dvakrát denně, před obědem a před večerníčkem. Prádlo peru denně, vysávám obden a vytírám též obden. Koupelnu denně při koupání dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
17.10.10 15:14

Vy me s tema hrackama prekvapujete 8-o Ja hracky neuklizim. Vycepovala jsem syna a zatim to funguje, ze kdyz si s necim uz nechce hrat, uklidi to a teprve pak si vezme jinou hracku. Ze jsou hracky vsude je jen tehdy, kdyz prijde navsteva s detmi. Takze mam vlastne vyhrano :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
17.10.10 15:18
Alenka píše:
Vy me s tema hrackama prekvapujete 8-o Ja hracky neuklizim. Vycepovala jsem syna a zatim to funguje, ze kdyz si s necim uz nechce hrat, uklidi to a teprve pak si vezme jinou hracku. Ze jsou hracky vsude je jen tehdy, kdyz prijde navsteva s detmi. Takze mam vlastne vyhrano :lol:

tak záleží na věku dítěte,náš malej je 2-leťák…nechce mi ani chodit na nočník natož aby pochopil že si má uklidit hračky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
17.10.10 15:19

Ahoj,
já jsem teď nastoupila do práce po MD a děsila jsem se, jak to zvládnu i s prací, a ono to jde!
Velké luxování 1-2× týdně, malé (drobky a chuchvalečky prachu) denně, ale to je za chviličku. Vytírám a prach taky jednou týdně. To obvykle zvládnu v sobotu dopo, když vyhodím kluky s tátou ven. Žehlím tak jednou za měsíc, páč naše šikovná sušičky vydá vše nadýchané (sice neskutečně ušetří práci, ale taky dost sežere na elektřině :mrgreen: )
No a klasický bordel uklízím pravda furt, ale nepřijde mi to tak hrozný. Nejvíc tu rejdím těsně před spaním, protože se ráda budím do uklizeného.
Mám pocit, že to stíhám v pohodě. Fakt mi hrozně pomáhá, že nežehlím a s vařením pomáhá manžel.
Co zkusit aspoň tu sušičku a neluxovat každý den? Holt s dětma se fakt trochu musí přehodnotit pojem „pořádek“. Já to už dávno nepřeháním, ale uklizeno mívám. Asi mi pomáhá i to, že v binci by mi nechutnalo kafe ani snídaně :lol:
Jo a ještě hračky: Kluci si hrajou výhradně s legem, které každý večer naházím do velkých šuplíků v obýváku, případně jednou za čas z dobré vůle roztřídím podle druhu kostičky (a to mě docela i baví :kytka: )
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
17.10.10 15:25

tak u nás to vypadá asi takto-než vysaju,malej mi rozhází nádobí,než uklidím nádobí tak mi naháže do akvárka čepice,než vylovím čepice rozháže hlínu z kytek,než to uklidím tak vyleje čaj na plovoučku,jdu to utřít zas něco vyvede a tak celý den…takže večer vařím,meju nádobí,žehlím a pak jsem vyfluslá a jdu spát abych nebyla druhý den ko a prach prostě nemám kdy utřít.....zkoušela jsem s ním ale vylil mi kyblík s vodou nebo se vzteká že chce taky mokrej hadr tak jsem mu jednou dala druhej hadr jenže z něj začal tu vodu vycucávat…takže mám doma bordel a čekám až malej povyroste :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
17.10.10 15:36
dzarunka píše:
tak u nás to vypadá asi takto-než vysaju,malej mi rozhází nádobí,než uklidím nádobí tak mi naháže do akvárka čepice,než vylovím čepice rozháže hlínu z kytek,než to uklidím tak vyleje čaj na plovoučku,jdu to utřít zas něco vyvede a tak celý den…takže večer vařím,meju nádobí,žehlím a pak jsem vyfluslá a jdu spát abych nebyla druhý den ko a prach prostě nemám kdy utřít.....zkoušela jsem s ním ale vylil mi kyblík s vodou nebo se vzteká že chce taky mokrej hadr tak jsem mu jednou dala druhej hadr jenže z něj začal tu vodu vycucávat…takže mám doma bordel a čekám až malej povyroste :cert:
:potlesk: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
17.10.10 15:39

Jo prach? Tam co je vidět utírám já nevím jednou týdně? no a tam co ho já nevidím tam jsem ho utírala naposledy před vánocema :oops: . Když si představím, že sundám všechny ty serepetičky a malý si s nima začne hrát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
17.10.10 17:39

Pracuju, manžel taky, čas pro rodinu je vzácný. Děti mají přednost před ostatníma věcma, hojně výletujem. Domácí činnosti dělíme do dvou kategorií: 1. co děláme rádi - vaření, údržba domu a zahrady…a dělíme se o ně (a děti je učíme), 2. co děláme neradi a udělat se to musí (úklid, žehlení apod.), no a za to platíme někomu kdo to rád za peníze udělá. Naklizeno nemáme, děti uklízet (svoje věci) umějí, žehlička není moje noční můra a koš s prádlem na žehlení se plní max 1 týden. Takhle mi to vyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3963
17.10.10 19:56

tak já mám pocit že uklízím přes den tak průběžně jak je potřeba,samo vysávám každý druhý den,tak i vytírám…pak musím samo po malém,bo je malé prasátko…takže pořád dokola,neřeším rozházené hračky,stejně je porovnám a za 5min budou rozházené zas,…spíš mě sere ten můj chlap ten je totiž pořádkem posedlej a to je něco na moje nervy!!!!!! jenže on je pořád v práci,nemá ani tušení jak a co dělají děti,takže když je náhodou doma,tak by si šel raději hodit mašli,že se na to nemůže dívat…!!!!! no a mě tím jeho peskováním jen akorád tak nasere !!!! :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
17.10.10 20:37
dzarunka píše:
tak u nás to vypadá asi takto-než vysaju,malej mi rozhází nádobí,než uklidím nádobí tak mi naháže do akvárka čepice,než vylovím čepice rozháže hlínu z kytek,než to uklidím tak vyleje čaj na plovoučku,jdu to utřít zas něco vyvede a tak celý den…takže večer vařím,meju nádobí,žehlím a pak jsem vyfluslá a jdu spát abych nebyla druhý den ko a prach prostě nemám kdy utřít.....zkoušela jsem s ním ale vylil mi kyblík s vodou nebo se vzteká že chce taky mokrej hadr tak jsem mu jednou dala druhej hadr jenže z něj začal tu vodu vycucávat…takže mám doma bordel a čekám až malej povyroste :cert:

Tak základní chyba bude vysávání, když se malej sám nezabaví..Když si s ním půjdeš hrát odpadne ti rozházené nádobí, čepice v akvárku, hlína z květináče a vylitý čaj..
A proto uklízím, jen když je Bára s někým.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
17.10.10 20:49
Lizbeth píše:
dzarunka píše:
Tak základní chyba bude vysávání, když se malej sám nezabaví..Když si s ním půjdeš hrát odpadne ti rozházené nádobí, čepice v akvárku, hlína z květináče a vylitý čaj..
A proto uklízím, jen když je Bára s někým.. :mavam:

ono je jedno jakou dělám činnost,stejně něco vyvede jak se od něj hnu,takže vše dělám večer mimo vysávání :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
17.10.10 20:52

Jak psaly holky…Žehlím jen to nejdůležitější, prach utírám nasucho, malý má také svoji hadru, vařím až s odpoledním spaním..Koupelnu umývám, když se malý rochní ve vaně, také tak věsím, skládám a třídím prádlo. Malý se zabaví a je pod dohledem. Zametat se s ním také dá a vytírám pouze, když hlídá táta…Nijak mi to nevadí, trošku jsem s tím počítala a když je toho moc, tak pomůže přítel …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný