Žena..."otrok" domácnosti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5545
17.10.10 21:04

Zakladatelko do uklizeni prece nikdo nikoho nenuti, je to kazdeho rozhodnuti jak casto se bude uklizet. U nas se o domaci prace se s manzelem delime, nekdy zehlim ja, jindy on. Stejne je to s pranim, veceri atd. Je pravda, ze on vnima to kdy je treba uklidit jinak nez ja ale neni problem pripomenout ze by chtelo povysavat. Rozhodne ale nesmejcime kazdej den, to mi prijde uplne zbytecne hlavne kdyz je doma pes, hodinu po tom co povysavam jsou zas vsude chlupy, takze bych musela vysavat 24 hodin denne.
Takze jestli si prijdes jak otrok tak zapoj manzela nebo sniz frekvenci pripadne si na uklizeni nekoho najmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
17.10.10 21:08

vysávám každý den to je za chviličku, prádlo žehlím tak jednou týdně, uklízíme z manželem taky jednou týdně, jeden umyje vanu a zachod,druhý vytře celý byt,nádobý myje myčka,vařím večer na dva dny, malá mi už v 19 hodin spí takže do osmi mám vaříno, hračky uklízím až večer než jde malá spát jinak to nemá cenu, šuplíky krámuje jen dva jeden s plastovýma dozama a druhý se svýma ponožkama, do víc šuplíků jí nepustím ( jsou tam magnety, když je jedno dítě tak se to dá bezvadně stihnout a když je chlap kterej jde a sám pomůže a to malá vyžaduje skoro permanentní pozornost a bordel doma nemám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
17.10.10 22:25

nejsem takový typ, co musí mít doma sterilní prostředí, to fakt ne. Ale máme doma kocoura a ten snad věčně líná a nemám ráda, když malá lozí a má na ručičkách chlupy, máme plovoučky a tak se to na ni raz dva nalepí :-( většinou to žehlení mám jako „večerní zábavu“, když nekoukáme nějaký film, jinak jsem přes den hlavně s malou a volný čas beru tak, když jdem s malou na procházku ven jako rodinka, to je pro mě opravdu vysvobození. To, že jsem založila tohle téma…mě k tomu tak malinko dohnala tchýně, trošku nadhodila, že bysme mohli mít trošku víc uklizeno a od té doby mi hrabe :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6422
17.10.10 22:29
Lizbeth píše:
dzarunka píše:
tak u nás to vypadá asi takto-než vysaju,malej mi rozhází nádobí,než uklidím nádobí tak mi naháže do akvárka čepice,než vylovím čepice rozháže hlínu z kytek,než to uklidím tak vyleje čaj na plovoučku,jdu to utřít zas něco vyvede a tak celý den…takže večer vařím,meju nádobí,žehlím a pak jsem vyfluslá a jdu spát abych nebyla druhý den ko a prach prostě nemám kdy utřít.....zkoušela jsem s ním ale vylil mi kyblík s vodou nebo se vzteká že chce taky mokrej hadr tak jsem mu jednou dala druhej hadr jenže z něj začal tu vodu vycucávat…takže mám doma bordel a čekám až malej povyroste :cert:
Tak základní chyba bude vysávání, když se malej sám nezabaví..Když si s ním půjdeš hrát odpadne ti rozházené nádobí, čepice v akvárku, hlína z květináče a vylitý čaj..
A proto uklízím, jen když je Bára s někým.. :mavam:

SOuhlasím, zlobí hlavně děti, které se nudí. Když je někdo zabaví, je to mnohem lepší pro všechny.:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
17.10.10 22:33
Januliiik píše:
nejsem takový typ, co musí mít doma sterilní prostředí, to fakt ne. Ale máme doma kocoura a ten snad věčně líná a nemám ráda, když malá lozí a má na ručičkách chlupy, máme plovoučky a tak se to na ni raz dva nalepí :-( většinou to žehlení mám jako „večerní zábavu“, když nekoukáme nějaký film, jinak jsem přes den hlavně s malou a volný čas beru tak, když jdem s malou na procházku ven jako rodinka, to je pro mě opravdu vysvobození. To, že jsem založila tohle téma…mě k tomu tak malinko dohnala tchýně, trošku nadhodila, že bysme mohli mít trošku víc uklizeno a od té doby mi hrabe :zed:

ahoj,moje matka při svých-naštěstí vzácných návštěvách má taky blbé kecy.Když jsem byla 3 týdny po porodu,tak mi řekla,že mám v rohu prach,a nesložené ponožky.
Nedávno byla v lázních,a táta chtěl vyprat,tak jsem mu šla nadávkovat pračku,a zásobník na prášek měla tak špinavý,že jsem nevěděla,kam co nasypat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
17.10.10 22:34

Někdy taky mám co dělat, aby nebyl u nás bordel. ALe jak někdo psal, děti zlobí, když se nudí a je potřeba je zabavit, jenomže když člověk zabavuje dítě, tak většinou nic neudělá :mrgreen:
S malým spolu dáváme věci do pračky, věšíme prádlo, ale to je vše, protože potřebuje u všeho být.Když vařím, tak se mi vzteká, že se mu nevěnuju, to samé když luxuju a podobně, to pomáhat nemůže :mrgreen:
Leštil mně stůl to ano, ale pak jsem to musel stejně doleštit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
17.10.10 22:34
momi33 píše:
Januliiik píše:
nejsem takový typ, co musí mít doma sterilní prostředí, to fakt ne. Ale máme doma kocoura a ten snad věčně líná a nemám ráda, když malá lozí a má na ručičkách chlupy, máme plovoučky a tak se to na ni raz dva nalepí :-( většinou to žehlení mám jako „večerní zábavu“, když nekoukáme nějaký film, jinak jsem přes den hlavně s malou a volný čas beru tak, když jdem s malou na procházku ven jako rodinka, to je pro mě opravdu vysvobození. To, že jsem založila tohle téma…mě k tomu tak malinko dohnala tchýně, trošku nadhodila, že bysme mohli mít trošku víc uklizeno a od té doby mi hrabe :zed:
ahoj,moje matka při svých-naštěstí vzácných návštěvách má taky blbé kecy.Když jsem byla 3 týdny po porodu,tak mi řekla,že mám v rohu prach,a nesložené ponožky.
Nedávno byla v lázních,a táta chtěl vyprat,tak jsem mu šla nadávkovat pračku,a zásobník na prášek měla tak špinavý,že jsem nevěděla,kam co nasypat…

Tak to bych jí donesla asi hadr a řekla bych jí, že pokud jí ten prach vadí, může mi ho utřít a kdyby se jí chtělo může to vzít i s podlahama a oknama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
17.10.10 22:37
kvaček píše:
Někdy taky mám co dělat, aby nebyl u nás bordel. ALe jak někdo psal, děti zlobí, když se nudí a je potřeba je zabavit, jenomže když člověk zabavuje dítě, tak většinou nic neudělá :mrgreen:
S malým spolu dáváme věci do pračky, věšíme prádlo, ale to je vše, protože potřebuje u všeho být.Když vařím, tak se mi vzteká, že se mu nevěnuju, to samé když luxuju a podobně, to pomáhat nemůže :mrgreen:
Leštil mně stůl to ano, ale pak jsem to musel stejně doleštit :-)

tak tak,já taky nic s malým neudělám.v létě nám pokládali podlahu do děcáku,a když podlahář odešel,tak jsem MUSELA HNED vytřít,protože malej by byl jak prase,když leze.no,a jak jsem vytírala,tak mi lezl po tom vytřeném mokrém,a byl stejně jako prase.Tak jsem ho musela zavřít do pokoje a vytřít,a ten řev byl slyšet snad až vedle v ulici :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
18.10.10 06:47
ZuzaM píše:
Lizbeth píše:
dzarunka píše:
tak u nás to vypadá asi takto-než vysaju,malej mi rozhází nádobí,než uklidím nádobí tak mi naháže do akvárka čepice,než vylovím čepice rozháže hlínu z kytek,než to uklidím tak vyleje čaj na plovoučku,jdu to utřít zas něco vyvede a tak celý den…takže večer vařím,meju nádobí,žehlím a pak jsem vyfluslá a jdu spát abych nebyla druhý den ko a prach prostě nemám kdy utřít.....zkoušela jsem s ním ale vylil mi kyblík s vodou nebo se vzteká že chce taky mokrej hadr tak jsem mu jednou dala druhej hadr jenže z něj začal tu vodu vycucávat…takže mám doma bordel a čekám až malej povyroste :cert:
Tak základní chyba bude vysávání, když se malej sám nezabaví..Když si s ním půjdeš hrát odpadne ti rozházené nádobí, čepice v akvárku, hlína z květináče a vylitý čaj..
A proto uklízím, jen když je Bára s někým.. :mavam:
SOuhlasím, zlobí hlavně děti, které se nudí. Když je někdo zabaví, je to mnohem lepší pro všechny.:-)

tak u nás nemá bohužel kdo zabavit :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
18.10.10 06:54
Januliiik píše:

Bohužel, dřív bylo zvykem mít na prvním místě uklizeno a navařeno, děti byly svým způsobem až na tom druhém. Byly celé dny zavřené v ohrádkách nebo od té doby, co si je rodiče přivezly z jeslí :mrgreen:
Nesrovnávala bych a vůbec bych na takové řeči nedala, ať si každý myslí, co chce a dělá jak umí :-D

Já si troufnu říct, že mám přiměřeně uklizeno - máme malý byt,zvířata nemáme,rozházené hračky nepovažuju za nepořádek :wink: moje děti 2 a 4 roky mi asistují, jak jen to jde. I při vysávání nebo škrábání brambor, zeleniny. Když náhodou už něco vařím, vždy na zadních plotýnkách, děti tam nepustím, v kuchyni je nenechám ani chvíli samotné, ale zas takovou paniku, že by na sebe mohly ten hrnec převrhnout,nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
18.10.10 07:09

Byt má sloužit člověku, ne člověk bytu:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
18.10.10 07:50
hofka píše:
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1879
18.10.10 15:31
hofka píše:

Moje rec!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6422
18.10.10 20:15

Musíš ho zabavit ty, ve většině rodin je matka s dítětem přes den sama doma.:-))))) Můžete spolu dělat domácí práce. Když něco vyvede, můžete to spolu uklidit. Ostatní dělat, když spí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
719
18.10.10 20:49

Tak u nás je to fakt hrozné..... Ráno se mi z toho bordelu chtělo brečet, vytírám celý barák každý den, a každý den je jako prase..... Všude drobky, kusy rohlíku, rozpatlaný banán atd.
Manžel pracuje celé dny, většinou z domu, takže jak „požere“ tak to nechá, a i kdyby bylo ve dveřích „hovno“ tak to tam nechá a jen to překročí. Už se nemíním k vůli tomu hádat.
Nejvíc mne štve že si vodí domů návštěvy, má svou obrovskou pracovnu s obrovským bordelem tak si je vodí do obýváku, takže si občas připadám jak největší „špindíra“ a když se ho zeptám proč tu ty lidí tahá, tak mi řekne že si bordelu nikdo nevšimne. Naposledy kdy si přivedl návštěvu v 7 ráno, tak na stole byly jeho zbytky od večeře jak stůl opustil v noci tak ráno k němu zasedl (talíř, kečup, dorobky a nedopité pivo).
To nekomenutuji dítě s banánem a rohlíkem. Plovoučka je na úklid super ale jde na tom vidět každý flek…
Peru pořád, žehlím jen to co se fakt musí......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný