Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím,
zajímalo by mě, zda na této platformě najdu někoho, kdo má blízkého člověka v ženském vězení?
Jsem studentkou žurnalistiky a sháním někoho, s kým povedu rozhovor do své práce. Samozřejmě může být pod pseudonymem, nikde nebude vydán.
Děkuji Vám za odpovědi a případně tipy, koho kontaktovat… ![]()
No z dotazníku bude jistě každá odsouzená odvázaná
To budeš muset přidat pakl cigár, to ti urvou ruce..
akorát mám silné obavy, že touhle cestou se k nim nedostaneš..
Divím se s ohledem na tvůj obor, že si neporadíš jinak a elegantněji.. např. oslovit zdvořile ředitele věznice - nejlépe adresovat přímo na oddělení výkonu trestu - sociálním pracovnicím, ty jediné by mohly mít pro tohle trochu pochopení a nějakou duši ti pomoct namotivovat..
Ja to pochopila tak, že chce mluvit s příbuznými odsouzených. A její vyjádřování mi teda prijde v pohodě
Tvl, to je zas dusno poránu…
@Ba-stet aha.. tato varianta je vlastně také možná.. vidíš, ono z dotazu ani explicitně nevyplývá, oč vlastně zakladatelce PŘESNĚ jde…
asi máš pravdu a shání jen příbuzného..
Ale i v takovém případě už vidím každého, jak nadšeně takovouhle věc rozebírá s úplně cizím člověkem.. Proč by to, proboha, dělal/a?
@Ba-stet píše:
Ja to pochopila tak, že chce mluvit s příbuznými odsouzených. A její vyjádřování mi teda prijde v pohoděTvl, to je zas dusno poránu…
Taky by me zajimalo, co je na tech par vetach tak mizerneho? ![]()
@Alriga mohla bys to nejak rozvest? Rozebrat jednotlive obraty, ktere ti pripadaji pod uroven apod.? Dik
@Lucy75 píše:
@Ba-stet aha.. tato varianta je vlastně také možná.. vidíš, ono z dotazu ani explicitně nevyplývá, oč vlastně zakladatelce PŘESNĚ jde…
Ale i v takovém případě už vidím každého, jak nadšeně takovouhle věc rozebírá s úplně cizím člověkem.. Proč by to, proboha, dělal/a?
Tak motivace muze byt ruzna, anonymne si vyplachnout bebi…nikdy nevis ![]()
@Ba-stet píše:
Ja to pochopila tak, že chce mluvit s příbuznými odsouzených. A její vyjádřování mi teda prijde v pohoděTvl, to je zas dusno poránu…
Adept žurnalistiky by měl ovládat správnou interpunkci, rozdíl mezi použitím přímé a nepřímé otázky, správné předložkové vazby. To, co tobě „přijde v pohodě“, svědčí o nedovzdělanosti pisatele, tudíž dosti znevěrohodňuje celý příspěvek.
Předpokládám, že zakladatelka se nyní ohradí s tím, že píše z mobilu, který automaticky opravuje její správně použité předložky na nesprávné, případně se vytasí s nějakou poruchou (nejraději "DIsgrafií).
@Lucy75 píše:
Hledá někoho, kdo má blízkého člověka v ženském vězení. To teda nevím, jak explicitněji by to měla napsat. A proč by s ní měl nekdo mluvit? Ja tu dotazníky do bakalářek vyplňuju obden. A jak píše @PaníKadrnožková, je to celkem stigmatizující situace, může být fajn si o tom promluvit.
@Alriga píše:
Adept žurnalistiky by měl ovládat správnou interpunkci, rozdíl mezi použitím přímé a nepřímé otázky, správné předložkové vazby. To, co tobě „přijde v pohodě“, svědčí o nedovzdělanosti pisatele, tudíž dosti znevěrohodňuje celý příspěvek.
Předpokládám, že zakladatelka se nyní ohradí s tím, že píše z mobilu, který automaticky opravuje její správně použité předložky na nesprávné, případně se vytasí s nějakou poruchou (nejraději "DIsgrafií).
Tak mi prosim uveď nejaky priklad, abys me dovzdělala, ty Nerudo ![]()
@PaníKadrnožková píše:
Taky by me zajimalo, co je na tech par vetach tak mizerneho?@Alriga mohla bys to nejak rozvest? Rozebrat jednotlive obraty, ktere ti pripadaji pod uroven apod.? Dik
Už první věta je špatně. Jedná se o nepřímou otázku, tudíž znaménko na konci věty má být tečka, nikoli otazník.
Předložka „do své práce“ je nevhodná. " Pro svou práci" je správně.
A formulace : „nikde nebude vydán“ znamená co? Snad měla pisatelka na mysli „nebude zveřejněna jeho identita, nikde nebude uveden“.. Pisatelčina formulace je velice neohrabaná. Pokud by nezdůrazňovala „tu žurnalistiku“, vůbec bych nereagovala. Ale toto je trochu moc.
@Kate.x25 píše:
Zdravím,
zajímalo by mě, zda na této platformě najdu někoho, kdo má blízkého člověka v ženském vězení?
Jsem studentkou žurnalistiky a sháním někoho, s kým povedu rozhovor do své práce. Samozřejmě může být pod pseudonymem, nikde nebude vydán.
Děkuji Vám za odpovědi a případně tipy, koho kontaktovat…
Já z našeho místního lochu znám vězenského kaplana a to je tak sympatický člověk. ![]()
Koukala jsem ted na stránky Věznice a dokonce tam má svůj telefon, třeba zrovna jemu bych se nebála jako studentka zavolat a poradit se s ním, co by se s touhle věcí dalo dělat.
Jestli by se tam nepoptal atd.
@Alriga píše:
Ať se případně dovzdělám, je nějaký zvláštní důvod psát dysgrafii s velkým počátečním písmenem a bez ypsilonu?
Když už jsme tu všichni puristé.