Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@lucenka píše:
Máš ještě malé dítě…počkej až uvidí reklamu ne Bobika a pak ho uvidí v obchodě. Nebo dítě zaujme jiný barevný obal v regálu.Občasný zhreseni nevadí. Naopak nechápu snahu děti držet úplně zkrátka a pritom si rodiče dopravaji.
Má 5 letý dítě a i když vidí reklamu na bobíka a lipánka, tak je má velmi málo. Na můj vkus je to totiž málo muziky za kopu peněz. Neříkám občas mu to koupím, ale většinou mu prostě řeknu, že mu za ty samý peníze koupím radši kvalitní jogurt.
Mně i přijde humorné, že se vůbec někdo může hroutit z toho, že dítě dostane Bobíka
To už mi přijde fakt nemoc
@lleennttiillkkaa nebo 250g tvarohu a udelam si to sama a najime se dva…a milionkrat zdraveji ![]()
Tak u nás sterší - 6 let občas - jednou do týdne toho lipanka má.. třeba pro mě je to lepší, dkyž to tak napíšu než salám a párky.. já zase nevěřím takto uzeninám, samozřejmě i ten párek dostane, to zase jo, ale třeba nedávám mu kupované paštiky, vysočiny- běžné jídlo, nemyslím ochutnání
Všimla jsem si, že tu všichni zminujete lipánky, pribináčky apod. Jsou opravdu tak nezdravé? Já vím, že je v tom cukr, ale jinak by to měl být jen tvaroh a smetana. Mě na to děti naučila babička a cca od dvou let už jedí probináček skoro denně, bohužel mi přestaly jíst bílý jogurt. Patří podle vás pribináček taky do kategorie nezdravých jídel?
@sad 1 píše:
Mně i přijde humorné, že se vůbec někdo může hroutit z toho, že dítě dostane BobíkaTo už mi přijde fakt nemoc
@helenaa Lipanek je ok. urcite aniz bys cetla etikketu tak staci ochutnat,,,pribibak je neco silene tucneho bez chuti divna hmota,,,a lipanek je ten tvaroh, ma tu chut co mivali tyhle vyrobky kdysi davno.,…neco o tom vim neb jsme je
vyrabela.
Příspěvek upraven 22.03.15 v 20:56
@helenaa já si myslím, že tak nezdravý neni, je v něm cukr.. ten lipan má sv sobe smetanu, cukr tvaroh.. doma taky tam človkě dá cukr, asmaozřejmě asi domácí je domácí, ale pokud vidím množství malý kelímek, tak fakt mi to hrůza nepřijde.. ale je to o názoru
Složení
tvaroh
smetana
cukr
vanilková složka - 2,4%
1 E441 - Želatina
1 E415 - Xanthan škrob
Alergeny
nejsou uvedeny
ja jsem tedy pri Lipanka…tady uz je toho prislis, horsi forma cukru…a zahustovadla..to tam driv nebyvalo nema to tam co delat!
tohle je hnus jmenem Pribinacek, predrazena sra… ![]()
Příspěvek upraven 22.03.15 v 21:00
@sad 1 píše:
Mně i přijde humorné, že se vůbec někdo může hroutit z toho, že dítě dostane BobíkaTo už mi přijde fakt nemoc
no, ono oproti bílému jogurtu s ovocem to je složením a množstvím opravdu nebe a dudy a věř že opravdu pokud člověk vydrží a hlavně doma jí stejně, tak to dítě má super základ do dalšího života.
Já třeba jsem matka která dítěti opravdu nesladí a nedává různé náhražky a vím že do budoucna se stěma věcma setká, ale pokud bude mít doma dobrý příklad, vezme to jen jako občasné zpestření, alespoň o to se jako rodiče snažíme. Prostě to bude časem její volba, ale základ jí chci dát dobrý a jako chudáka jí fakt neberu
@KackaDoup píše:![]()
![]()
a kdo se z toho hrouti? Bobik je jen hnus za moc penez
no někteří tady ano
my na dítěti nešetříme, takže raději si nekoupím něco sobě, ale dítěti jo, takže koruny u jogurtů neřeším. Jogurty střídám a když jsme si pořizovala dítě, počítala jsem s tím, že nebude jíst jen zelí. Moje dcera jí všechno, maso, ryby, přílohy, ovoce, zeleninu. Nemusím proto řešit, zda si někdy dá něco nezdravého, když je to občas. Občas dostane i juice, šťávu a je mi to jedno, když i tak vypije min. litr vody denně. Možná je normální a nikdy s jídlem nebyly problémy, ani ve školce, právě proto, že ví, jak co chutná a co co je. Stejně tak nemusí chodit a žebrat na hřišti od jiných dětí, tak jak to dělají některé děti mých biokamarádek (samozřejmě když se matka otočí)
Příspěvek upraven 22.03.15 v 21:00
Tak u nas doma nemame zadne uzeniny, ochucene jogurty atd…ale chlap je ujizdec na sladky
takze uz ho zacnu pripravovat na to at to neji pred malou. a taky dost soli a koreni, ale urcite by ji nenakrmil celym kuretem
ale je fakt, ze u nas vede hodne ovoce a zelenina
spis se bojim navstev u mamky. veprove maso, nekvalitni uzeniny, tavenaky
tomu jestli si to bude kupovat az bude starsi nezabranim. asi jako cigaretam a alkoholu. ale ted to jeste ukocirovat muzu, tak proc ne. sice bych kvuli tomu nezakladala diskuzi, ale aspon vidis, ze to neni az takovej hrich ![]()