Recept na punčový dort - řezy

9754
17.3.15 18:39

Recept na puncovy dort - rezy

Dobry den,
mate prosim nekdo osvedceny recept na puncove rezy z ktereho by sel udelat dort?
Muj tatinek bude slavit kulate narozeniny a ma rad puncove rezy, tak bych se rada pokusila spachat dort.
Nevite jestli pujde takovy dort potahnout marcipanem? A hodily by se ty chute vubec k sobe?
:kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1335
17.3.15 19:08

Ahoj. Shodou náhod mi včera přišel nový Apetit - a tam je (podle mně) suprově vypadající recept na punčový řezy… Přítel punčák zbožňuje - určitě mu tenhle z Apetitu upeču… Jestli si Apetit nechceš kupovat - a měla bys zájem, přepíšu ti to sem :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
17.3.15 19:14

Jéé prosím přepiš, taky bych měla zájem :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
17.3.15 19:16

@Petrušačka taky poprosim jestli bys byla tak hodna…
 Dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1335
17.3.15 19:45

SVĚTLÉ TĚSTO
9 vajec – zloutky a bilky zvlast
270g krupicového cukru
240gpolohrube mouky ½ lzicky kypřicího prasku
NA BAREVNÉ TĚSTO
6 vajec
180g krupicového cukru
150g polohrube mouky ¼ lzicky kypřicího prasku
Zlute a cervene potravinarske barvivo
NA PUNČOVÝ NÁLEV
Cca 50 g krupicového cukru
150ml rumu tuzemsku nebo punce ci smesi
NA DOKONČENÍ
Cca 250g jahodoveho nebo rybízového dzemu
300g moučkového cukru
2 lzice citronovy stavy
Lzice oleje
Na svetly testo vyslehat zloutky s 9 lzicema vlazne vody a cukrem do huste peny. Opatrne vmichat snih z bilku a vmichat mouku s prdopečem. Testo rozetrit na plech cca 30×40 cm. Pect 10-15 minut. Po upeceni sejmout z plechu a nechat vychladit.
Barevne testo pripravit stejnym způsobem (místo 9lzic vlazne vody ale dat 6 lzic). Hotove testo rozdelit napul. Pulku obarvit zlute, pulku cervene. Testa vlit na plech (pul zluty, pul cerveny). Pect asi 8-10 minut. Pote opet sejmout z plechu a nechat vychladit.
Svetle testo rozkrojit vodorovne napolovic. Spodni pulku dat zpatky na plech a potrit dzemem.
Na nalev rozpustit cukr ve 150ml vody, vmichat alkohol. Podle chuti ještě prisladit.
Barevny korpus nakrajet na pruhy 4 sm siroke. Pokropit nalevem a stridave zluta – cervena je klact na spodni dil bileho korpusu. Horni dil světlého korpusu pomazat dzemem a touto namazanou stranou polozit na barevnou vrstvu. Zakryt pečicím papirem, zatizit a nechat v chladu do druheho dne.
Na polevu prosat mouckovy cukr, citron stavu, olej a asi 5 lzic horke vody. Z toho hladka leskla poleva, nechat ztuhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1335
17.3.15 19:47

Tak holky - jsem to prepsala do hovorovy cestiny a zkratila - nepsala jsem tam takovyty detaily, jakoze si mate upecenost zjistit zapichnutim spejle a tak :-) Neni ozkouseny - ale myslim, ze je fakt super. Ja ho budu pect urcite. A asi ho budu taky davat do kulaty formy, na dort. Akorat bych zmensila mnozstvi - tak na pul…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
17.3.15 23:06

@Petrušačka moc dekuju. A kdy ho budes zkouset?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
17.3.15 23:18

Pani taky bych rada vyzkousela ale nak se mi nechce obetovat 15 vajec na uplne neozkousenej dort :-D zkousel jste ho uz nekdo?? :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1335
18.3.15 07:59

Já ho budu zkoušet asi o Velikonocích :-) Holky - já bych se ho nebála, v tom časopisu je „oddíl“ cukrárenských receptů (jsou tam i špičky, bezé roládka a větrník - mňam! :-D)… recepty jsou od cukráře, upravený pro „normální lidi“. 15 vajec je mazec - já to budu dělat asi stejně jen z půlky nebo 2/3 - nepotřebuju nakrmit celou vesnici :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
18.3.15 08:09

Tak ja ted narazila na tento puncovy dort a asi ho prubnu.

http://ekucharka.net/puncovy-dort

@Petrušačka Az ho udelas, tak sem hod jaky byl. Ja taky napisu, jak jsem dopadla ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1335
18.3.15 08:14

Tak ten vypadá taky dobře - hlavně na těch fotkách je úplně nádhernej…!! To já se inspiruju a použiju recept z Apetitu - ale udělám to dokulata jako v tvým receptu :-) JJ - pak dám vědět…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
28.3.15 17:00

@Petrušačka tak mam zkousku dortu za sebou. Dela se opravdu dobre a je lehky. Chutove se taky da. Je sladky, ale to puncove byvaji. Jinak se fakt dela dobre. A to jsem ted delala snad svuj paty dort v zivote…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bondatrova
28.3.15 17:10
@kar-maa píše:
@Petrušačka tak mam zkousku dortu za sebou. Dela se opravdu dobre a je lehky. Chutove se taky da. Je sladky, ale to puncove byvaji. Jinak se fakt dela dobre. A to jsem ted delala snad svuj paty dort v zivote…

krása :kytka:

• Citovat
  • Upravit
9754
28.3.15 17:53

@Bondatrova dekuju ;0)

tady je na rezu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1335
30.3.15 09:46

@kar-maa Tak to je fakt paráda! :mavam: Úplně bych si dala :mrgreen: Já ho upeču (doufám, že to vyjde) přes Velikonoce ;) Jsi šikula!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí