Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Babičku poučit a občasné ukouznutí nevadí, kord když krade z talíře rošťák
![]()
Moje dítě jedlo od roku to, co my. ![]()
a bebe sušenkám nic nebude, moc to hrotíš
@Anonymní píše:
Strasne me stve a mrzi ze obcas zhresim v jidelnicku syna. Treba jako dnes kdyz videl, ze ji manzel salam-uherak, tak chtel taky a pak mu par kousicku ujedl, ze mu to chutnalo.Bude mit teprve 2roky, ale jakmile vidi neco u chlapa dela nam nam.Nechci mu nic takoveho zatim davat, ale tohle si skoro az ukradl.Mate take nejake prohresky v jidelnicku deti co vas mrzi? napr z jogurtu bych mu take chtela davat holandi, ale ty ne.chce ty sladke pribinacky, lipanky. Nejvic se bojim co by mu dala tchyne.ta mu jednou chtela dat rok prosle bebe susenky. jeste ze jsem se koukla na datum.
no já nevím, ale když mu budeš všechno zakazovat tak o to víc to bude chtít ![]()
Syn je tvé první, že? Tu a tam něco „nezdravého“ v jídelníčku dítěte, které jinak jí kvalitní jídlo, nemůže vadit.
Také by mi to vadilo, co se týká jídla, jsem docela radikální.
Jak může vyžadovat lipánky a podobně? Jedině tak, že mu je někdo dává. U nás doma se tohle nikdy neobjevilo a tak to dítě nemůže ani nijak vyžadovat, když neví o jejich existenci, jí bílé jogurty (a já se to díky ní naučila také
)…
Když jíme něco echt nevhodného pro dítě, jako třeba ty uzeniny, tak většinou s chlebem - a žebrajícímu dítěti dáme kus toho chleba ![]()
Tak jako „něco“ nezdravého ho nezabije, ale matka, co by dvouletému dítěti nacpala rok prošlé sušenky
o tom si zas já myslím své
Jako kousek salému mu neublíží, holandie není žádná modla, tak klidně zkoušej ovocné jogurty, náš holandii nejedl, jak ji dostal, zaručeně hodil šavli.
Jinak pokud mu to nechceš dávat, tak to tatínek nemůže jíst
dítěti to fakt nevysvělíš
Tak mu to prostě nedávej
Nebo ať si to manžel sni, az u toho syn nebude ![]()
Jako čas od času mu to žaludek neprovrta, ale třeba ten salám bych proste nedala. Mala taky občas zkouší, ale už si zvykla, že když řekneme, že to není pro Michalku, ale je to táty, tak to vezme jako fakt a dál ‚nezebra‘.
Pokud ovšem jednou povolime a dame, priste ví, že to už mela a chutnalo ji to a bude šílet jen aby kousek dostala ![]()
Taky jsem chtěla být v jídelníčku přísná, ale nejde to. Děti prostě občas loudí, chtějí jíst to co my a nemá cenu jim to zakazovat. Kousíček uheráku jednou za čas dítě nezabije ani nějaká ta sladkost. Spíš je lepší jít dětem příkladem, snažit se jíst zdravě aby i oni tak jedly. A ty Bebe sušenky se tak rychle nekazí pokud byly prošlé třeba jen měsíc tak se nic neděje.
„mel bys ty sušenky jist? Leží tu už dvacet let.“ „to je v pohodě, tyhle susenky byly vyrobeny ještě před zavedením data spotřeby“ (z filmu R. E.D.)
Když nechceš, aby jedl salám, tak ho vůbec nekupuj a mas to. My se „zakazanym“ jídlem cpeme večer, kdyz dítě spi
Na jidelnicek dítěte hledím, ale sama sebekazen nemam
Jestli ji vyvazenou stravu, tak proč ho občas nenechat, kdyt si o nějakou dobrotu řekne
Razim teorii, ze dokud si dítě o něco nezdravého neřekne, tak to nedostane. PR třeba ještě nikdy nedostal lipanka atp., zná jen bily jogurt.
Ty máš první dítě, že? Taky jsem u prvního blbla. Neboj, to přejde až přijde druhé dítko. A hlavně nešil, když i ty nezdravá jídla neochutná teď, tak si je sám koupí za pár let.
A ted si přestav, že až mu bude 10, dají mu starší kámoši cigáro ![]()
Já tady tomuhle striktnímu jídelníčku nerozumím. Neříkám, aby dítě jedlo denně něco nezdravého, ale lituji všechny děti, které vidí na hřišti nebo později ve školách poprvé čokoládu, salám, cukr, sladkosti, hranolky…pak jak mají ty děti možnost, a nikdy neměly nic jiného než jáhly a zelí, tak sní všechno, a hlavně od cizích. Pro mě smutné…ale udělej si to jak chceš ty.
Když nechceš, tak nedávej, potom to dítě v tom má tak akorát maglajs, jednou to může, po druhé ne… Já našemu dítku dávám to co jíme my, ale domu kupuji převážně kvalitní potraviny, takže jídelníček má z větší váhy zdravý, ale občas jí dám do ruky rohlík s marmeládou, nebo nutelou, nebo párek, ono jí to jednou neublíží. Nejsem matka, která řeší jestli je daná potravina od 7. měsíce, nebo od 9. vždy jsem se řídila především tím, co malé chutnalo. Ač si myslím, že na prošlých sušenkách nemůže nic být, tak bych je snědla max. já a chlap, ale dítěti bych je nedala. Malá si také kde co vyžebrá, ale jsem docela povolná, protože do ní necpu žádné bonbonky a jiné cukrovinky…
Strasne me stve a mrzi ze obcas zhresim v jidelnicku syna. Treba jako dnes kdyz videl, ze ji manzel salam-uherak, tak chtel taky a pak mu par kousicku ujedl, ze mu to chutnalo.Bude mit teprve 2roky, ale jakmile vidi neco u chlapa dela nam nam.
Nechci mu nic takoveho zatim davat, ale tohle si skoro az ukradl.Mate take nejake prohresky v jidelnicku deti co vas mrzi? napr z jogurtu bych mu take chtela davat holandi, ale ty ne.chce ty sladke pribinacky, lipanky. Nejvic se bojim co by mu dala tchyne.ta mu jednou chtela dat rok prosle bebe susenky. jeste ze jsem se koukla na datum.