Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Ahoj, dceři je 13 a pojede na 10 dní na tábor. I když už se dávno holí sama, tak nevím jestli jí mám dovolit aby si vzala holítko na tábor. Letos na lyžáku ho neměla ale přece jenom byla zima a teď už je léto. Mám ji holítko dovolit?
Jasně
otázka je jestli se nebudou mýt v řece, aby si je měla kde oholit
@JancaS84 píše:
Jasněotázka je jestli se nebudou mýt v řece, aby si je měla kde oholit
I v řece se dají oholit nohy. Osobní zkušenost ![]()
A důvod zákazu by byl s dovolením jaký? Jako zákaz břitvy bych asi pochopila, ale žiletky?
@Pruhovaný_mýval Opravdovou žiletku bych jí nedala. Holítko ano.
Já bych ji to tam pribalila
pokud to není nějak mimo pravidla, co se na tábor smí a nesmí, tak bych tohle vůbec neresila ![]()
No a jak se k tomu staví vedení tábora? jestli děti mohou (nebo dokonce mají doporučené) mít s sebou nože, tak holítko nebude problém. pokud mají zákaz veškerých ostrých věcí, tak pak by asi slečna měla smůlu ![]()
@divine woman píše:
@Pruhovaný_mýval Opravdovou žiletku bych jí nedala. Holítko ano.
Dobrej postřeh
Ale teď mi dochází, že jsme na tábor měli vždycky jednu žiletku v kápezetce, abychom mohli… no nevím, asi amputovat zraněné končetiny
@Pruhovaný_mýval No dnešní mladí už ani neví, jak opravdová žiletka vypadá ![]()
@Pruhovaný_mýval píše:
A důvod zákazu by byl s dovolením jaký? Jako zákaz břitvy bych asi pochopila, ale žiletky?
tak jako sestra jsem zažila, že se dítě pořezalo v koupelně holítkem, které tam nechal nejspíš někdo z hospitalizovaných rodičů. jako byl to vopruz - zranění nic moc, nicméně bylo nutno řešit možné riziko infekce, protože jsme neznali zdravotní stav předchozího „majitele“ holítka ![]()
@sagina píše:
tak jako sestra jsem zažila, že se dítě pořezalo v koupelně holítkem, které tam nechal nejspíš někdo z hospitalizovaných rodičů. jako byl to vopruz - zranění nic moc, nicméně bylo nutno řešit možné riziko infekce, protože jsme neznali zdravotní stav předchozího „majitele“ holítka
Koukám, že bych coby matka asi podcenila nebezpečí. No, já bych jí to holítko asi stejně povolila s tím, že to nesmí nechat nikde povalovat.
@Pruhovaný_mýval píše:
Koukám, že bych coby matka asi podcenila nebezpečí. No, já bych jí to holítko asi stejně povolila s tím, že to nesmí nechat nikde povalovat.
tak moje děti byly zvyklé jezdit na skautské tábory, takže zavírací nože přiměřené velikosti měly mezi doporučeným vybavením. tam bych holítko fakt neřešila. ale u „fajnovějších“ táborů to může být jinak, proto bych se právě řídila pravidly daného tábora.
Holitko bych sebou nedala. Ale před táborem ji koupila depilační krém. To by ji mělo vydržet celý tábor
Já jsem si brala normálně na tábor ta jednorázová holitka a holky taky. Společně jsme si holili nohy v korytu s tekoucí vodou 🤗
Ahoj, dceři je 13 a pojede na 10 dní na tábor. I když už se dávno holí sama, tak nevím jestli jí mám dovolit aby si vzala holítko na tábor. Letos na lyžáku ho neměla ale přece jenom byla zima a teď už je léto. Mám ji holítko dovolit?