Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den,
už jsem naprosto zoufalá a doufám, že na tomhle fóru se mi dostane pomoci.
Je mi 24 let a akné je mým největším nepřítelem. Vyzkoušela jsem snad už všechno ( dražší i levnější kosmetiku, každý měsíc chodím ke kosmetičce, zdravý jídelníček, cvičím 2× týdně) a stále nic. Je to necelé 2 týdny co jsem byla za dermatoložkou, že chci vyzkoušet ošetření laserem, ale říkala mi, že ji to přijde zbytečné na moji mladou pleť a předepsala mi Zineryt (2× denne) a Differine krém(1× na noc). Pleť se mi zhoršila, všechny pupínky se derou na povrch. Jsem doma a není mi 2× příjemné jít do společnosti lidí( ehm, ani se psem
). Prosím Vás o pomoc, o zkušenosti. Jak se toho akné mám zbavit? Děkuji.
Mě tedy zineryt děsně vysušoval. Loupala jsme se jak blázen. Ale pupínky nezmizely. Upravili se to až věkem (mě třeba pomohlo těhotenství) a taky hlavně úpravou stravy (vynechala jsem cukr, lepek, kravské mléko)
Po differinu se pleť napřed zhoršuje, pupínků se dělá víc. Dceři tahle dvojkombinace pomohla. Každý den jsme navíc mazali nekomedogením krémem. Teď už používá jen kosmetickou řadu od Bioderma.
Patlala jsem se zinerytem kdysi na stredni, a dneska bych si za to nafackovala.jsou to antibiotika…
mam po nem precitlivelou a priserne vysusenou plet. navic akne je ve vetsine pripadu zpusobene hormony, takze se upravi, az clovek odroste z urciteho veku.
pleti muze take pomoci vysadit mleko, ale opravdu poctive.
Me zineryt kdysi pomohl(mela jsem akne hlavne na zadech a v dekoltu), ale vzdy jen na chvíli. Nakonec po vyzkoušení mnoha masticek jsem se nastvala a zkusila bylinky. Tenkrát pomohl čaj Akneo, sice asi 3 tydny zabralo, nez se situace zacala zlepšovat, ale zabralo ![]()
Zineryt jsem používala a bylo to jediné, co pomáhalo. Po vysazení žádná suchá pleť, mám ji stále spíš mastnou.
@Chiquinquirá
A zhoršilo se Vám to po 2tydnech? Ba naopak hned zlepšilo
@kaskmartina Ihned zlepšilo. Je fakt, že on vysušuje, ale já byla jak olejníček, takže mi vyhovoval. Brala jsem to cca v 19-ti. Teď je mi 31 a sem tam se beďar udělá někdy víc někdy vůbec a pleť mastnejsi mám. Za mě, zineryt vyřešil můj problém.
@kaskmartina píše:
@Chiquinquirá
A zhoršilo se Vám to po 2tydnech? Ba naopak hned zlepšilo
Ale ono se to zhoršuje po tom Differinu. Dle kožního lékaře to tak má probíhat. Radil, že když se to zhoršuje hodně, mazat tím třeba každý druhý den. Kdyžtak zavolej na kožní, kde ti to předepisovali.
@Havlova
Volala jsem své dermatoložce a má dovolenou do pondělí, hihi, zákon schválnosti.
Každopádněě máte pravdu, differine krém je určen k zevní terapii ucpaných pórů, pupínků a zanícených vřídků. Vlastně uvolňuje ty ucpané póry. Pro krásu se hold musí trpět, ale věřte mi, že můj obličej vypadá příšerně. Doufám, že je to jen dočasné a vyplatí se to. ![]()
Děkuji moc
@terous88 Ahoj! ![]()
Ano, pomohl.
Už mám problémy s akné pryč.
Bohužel na tyto problémy má vliv strašně moc věcí, takže nedokážu říci, z čeho jsem měla pleť tak příšernou. Ale přikláním se k antidepresivům Citalec 10mg, které jsem užívala 2 roky na panickou poruchu. Citalec jsem 31.12. vysadila a pleť se začala lepšit. Zineryt mi určitě pomohl, už jsem to měla vážně ošklivé a byla jsem z toho zoufalá. ![]()
Přeji Ti, ať tvůj problém s pletí také brzy vyřešíš. Cítím s tebou ![]()
Prášky proti akné - https://nonacne.cz Měl jsem na obličeji ošklivé vyrážky víc jak 15 let a teď jsou všechny pryč.
Příspěvek upraven 16.10.25 v 06:55
Měl jsem na obličeji ošklivé vyrážky víc jak 15 let a teď jsou všechny pryč.