Žít s dítětem za 1 tisíc celý měsíc?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
201
18.7.14 21:11
@marra2 píše:
Pochybují ze ma dítě plnohodnotný jídelníček. bud je vegetarián a na zbytek chodí k sousedům nebo nevím. ty ji děláš nějaké nákupy?

Nedělám ji nákupy a nechodí k sousedům. I maso mívají, ale ono maso moc nemusí, takže ho nemají každý den. Zeleninu, ovoce, luštěniny, mléčné výrobky…to všechno dítě má

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
18.7.14 21:13

@Lucaluc1 nikdo ji nepodporuje. Pokud se nepočítá jednou, dvakrát že jde na návštěvu k rodině, do měsíce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
18.7.14 21:13

@JuriskaMa Hloupost,totální nesmysl! Pokud jí nikdo nevaří, nepomáhá, tak nevěřím. My máme s jedním dítětem měsíčně na živobytí po zaplacení všech poplatků 13000kč a že by to byla nějaká hitparáda :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
18.7.14 21:19

To mi vůbec nepřijde reálný. ty plínky i jen na noc musí stát 100, pokud kupuje ty nejlevnější za 3 kč kus, oblečení, boty, když ze sekáče tak 100 měsíčně, a jsou na 1000 za jídlo,..nedovedu si to představit. jo, pokud ona sama jí opravdu jen suchý pečivo, sem tam k tomu tu paštiku, a levný polívky z kuřecích koster, a jogurty dítěti kupuje pár dní před expirací, v nějakém krámě s levným zbožím(dneska jsem narazila na jeden, kde měli jogurty 4 dny před koncem za 2,5-3kč kus, cottage 3 dny před koncem taky za 2,5). za těhle podmínek snad ano. ale pro tu maminku to moc k žití není, to je jen přežívání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
18.7.14 21:19

@MilijonDolarBejby

Hele vaří úplně normální jídla. Krom dnů, kdy mají třeba palačinky s tvarohem, nebo škubánky - malej je na sladká jídla… tak má kuře s těstovinami, čočku, játra s rýží… Úplně normální jídla. Na snídaní má kluk třeba chleba s medem, nebo jogurt… Prostě úplně normálně jí.

Hodně pomáhá to, že si občas upeče chleba.

NIKDY NEKUPUJE prošlé věci! Jak to někteří dělají. To by si nedovolila ohrozit dítě.

Sobě rohlík, paštiku a čaj a je to. Ona se tak stravovala i před tím, než měla dítě… Ani to jsem nikdy nechápala :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
18.7.14 21:20

Taky tomu nevěřím :nevim: za jídlo na měsíc utratím pro tři lidi asi 5-6 tisíc a rozhodně si nevyskakujem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
18.7.14 21:23

@JuriskaMa Mně nějak uniká smysl diskuze. :think: Osobně prostě nevěřím. Dát dítěti 5× denně jídlo, plus ovoce, zeleninu. Ale diskuze postrádá pointu

• Citovat
  • Upravit
69235

Moje dítě sní jen jogurty na svačinu za litr měsíčně skoro 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201

@slavuska1 Tak nic prošlého třeba by nekoupila. To zas ne. Nevím, kolik dní má do expirace. To nevím. Ona se ta kamarádka na čínských polívkách živila i tehdy, kdy neměla problém s penězma. pROTOŽE to dítě má co potřebuje tak si ani nijak nestěžuje, že by přežívala… Jako nemůže třeba do restaurace, do Mekáče nebo kdo ví kam do herničky a tak, ale žijou si v pohodě a já jen valím oči :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
18.7.14 21:24

Mě se to nějak nezdá.
Z 1200kč prostě není možné uživit dítko kvalitně, aby nestrádalo.
Nemluvě o plenách, oblečení, drogerii, lékách a dalším.
Když mi dítko onemocní, běžně za něj nechám v lékárně 300kč i více. Za pohotovost 90kč.
Pořádný jogurt 15-20kč, dítko sní denně třeba dva. Dále zelenina a ovoce, maso…
Ne tohle prostě možné není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
18.7.14 21:25

@jahuhudka

ptala jsem se, jestli to má někdo podobně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
18.7.14 21:27

@JuriskaMa podobně to asi někdo má, ale asi by si netroufnul tvrdit, že jedí kvalitně a plnohodnotně.

• Citovat
  • Upravit
201
18.7.14 21:27

@Sunnny

Tak ono to jako možné je, když to tak moje kamarádka praktikuje. A kolik jsou vaše výdaje za dítě cca průměrně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšák1187
18.7.14 21:34

@JuriskaMa myslím že kamarádka tě hodně houpe, my jen za jídlo(a do toho počítám i UM malý a pleny) dáme 2 dospělý a jedno 7mi měsíční mimino, který teda jí krom noci už normální jídlo, tak dáme cca 6tis měsíčně, to je bez oblečení, a nepočítám když čistě náhodou musím k lékařce když jen za nachlazení jsem dala 500kč v lékárně :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
13141
18.7.14 21:35
@jahuhudka píše:
@JuriskaMa podobně to asi někdo má, ale asi by si netroufnul tvrdit, že jedí kvalitně a plnohodnotně.

tak ta dotyčná maminka rozhodně kvalitně a plnohodnotně nejí. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat