Život bez auta...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15497
19.12.24 18:48
@unuděná píše: Více

Já obdivuji tvoji vytrvalost a osobní statečnost.  :mrgreen:

A rozhodně nemyslím v cestování mhd atd … :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42079
19.12.24 18:51

Ony ty místenky uvolní zpátky. Nebo se holt posadí někdo bez místenky.

Příspěvek upraven 19.12.24 v 18:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42079
19.12.24 18:52
@annali píše: Více

Já se klidně za exota prohlásit nechám. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
19.12.24 19:04
@Snorlaxik píše: Více

Tak než bych ze Zbraslavi dojela na Hlavák, tak už budu dávno v tom Srbsku :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
19.12.24 19:07

A já myslela, že jsi řešila vlaky kolem Sázavy :think:

• Citovat
  • Upravit
56294
19.12.24 19:37

Co se týká trávení volného času s dětmi - výlety, dovolené - neumím si představit toto absolvovat bez auta. A to už máme děti větší, takže odpadá tahání milionů krámů. Netuším, jak bychom ve čtyřech třeba vyrazili na víkend s koly a stanem nebo s lyžemi, s několika přestupy vlakem :mrgreen: Z toho je mi šoufl, jen na to pomyslím :mrgreen: Nehledě na to, že fakt se člověk mhd nedostane pořádně všude. Konkrétně tady již zmiňovaná Šumava - ani náhodou. Jezdí tam sice turistický cyklobus, ale jenom velmi decentně a frekvence mizivá. Jezdívá poloprázdný. Spousta míst je tu přístupná tak, že člověk dojede na parkoviště, nechá tam auto a z parkoviště pokračuje tustistická stezka nebo cyklostezka. Člověk, co je tu vlakem/autobusem, je hodně omezen v aktivitách.
Jinak k zakladatelce - já osobně bych hodně přemýšlela nad tím, aby alespoň jeden z rodiny na řízení zapracoval. V Praze asi není úplně důležité mít vlastní auto, ale s dětmi bych já osobně nechtěla být odkázána jen na mhd, popř. taxi. Ten strach z řízení se s praxí odbourá, vlastní zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
438
19.12.24 19:40

@TiPt Tak já bych zrovna řekla, že auto v Praze nepotřebujete. Máte skvělé spoje, MHD, metro, tramvaj, bus, vlak, taxi apod., pokud vám někde něco ujede, tak pojedete něčím jiným. Jezdit autem po Praze se ani nevyplatí, kolikrát to máte rychlejší a lepší hromadnou dopravou. Co bych za to dala bydlet takhle někde, kde jsou různé spoje. My se bez auta neobejdeme. Lékaře máme 40km od bydliště, odjíždíme do práce, my bychom byli bez auta v háji. Spoj 4× za den a v zimě, když není sníh, tak jede bus se zpožděním při nejlepším :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
19.12.24 19:41
@Moise píše: Více

Jezdíme na kolech na cyklo dovolené a jde to. Je. To chce přemýšlet a nebrat milion blbostí

• Citovat
  • Upravit
10842
19.12.24 19:44
@Moise píše: Více

Jj, od nás MHD na lyže kamkoliv, by bylo obrovské omezení, stres, atd. A to máme sjezdovku jen 5 km od baráku. V Praze se přece taky nelyžuje 8).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18267
19.12.24 19:54

Život bez auta si opravdu neumím představit

je to pohodlné, sedím ve svém, čistém a k tomu tahat někde v MHD všechno pro děti, tak to bych byla jak věšák

kolony nemusím, nepřeskočím je, v autě si hrajeme hry- ne deskovky, zpíváme, mluvíme, toto si v MHD neumím představit

já ani nevím co kam jezdí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18267
19.12.24 19:55
@Snorlaxik píše: Více

záleží kolik máš děcek, pokud jedno, tak to asi není problém s více to problém je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15497
19.12.24 19:57
@DanielaD píše: Více

Není! Není to problém! :mrgreen:
Kdo není línej, tak to zvládne! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18267
19.12.24 20:01

@Šmoulice

:) njn, kdo není línej

jsem lenoch, necestuji MHD s rancem věcí a kalkulačkou, abych sečetla sviště

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
19.12.24 20:03
@DanielaD píše: Více

Nejspíš ne, protože jsem se k tomu kdysi inspirovala článkem o rodině se 2 mrňaty, co vše zvládli ujet.

• Citovat
  • Upravit
18267
19.12.24 20:17

@Snorlaxik

jo dvě taky dobrý, to snad ještě jde

a ještě k tomu chodí celou cestu bosky, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí