Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@unuděná píše: Více
Já obdivuji tvoji vytrvalost a osobní statečnost. ![]()
A rozhodně nemyslím v cestování mhd atd …
![]()
@unuděná píše: Více
Ony ty místenky uvolní zpátky. Nebo se holt posadí někdo bez místenky.
Příspěvek upraven 19.12.24 v 18:52
@Snorlaxik píše: Více
Tak než bych ze Zbraslavi dojela na Hlavák, tak už budu dávno v tom Srbsku
![]()
Co se týká trávení volného času s dětmi - výlety, dovolené - neumím si představit toto absolvovat bez auta. A to už máme děti větší, takže odpadá tahání milionů krámů. Netuším, jak bychom ve čtyřech třeba vyrazili na víkend s koly a stanem nebo s lyžemi, s několika přestupy vlakem
Z toho je mi šoufl, jen na to pomyslím
Nehledě na to, že fakt se člověk mhd nedostane pořádně všude. Konkrétně tady již zmiňovaná Šumava - ani náhodou. Jezdí tam sice turistický cyklobus, ale jenom velmi decentně a frekvence mizivá. Jezdívá poloprázdný. Spousta míst je tu přístupná tak, že člověk dojede na parkoviště, nechá tam auto a z parkoviště pokračuje tustistická stezka nebo cyklostezka. Člověk, co je tu vlakem/autobusem, je hodně omezen v aktivitách.
Jinak k zakladatelce - já osobně bych hodně přemýšlela nad tím, aby alespoň jeden z rodiny na řízení zapracoval. V Praze asi není úplně důležité mít vlastní auto, ale s dětmi bych já osobně nechtěla být odkázána jen na mhd, popř. taxi. Ten strach z řízení se s praxí odbourá, vlastní zkušenost.
@TiPt Tak já bych zrovna řekla, že auto v Praze nepotřebujete. Máte skvělé spoje, MHD, metro, tramvaj, bus, vlak, taxi apod., pokud vám někde něco ujede, tak pojedete něčím jiným. Jezdit autem po Praze se ani nevyplatí, kolikrát to máte rychlejší a lepší hromadnou dopravou. Co bych za to dala bydlet takhle někde, kde jsou různé spoje. My se bez auta neobejdeme. Lékaře máme 40km od bydliště, odjíždíme do práce, my bychom byli bez auta v háji. Spoj 4× za den a v zimě, když není sníh, tak jede bus se zpožděním při nejlepším ![]()
@Moise píše: Více
Jezdíme na kolech na cyklo dovolené a jde to. Je. To chce přemýšlet a nebrat milion blbostí
@Moise píše: Více
Jj, od nás MHD na lyže kamkoliv, by bylo obrovské omezení, stres, atd. A to máme sjezdovku jen 5 km od baráku. V Praze se přece taky nelyžuje
.
Život bez auta si opravdu neumím představit
je to pohodlné, sedím ve svém, čistém a k tomu tahat někde v MHD všechno pro děti, tak to bych byla jak věšák
kolony nemusím, nepřeskočím je, v autě si hrajeme hry- ne deskovky, zpíváme, mluvíme, toto si v MHD neumím představit
já ani nevím co kam jezdí
@Snorlaxik píše: Více
záleží kolik máš děcek, pokud jedno, tak to asi není problém s více to problém je
@DanielaD píše: Více
Není! Není to problém! ![]()
Kdo není línej, tak to zvládne! ![]()
njn, kdo není línej
jsem lenoch, necestuji MHD s rancem věcí a kalkulačkou, abych sečetla sviště
@DanielaD píše: Více
Nejspíš ne, protože jsem se k tomu kdysi inspirovala článkem o rodině se 2 mrňaty, co vše zvládli ujet.