Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Všechnoznám píše: Více
Nevim kudy a kdy jezdíš, ja tim pres Nymburk a jen výjimečně neni v Praze vcas.
@j.a.n.i1 píše: Více
Ale vůbec ne. Zpoždění si klidně můžeš ověřit na IDOSu, ale fotku narvaného vlaku, kterou nám s oblibou každé úterní ráno posílá, ti nepřepošlu ![]()
@PAN66 píše: Více
No tak si nehledej práci na druhém konci města…nebo se přestěhuj
Je daleko prospěšnější používat hromadnou dopravu, ideálně vlastní pohon. (Kolo, chůze apod). V Praze je auto často o lenosti a hlavně o neohleduplnosti k životnímu prostředí.
Jsem sama s dětmi, auto defacto nemám, protože je služební a navíc elektro. A nabíjím převážně jen v práci.
Do spalovacího motoru bych už nešla.
Děti jsou zvyklé na to, že jezdí hromadnou dopravou a ideálně pěšky. I když jedeme do bazénu, tak to zvládneme.
I ve své agendě v práci řeším například spotřebu CO2 a je to opravdu k zamyšlení.
I v té práci jsem rychleji tramvají a jen pozoruji zasekanou Modřanskou a ve většině aut je jen jeden člověk. Je to strašně neekologické a sobecké.
Příspěvek upraven 19.12.24 v 14:46
Rychlíkem jezdí - ten crcák jede asi o 30 minut déle ![]()
@Menton píše: Více
Stacilo poridit to auto a nemusela jsem hledat novou praci a ani se stehovat ![]()
@Dollorres píše: Více
Jejda, ty bydlíš někde poblíž koukám
Taky ráno v tramvaji koukám na zasekanou Modřanskou, obvykle ale nacpaná na něčí záda nebo minimálně na okýnko. Taky žádná výhra
![]()
@unuděná píše: Více
No, když ma potrebu cpat se do toho cca jednoho narvaneho rychliku, když tech vlaku jezdi x, to bude asi masochismus, no ![]()
@PAN66 píše: Více
A Travis ten čas stejně v koloně..make sence Čekám na zastávce, kolem mě jezdí auta jeden člověk v autě, fronta že Slatiny až do Olympie Hlavně v pátek je to úsměvné, všichni vyjedou autem, aby byli doma brzo a pak trčí v koloně… ![]()
Tak se kouknu na zpoždění a buď vyjdu z práce později, nebo se projdu na další zastávku, aspoň udělám něco pro sebe a životní prostředí
Netravim, jsem tam vcas a nemusim vyjizdet skoro o hodinu driv.
Vsak jsem psala, ze jsem pak jezdilla tim spojem o 40 nebo 45 minut driv, ale ztraceny cas, pak jsem zas byla zbytecne brzo v praci
Ale ona se necpe to toho jediného narvaného, cpe se do jednoho z těch narvaných, co zrovna jedou, chápeš?
Akdyž máš pracovní dobu od nějakého času, těžko si můžeš počkat hodinku na volnější spoj ![]()
Radši budu sedět v pohodlí ve svém autě a nějakou kolonu přežiju. Než jezdit MHD. ![]()
Každý to má prostě jinak. ![]()
@unuděná píše: Více
Mezi nádraží Modřany a cukrovarem. Každopádně vlakem z Modřan na Hlavák je to asi 25 minut, což je bezkonkurenční.
A ze zastávky Čechova čtvrť najdu vždy i místo k sezení.