Život bez auta...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101633
19.12.24 14:57
@unuděná píše: Více

Muzes jet tim crcakem… Jo, pojedes asi o 25 minut dele, ale budeš pohodlně sedet a muzes treba i neco udelat. :nevim:
Edit: koukam, ze ten spesnak jede jen o 15 minut dele, tak to uz tuplem nevidim duvod, proc se cpat do plneho rychliku.

Příspěvek upraven 19.12.24 v 15:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
19.12.24 14:58
@Dollorres píše: Více

To ano, taky jezdím občas Sázaváčkem. Jenže on je taky dost často zpožděný. Poslední zkušenost před pár týdny: 20 minut zásek a stejně jsem pak šla radši na tramvaj :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
19.12.24 15:01
@j.a.n.i1 píše: Více

Jo, to asi může. Pro někoho je ale jeho čas důležitou komoditou a já to úplně chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101633
19.12.24 15:04

No, spis ma potrebu si hrat na chudaka, když to pak vypravi a posila fotky :think: plus jsem tedy koukla a rozdil je 15 minut

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
19.12.24 15:06

To ne, ona nás tím v kanclu baví, určitě to nepodává jako „já chudinka se musím cpát ve vlaku“ :lol: Je to takový náš folklór, ona nám sdělí zážitky z vlaku, jiná kolegyně novinky z rozvodového řízení s manželem a dorazím to já svým sarkastickým humorem na konto domácí pohody a svět je v pořádku :lol: A mimo to si opravdu nelze nevšimnout, když přijde o půl hodiny později, protože závada na mašině například :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
19.12.24 15:07
@PAN66 píše: Více

My v autě nejíme, těžko si řidič bude číst a i jako spolujezdec si číst nemůžu, jinak je mi blbě.
A jak říkám, bereme místenky, takže sedíme vedle sebe :mavam:

• Citovat
  • Upravit
53190
19.12.24 15:08
@Snorlaxik píše: Více

Takže vaše cesty kamkoli jsou limitované tím, aby tam jel vlak/autobus s možností koupě místenky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4316
19.12.24 15:13
@Šmoulice píše: Více

Ideální řešení je work from home…
Já jsem v práci za 15 minut busem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101633
19.12.24 15:14

Jasne bezne ma vlak zavadu na masine nekolikrat do týdne…
Jako ja chapu, ze nekdo preferuje auto, ale se netvarme, ze je primestska doprava do Prahy děsná, když to objektivne pravda neni.

Příspěvek upraven 19.12.24 v 15:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
19.12.24 15:14
@Menton píše: Více

Jojo, ony takové prodavačky, zdravotnice, uklízečky nebo knihovnice na HO jsou běžný jev :lol: Ale máš pravdu, já jsem po většinu práce na své pozici za 35 sekund od probuzení, a to pěkně ekologicky - pěšky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
19.12.24 15:15

Já ale nemluvila o žádném „několikrát do týdne“ ;) My se scházíme v kanclu 1× týdně a ano, tyhle historky jsou častější, než by mě napadlo. Já ČD miluju, jezdím hrozně ráda vlaky a čím starší, tím lepší. Ale spolehlivé to stále prostě není. A pokud potřebuji někde být na čas, jedu s obr předstihem, pokud musím vlakem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4316
19.12.24 15:16

Tak chápu, že ne všichni mohou pracovat z domu, stejně tak je to s tím dojížděním..
Kolegové si pořídili levné bydlení za Brnem a denní ranní diskuze je o to, kde se zaseklo v zácpě..
My dojíždějící MHD jsme jaksi v klidu. Tak nevím… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
19.12.24 15:18
@Menton píše: Více

Je to prašť jako uhoď prostě. Někdo stojí v zácpě, někdo čeká 20 minut na navazující spoj, jiný se nevejde do ranního busu (u nás běžná praxe, když jedou ráno děti do škol). Zkrátka když nemám možnost jet autem, musím si život zařídit tak, aby se mi do té práce či kamkoli jinam jezdilo co nejpohodlněji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15493
19.12.24 15:22
@Snorlaxik píše: Více

Hm, tak to my v autě třeba jíme běžně. :mrgreen: A číst si jako spolujezdec můžu úplně v klidu taky. A řízení mě baví. Jezdím ráda a často i dlouhé trasy. :)

Min týden jsme jeli do Prahy na letiště. Jo mohli jsme vlakem. Ale proč? Za tu cenu jízdného a pro…baného času, mě vyšlo líp jet autem. A to i včetně parkování na letišti. :mrgreen:

Jako za mě : mhd, vlak, busy … Totální opruz. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
19.12.24 15:54
@PAN66 píše: Více

My na běžný výlet po Česku jezdíme primárně vlakem a autobusem většinou takovým, kde jsou místenky ;)
A nedávno jsme byli na vánočních trzích, pravda výjimečně s cestovkou, v Rakousku a bylo to skvělý. Jen do Salzburgu bych jela vlakem a ne flixbusem.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix