Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@unuděná píše: Více
Muzes jet tim crcakem… Jo, pojedes asi o 25 minut dele, ale budeš pohodlně sedet a muzes treba i neco udelat. ![]()
Edit: koukam, ze ten spesnak jede jen o 15 minut dele, tak to uz tuplem nevidim duvod, proc se cpat do plneho rychliku.
Příspěvek upraven 19.12.24 v 15:02
@Dollorres píše: Více
To ano, taky jezdím občas Sázaváčkem. Jenže on je taky dost často zpožděný. Poslední zkušenost před pár týdny: 20 minut zásek a stejně jsem pak šla radši na tramvaj ![]()
@j.a.n.i1 píše: Více
Jo, to asi může. Pro někoho je ale jeho čas důležitou komoditou a já to úplně chápu.
No, spis ma potrebu si hrat na chudaka, když to pak vypravi a posila fotky
plus jsem tedy koukla a rozdil je 15 minut
To ne, ona nás tím v kanclu baví, určitě to nepodává jako „já chudinka se musím cpát ve vlaku“
Je to takový náš folklór, ona nám sdělí zážitky z vlaku, jiná kolegyně novinky z rozvodového řízení s manželem a dorazím to já svým sarkastickým humorem na konto domácí pohody a svět je v pořádku
A mimo to si opravdu nelze nevšimnout, když přijde o půl hodiny později, protože závada na mašině například ![]()
@PAN66 píše: Více
My v autě nejíme, těžko si řidič bude číst a i jako spolujezdec si číst nemůžu, jinak je mi blbě.
A jak říkám, bereme místenky, takže sedíme vedle sebe ![]()
@Snorlaxik píše: Více
Takže vaše cesty kamkoli jsou limitované tím, aby tam jel vlak/autobus s možností koupě místenky?
@Šmoulice píše: Více
Ideální řešení je work from home…
Já jsem v práci za 15 minut busem
Jasne bezne ma vlak zavadu na masine nekolikrat do týdne…
Jako ja chapu, ze nekdo preferuje auto, ale se netvarme, ze je primestska doprava do Prahy děsná, když to objektivne pravda neni.
Příspěvek upraven 19.12.24 v 15:15
@Menton píše: Více
Jojo, ony takové prodavačky, zdravotnice, uklízečky nebo knihovnice na HO jsou běžný jev
Ale máš pravdu, já jsem po většinu práce na své pozici za 35 sekund od probuzení, a to pěkně ekologicky - pěšky ![]()
Já ale nemluvila o žádném „několikrát do týdne“
My se scházíme v kanclu 1× týdně a ano, tyhle historky jsou častější, než by mě napadlo. Já ČD miluju, jezdím hrozně ráda vlaky a čím starší, tím lepší. Ale spolehlivé to stále prostě není. A pokud potřebuji někde být na čas, jedu s obr předstihem, pokud musím vlakem.
Tak chápu, že ne všichni mohou pracovat z domu, stejně tak je to s tím dojížděním..
Kolegové si pořídili levné bydlení za Brnem a denní ranní diskuze je o to, kde se zaseklo v zácpě..
My dojíždějící MHD jsme jaksi v klidu. Tak nevím… ![]()
@Menton píše: Více
Je to prašť jako uhoď prostě. Někdo stojí v zácpě, někdo čeká 20 minut na navazující spoj, jiný se nevejde do ranního busu (u nás běžná praxe, když jedou ráno děti do škol). Zkrátka když nemám možnost jet autem, musím si život zařídit tak, aby se mi do té práce či kamkoli jinam jezdilo co nejpohodlněji.
@Snorlaxik píše: Více
Hm, tak to my v autě třeba jíme běžně.
A číst si jako spolujezdec můžu úplně v klidu taky. A řízení mě baví. Jezdím ráda a často i dlouhé trasy. ![]()
Min týden jsme jeli do Prahy na letiště. Jo mohli jsme vlakem. Ale proč? Za tu cenu jízdného a pro…baného času, mě vyšlo líp jet autem. A to i včetně parkování na letišti. ![]()
Jako za mě : mhd, vlak, busy … Totální opruz. ![]()
@PAN66 píše: Více
My na běžný výlet po Česku jezdíme primárně vlakem a autobusem většinou takovým, kde jsou místenky ![]()
A nedávno jsme byli na vánočních trzích, pravda výjimečně s cestovkou, v Rakousku a bylo to skvělý. Jen do Salzburgu bych jela vlakem a ne flixbusem.