Život bez auta...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
164
19.12.24 12:57

@unuděná mš i zš je vyřešena, jsem učitelka a o ty je tu fakt nouze, takže místo v těchto zařízeních pro mé děti je jisté (vím, jak to mají jiné kolegyně, i nespádové). tohle bych tedy zrovna neřešila. spíš tu pohotovost. já vlastně ani netuším, jestli je možné objednat taxík s dětskou autosedačkou/vajíčkem…?
ale zase si říkám, máme nemocnici asi 3 km od nás, jezdí tam i v noci mhd - tak by se teoreticky i kočárkem dalo v noci tam jet noční tramvají. možná lepší naložit dítě do kočáru a dovézt až do ordinace než ho sáčkovat do taxíku… nebo sanitka no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101633
19.12.24 12:58
@unuděná píše: Více

No, posledni dobou je to v Praze spise naopak, pokud tedy nejedes treba z Vinoře do Klecan, ale tomu zas neříkám úplně Praha, i když vim, ze tam oboji oficiálně patri.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
19.12.24 12:58
@_.Emilyyy píše: Více

S krousnou chodí i mnohem starší ženy, bez jsi ty  ;)

• Citovat
  • Upravit
53190
19.12.24 12:59
@Snorlaxik píše: Více

To je fakt relevantní příspěvek :mrgreen: Ve vesnici, kde máme chatu, nejezdí nic. Ani pitomá pizza, natož potraviny. Prostě ne, nejezdí to všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
19.12.24 13:03
@j.a.n.i1 píše: Více

Jak kde, jak kdy :nevim: A samozřejmě musíš vzít v potaz, že obvykle se rodina s dítětem nepohybuje pouze po Praze, ale chce třeba na ten výlet, za rodinou atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4316
19.12.24 13:06
Školní dítě už je samoobslužné a neděláme mama Taxi…
Pravda, že ve školce nám vždy učitelky říkaly, že je jedno z mála děti, které si nezatěžuje, mě bolí nožičky…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik

My se všude tam, kam potřebujeme, dokážeme z Prahy dostat veřejnou dopravou

• Citovat
  • Upravit
2513
@j.a.n.i1 píše: Více

Ja jsme taky, nerada vzpominam na tu dobu. Jednou jsem mela s kamaradkou leto v kempu v Peschiera del Garda, ona bohuzel mela jiny termin dovci nakonec, tak jela o 4 dny driv a ja hrdine, ze tam dojedu i bez auta, no to bylo sileny, ona sedla do auta a za 8 hodin tam byla, ja tam jela 17 -19 hodin, pomalu s dvema přestupy a jeste pro me dojela na nadrazi, abysme se slozite nemuseli do kempu dopravovat, protoze bus mel zpozdeni a nwstihali jsme posledni kyvadlovy bus do kemlu, nebo spia hotel, ale bylo tam vic takovy hitelovy kemp horsi bylo, ze musela jet driv a ja nechtela kazit dovolenou, ze to zkratim. Odtamtud se nekam dostat, byt to bylo kousek od mesta, ale pesky uz moc ne, ale busy vse jezdilo naprd, vse zdlouhave, nastesti do Pewchiery jezdila kyvadlovka z kempu, ale taky ne tak casto. takze jsme byli limitovani a skoro nevylezali z kempu, co odjela a tak, vyletovali jsme jen diky ni, ze mela auto.

Přitom to bylo krasny misto, krasny mesto, tesila jsem se, ale to, ze byl. clovek tak limitovany ve vsem mi hrozne vadilo..a ja treba lago di garda miluji, ale musim rict, ze diky autu jsme ai ho projeli tak cely, bez nej bych videla max to kam me vysadi bus, proroze se presunovat v lete v tom horku s detmi po tech mesteckach je hrozny voser a ztrata casu, spatne to jezdi, prestupy..uff ja jsme. peoste rada, ze uz nemusim..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
19.12.24 13:08
@Menton píše: Více

Jako třeba prvňák jo? Ne každý má školu za rohem, kam může chodit samostatně 6 leté dítě. Dokonce ani kroužky v Praze nejsou na každém rohu, dcera třeba jezdí na atletiku úplně mimo Prahu z okraje, bez auta 45 minut s přestupem, s autem slabá desetiminutovka :nevim: Ale tak holt by si takový kroužek dítě v rodině bez auta vybrat nemohlo. O tom nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
19.12.24 13:09
@Snorlaxik píše: Více

Zřejmě si podle toho vybíráte místa, kam pojedete. Já se chci někdy dostat i tam, kam veřejná doprava nejezdí nebo jezdí hodně kostrbatě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2513
19.12.24 13:10

Presne o tom to je..nejen mista dostupna..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
19.12.24 13:11

Jen příklad: do vesnice, kde má manžel půl rodiny, se bez auta dá dostat jen se 4 přestupy a trvá to 3:50. Autem, pokud není nějaká nehoda, jsme tam za hodinku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4316
19.12.24 13:15

Proč ne, děcka buď chodí pěšky, na kolobce, nebo se svezou dvě zastávky busem/ salinou.
Pokud se rozhodnes, že nemáš auto, tak první klíčové rozhodnutí je ta dostupnost, služby, lékaři, MHD, volnočasové aktivity, nákupy… práce.
To co by řešíš denně. to že mi zabere víc času, když jedu na výlet, dovolenou mi nevadí…
Na letiště to máme 30 minut busem, stejně na vlak.
Vezeš jen to, co potřebuješ.
Teď jsme byli na chatě a známí nechápali, jak si vystačíme ve třech s jednou taškou..ti měli naskládané auta po strop.
Prostě to plánuješ jen jinak. Na dovolenou nejdeš do horní dolní, ale vybereš místo, kde se dá vyjíždět, nebo vyrážet dobře na výlety. Nemusíš se vracet do stejného místa kvůli zaparkovanénu autu…
Cestu si uziju, nestresuj se, zda jedu dobře, zda je zácpa, nemusím se starat o provoz opravy auta, kde zaparkuju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4316
19.12.24 13:16

Zakladatelka řeší bydlení v Praze, ne v horní dolní… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
19.12.24 13:18
@Menton píše: Více

No jistě, souhlasím, prostě se musí brát ohledy na jiné věci, než když to auto k dispozici máš (pak zase musíš řešit jiné věci, třeba to parkování). Neříkám přece, že to nejde ;) Já raději čas strávený v nějakém přípražském autobuse strávím jinak, ačkoli po Praze taky jezdím normálně MHD. Vyhovuje mi ale, že jsem flexibilní a mohu zvolit prostředek takový, jaký se zrovna nejvíc hodí. Někdy je to klidně kolo, jindy jsem vděčná, že to auto mám a nemusím ve vánici čekat 25 minut na navazující spoj v Říčanech :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí