Život bez auta...

14856
11.4.11 11:17

Život bez auta ...

Je tu někdo kdo nemá auto a současně dítě, nebo děti? Jak to zvládáte?

My auto nemáme, protože jsme se s manželem sešli jako dva neřidiči. Manžel řidičák nemá, chce si ho udělat, já řidičák mám, ale už asi osm let jsem neřídila a už bych ho ani nenastartovala. Navíc se v autě docela bojím, bohužel po špatné zkušenosti s nehodou a nevím, jestli najdu odvahu někdy řídit.

Žijeme ve velkém městě, takže si víceméně všude dojedeme MHD, nákupy řešíme s kočárem a vozíkem, občas nás někdo někam sveze, ale nevím jak dlouho to takhle budeme zvládat. Navíc třeba se dvěma dětma.

Doufám, že si manžel brzo řidičák udělá, ale než mu začnu jako řidiči důvěřovat, tak to taky potrvá…

Jsou v dnešní době ještě takoví „exoti“ jako my? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23033
11.4.11 11:19

priznam se bez muceni, take nemame auto :lol: :lol: :lol: :lol: v Praze to jde, az se prestehujeme na vesnici budeme auto potrebovat :D takze planujeme auto tak pristi rok

ridicaky mame oba

Příspěvek upraven 11.04.11 v 11:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
683
11.4.11 11:21

Teda držím pěsti ať to zvládáte. Bydlíme na vesnici, a máme auto oba. Bez něj si to nedovedu bohužel představit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544

my taky teď auto nemáme, ale proto, že je rozbité a nejsou peníze na opravu a oprava by ani neměla smysl… to raději nové auto…
takže všude jezdíme MHD nebo pěšky :roll: Jsem zvědavá jak to pak budu zvládat s kočárem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica

my jsme nemeli auto s detmi 13 let, manzel sice ridicak ma, ale neutahli bychom to financne, nakupovala jsem na malem meste v samce a kdyz bylo hodne potreba , tak nas treba k lekari vezli kamaradi

• Citovat
  • Upravit
3968
11.4.11 11:24

já se k vám přidám taky a taky bez auta :-D v Praze dobrý zvládá se-bydlíme v centru takže zatím všude chodíme pěšky-hubnu po porodu :dance: ale uvidíme jak zvládneme cestu k mým rodičům(Jindřichův Hradec)-co bude lepší jestli cesta autobusem-přímo anebo vlakem jeden přestup

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
11.4.11 11:29

Hromnice: pokud jezdi do Jindrichova Hradce student agency jela bych tim, pokud ne, asi radeji vlakem

take bydlime v centru reasp. skoro v centru jednu zastavku Tesco,Lidl,DM, Billa, Albert:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
11.4.11 11:30

Ahoj, neznám takové jak ty říkáš „exoty“ :lol:

Osobně si odjakživa život bez auta neumím představit, je to radost, relax, svoboda, pohodlí, soběstačnost… Jsem z plně motorizovaného „světa“ a vždycky u nás všichni měli svoje auto (táta, máma, moji partneři i ostatní v rodině nebo přátelé, já si první koupila v 18.) Nemuseli jsme jezdit hromadnou dopravou, díky bohu. Ani moje kamarádky nejsou neřidičky bez auta. Krom jedné, ale ta ho nemá z finančních důvodů.

A jsem přesvědčená, že kdo řídit neumí/nechce, raději ať za volant nesedá. Je nebezpečný sobě i ostatním. Nic ve zlém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
11.4.11 11:35

Já jsem taky exot,ale zase z tý druhýstrany-mám auto,ale nemám řidičák :mrgreen: Auto mi koupil přítel,asi jako donucovací prostředek,abych se naučila řídit :lol: Ale přiznám se,že se bojím,že bych se to v životě nenaučila,tačilo mi kouknout do knížky na autoškolu :nevim: Dopr.značky si pamatuju 10 min.a pak to zapomenu a jde to mimo mě :think: Zatim to neřešim,protože přítel řidičák má :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
11.4.11 11:39

Auto jsme jeste nedavno nemeli (oba jsme jezdili na kole, na delsi cesty vlakem), ale prave s narozenim prcka si ho poridili. Treba v zime s malou k doktorovi, za kamarady na Moravu kdyz clovek tahne kocarek, cestovni postylku a milion blbosti, to uz vlakem jde tezko…
A taky mame postarsi z financnich duvodu, ale bez nej bych si to vazne ted uz neumela predstavit :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
11.4.11 11:40

Měli jsme to tak do roku mladšího dítěte. Čili dva roky bez auta s jedním dítětem, rok bez auta se dvěma. Pak jsem to už nevydržela. Ale jsme oba řidiči.
Bylo to o tom, že jsem z každé vycházky táhla nákup pod kočárem, protože dvou- nebo třídenní nákup už bych takhle neodtáhla. K tomu neustále batoh na zádech.
Pořád jsem jezdila s kočárem do města, tu pro plínky, tu pro něco jiného. Když jsem potřebovala zařídit několik věcí, musela jsem tam jet několikrát, protože děcka nevydržely několik pochůzek. Pořád jsem něco tahala, protože to bylo vždy na půl dne, takže plínky, jídlo, řešit, kde budem jíst a přebalovat.
Poslední rok jsem tedy řešila už i to, kdo kdy bude spát v kočáře a koho ponesu. Na malou jsem měla šátek a na syna baby skate a nosítko. Asi do 2,5 let jsem ho unesla.
Pak jsem začala 2× týdně jezdit s dětma po lékařích a mělo to tak být několik měsíců už jsem se sekla, že teda fakt ne.
Auto se koupilo, ale manžel s tím pořád nesouhlasí. Přitom nikdy s děckama nikde sám nebyl, že. Ale myslí si, že auto nepotřebujem.
Tak záleží i na tom, jakou máš podporu v manželovi. Jak se o vše podělíte. Já blbec dělala vše sama - nákupy, doktory, … Možná kdyby byla nějaká dělba, tak bych to ani tak nehrotila. Samozřejmě to polyká dost prachy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
570
11.4.11 11:41
Hromnice píše:
já se k vám přidám taky a taky bez auta :-D v Praze dobrý zvládá se-bydlíme v centru takže zatím všude chodíme pěšky-hubnu po porodu :dance: ale uvidíme jak zvládneme cestu k mým rodičům(Jindřichův Hradec)-co bude lepší jestli cesta autobusem-přímo anebo vlakem jeden přestup

Pokud nemáš autosedačku, tak bude jednodušší jet vlakem. I ta cesta celkem trvá, takže to bude pro vás všechny pohodlnější a klidnější (ve vlaku existují místa pro matky s dětmi atd., zatímco v autobuse nic takovýho samozřejmě nenajdeš).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rose-k
11.4.11 11:44

Hlásím se k maminám bez auta,a už mi to ani nepřijde všude se pohybujem MHD,komplikovanější je to akorát když jedu k mámě a trochu lituju,že nemám auto když jsem na nákupu.Nebo bych chtěla být aspoň chobotnice,abych zvládla kočár s malou a xtašek.Na výlety jezdíme s kamarády takže nejsem nijak omezená bez auta :-D

• Citovat
  • Upravit
23033
11.4.11 11:51

zalezi jak velke deti, ja jezdila do roku ditete se student agency s v autosedacce ted uz jen v satku, a pujcuji takove sedatka pro deti, takze si vzdy rezervuji obe sedadla, obvykle mi nechaj i druhe misto volne takze je to v pohode ve student agency se jezdi s pasy

ve vlaku jednodussi nez jezdit ve voze pro matky s detmi, v IC,EC jsou tzv. vuz typu letiste hned u dveri je prostor na lyze a kola, tam davam kocar a sedime vzdy na 4sedadlem se stolkem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
11.4.11 11:55

taky se přidávám do klubu :-) auto nemáme a zatím nás to nějak moc nenutí.Jediné co máme je autosedačka. Jezdím MHD, nakupuji denně. S jedním dítětem se to dá, se dvěmi bych si auto pořídila hned. Babičky máme mimo, takže když nás chtějí vidět, přijedou si pro nás a pak nás zase odvezou.
Cestovat někam dál bez auta si nedovedu představit, protože těch věcí co se nasbírá+ autosedačka(9-18Kg) mi přijde nemožné ve dvou přepravit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí