Život bez auta...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
teresa20
11.4.11 13:07

Taky se hlásím :mrgreen: Jako rodina auto sice máme, ale řídí jen manžel. Já mám řidičák 10 let schovaný v šuplíku a nevím, jestli mě ještě něco donutí sednout za volat. Jak už tu někdo psal, děsně se bojím a asi bych byla sobě i ostatním na silnici nebezpečná :lol:
S jedním dítětem se to zvládnout dá.. Bydlíme sice na vsi, ale i s kočárkem se dá dojet busem do města.. Není to sice moc pohodlné, ale není to každý den, což se dá zvládnout. Na nákupy tedy jezdíme s manželem autem.

• Citovat
  • Upravit
4569
11.4.11 13:12

ahoj, tak my už auto sice máme ale kupovali jsme ho až když jsme plánovali třetího potomka :-D . Občas nás někdo někam vezl autem a takhle už bysme se nikam nevlezli, no a taky nás nakoplo to jak nás švagr odmítl ovézt s dvouletou dcerou na pohotovost :cry: . Do té doby jsme jezdili všude busem a vlakem, někdy cesta trvala i 8 hodin. Tahli jsme sebou oblečení na dovolenou atd. No ted máme 4 děti a neumím si to bez auta představit. I když já jsem teda neřidič takže taky v nutnosti jedu busem. Ale na dovolené, na pohotovost nebo na větší nákupy můžem jet autem a to je paráda :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5883
11.4.11 13:27

My jsme auto prodali před třetím porodem. Řidičák mám, ale nikdy jsem neřídila. Chtěli jsme si auto půjčovat, ale zatím jsme si je půjčili jen jednou, jinak radši jezdíme vlakem. Navíc nám děti v autě a autobuse zvrací, vlak je nejpohodlnější. Bydlíme ve třetím patře bez výtahu, takže jsme spoustu zbytečností odbourali (třeba kočár). Vlakem jsme byli třeba na týdenní dovolené i s dětskými koly. Nejvíc věcí většinou potřebuje to nejmenší dítě, u nás to neplatí, protože kojím a bezplenkuju, nejvíc toho má tatínek, když si táhne nějaký hudební nástroj :lol:
Uznávám, že spolucestující nejsou vždy příjemní, ale kdyby každý jezdil autem, tak se nikdo nikam nedostaneme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
11.4.11 14:07

My auto máme, ale naši sousedi mají 2 děti a auto nemají.
Nakupovat jezdí s kočárem, popřípadě jim větší věci někdo doveze a běžné nákupy dělají ve zdejší jednotě.
Evidentně žijou a žádnou ujmu nemají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
11.4.11 14:12

My bydlíme ve velkém městě, takže jezdíme MHD. Na nákup jezdím s kočárem, nakupuju různě ve slevách. Pokud chci něco velkého a těžkého (jako třeba mouka v akci - 12 kg), tak to bere manžel po cestě z práce. V blízkosti máme velké supermarkety, takže pohoda.
Po pravdě mi auto vůbec nechybí, ale žít třeba na vesnici, tak to je jiná. Řidičák nemáme oba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lumu
11.4.11 15:45

taky nemám pocit nějaké újmy… každý to asi bereme holt jinak :lol: když se chce všechno jde :palec:

• Citovat
  • Upravit
205
11.4.11 19:23
Hromnice píše:
No já mám právě vyhlídnutou klokánklu od chicca za 540kč
a může se od 2 měsíce do 9kg miminka tzn. že pak by šel do sporťáku
samozřejmě ta klokanky by se nosila hlavně přes týden kdy je manžel v práci takže taky ne furt

Tuhle klokanku od Chicca za nějakých 500 kč jsem měla a ani jednou nevyužila. :-( Určitě když klokanku, tak nějakou dražší. Chicco je jistě dobrá značka, ale čím dražší, tím lepší. Malé se v ní nelíbilo a po zimě, ačkoliv neměla ještě 7 kilo, jí byla malá. Taky to má záhul na záda. Dělaj se i nějaké s páteřákem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
11.4.11 19:28

Já jsem exot. My sice auto máme, ale já neřídím. Řidičák mám, ale spíš jako druhý průkaz totožnosti :-( Dvakrát jsem v Praze dělala kondiční jízdy. Loni jsem si dovolila jezdit v osmém měsíci po Vysočině, ale od té doby v Praze njezdím, bojím se a jsem závislá na manželovi. Pěkně mě to štve, protože nemůžu pro nic dojet a sama něco zařídit. Např ve čtvrtek jsme jeli v noci s malou na pohotovost a nebýt manžela, nevím nevím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
11.4.11 19:59

Nečetla jsem ostatní příspěvky, takže jen k tématu..
Máme dvě děti.. Celých 11 let jsme byli bez auta.Manžel řidičák má, ale 20 let nejezdil - takže fakt neřidič. Já neřídím..
Nákupy jsme nosili normálně každý den po taškách, na větší nákup se šlo ( on) s batohem..( takže exoti)..
Nakupovat s kočárkem jsem zvyklá pořád. Vůbec mi to nevadí.
Na dovolenou jednou za rok se jelo vlakem či nás někdo z rodiny odvezl..
Nyní auto už rok máme - jela jsem v něm 3× a to 300m do Lidlu a zpět :mrgreen: :mrgreen: Manžel se začíná pomalu rozjíždět,ale moc ho lituji, není to jeho hobby a trpí..Ale vážně se nám to hodí. Už kvůli dětem a nákupům, sem tam pracovně..

Závěrem - bez auta jsme se v klidu obešli, nic nám nechybělo..Ale s autem to také není k zahození a nemusíme otravovat ostatní..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
11.4.11 20:20

ahoj, založím si diskuzi a pak jdu na celej den pryč :mrgreen: .
Jsem ráda, že v tom nejsem sama. někdy si přijdu fakt divně, nám to v běžném životě taky vůbec nevadí. Jako určitě by se auto šiklo, ale dobře se zatím objedeme bez něj. Nakupovat chodíme oba, teda na velký nákup. je to taková naše už skoro tradice, dobře si u toho pokecáme. Akorát to zabere docela dost času a někdy se to nestíhá. Ale jsme schopní uvýzt i plnej koš nákupu, akorát ty těžký věci holt kupujeme na etapy a nekupujeme vůbec balenou vodu, ale pijeme tu z kohoutku…

Žijeme v Berlíně a ten je docela bezbariérovej a dojedu si pohodlně kam potřebuju, …plíny třeba používám látkový, tak je nemusím tahat, ale drobný nákup zvládnu během vycházky.

horší je to cestování do čech, zatím pro nás vždycky někdo přijel, ale chceme prubnout cestu vlakem. Když jsme jeli autem, tak jsme jeli hrozně narvaný až po střechu, ale myslím že když se uskromníme, tak mi bude stačit, kufr, batoh a dítě v manduce…

druhý dítě si ale už tolik představit neumím, nebo s větším časovým odstupem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
11.4.11 20:23

jinak jak se tu řešily nosítka, já jsem jednoznačně za ergonomický nosítko - to je manduca, beco nebo ergo. Jiná nosítka (chico, babybjorn) podle mě nejsou vůbec vhodná, dítě není ve správné poloze, mělo by mít správně podsazený zadeček, to v jiných nosítkách nemá a spíše tam visí a je to pro něj dost velká zátěž. nehledě na záda rodiče…
mě někdy bolí i z manducy,lepší je dát si ji vzadu křížem, nebo pak úplně nejlepší je šátek, to ji skoro necítím, ale někdy mám problém ji navázat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1037
11.4.11 20:30
suik píše:
ahoj, založím si diskuzi a pak jdu na celej den pryč :mrgreen: .
Jsem ráda, že v tom nejsem sama. někdy si přijdu fakt divně, nám to v běžném životě taky vůbec nevadí. Jako určitě by se auto šiklo, ale dobře se zatím objedeme bez něj. Nakupovat chodíme oba, teda na velký nákup. je to taková naše už skoro tradice, dobře si u toho pokecáme. Akorát to zabere docela dost času a někdy se to nestíhá. Ale jsme schopní uvýzt i plnej koš nákupu, akorát ty těžký věci holt kupujeme na etapy a nekupujeme vůbec balenou vodu, ale pijeme tu z kohoutku…

Žijeme v Berlíně a ten je docela bezbariérovej a dojedu si pohodlně kam potřebuju, …plíny třeba používám látkový, tak je nemusím tahat, ale drobný nákup zvládnu během vycházky.

horší je to cestování do čech, zatím pro nás vždycky někdo přijel, ale chceme prubnout cestu vlakem. Když jsme jeli autem, tak jsme jeli hrozně narvaný až po střechu, ale myslím že když se uskromníme, tak mi bude stačit, kufr, batoh a dítě v manduce…

druhý dítě si ale už tolik představit neumím, nebo s větším časovým odstupem…

jaj tak tam fakt auto taky nepotrebujete.. teda uprimne, v berline bych ja nikdy autem nejezdila.. :-D vsichni tam jezdi jako blazni :jazyk: ale zase na rozdil od cech tam vetsina lidi umi poradne ridit.. my tam jsme docela casto (m. z tama pochazi) a ja vzdycky trpim, kdyz mestem jen projizdime. vlakem jsme jezdivali driv bez potomka a je to naprosta pohoda, nemecke vlaky se taky s ceskyma nedaj srovnat.

a taky hlasuju jen pro ergo nositka.. nechapu, ze v teto dobe jeste nekdo kupuje klokanky.. :poblion:

Příspěvek upraven 11.04.11 v 20:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
11.4.11 20:32

Já měla manducu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
11.4.11 21:42

My jsme byli bez auta do cca roku a půl malýho :-) Dalo se to, ale s autem je to lepší :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1314
11.4.11 23:11

Naši nikdy auto neměli a přežili jsme :mrgreen: Na výlety vláčkem nebo autobusem (a to nebydlíme v místě kde to jezí každých 20 minut :-D ).. Paráda.. jsem ráda, že jsme auto neměli.. Nemám to ráda, bojím se.
Po třech dopravních nehodách jsem vyklepaná jako ratlík, mám-li si k někomu sednout.. a nejůř mi je, když si sednu k někomu cizímu.. To už se těším až z auta vylezu.. :lol:
U nás je to ta, že já řidičák nemám (asi ZATÍM) a přítel má. Má i auto, takže = my máme auto :mrgreen: On by totiž nepřežil kupovat si každý měsíc průkazku na autobus :zed: Vyšlo by ho to bez auta asi tak o 5000 Kč měsíčně levněji, ale on raději místo šetření si bude živit to svý monstrum.. Pojmenovala jsem to auto dost trefně - Milenka! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí