Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Já si život bez auta nedokážu představit. Jsem spíš řítič než řidič, chlap řídí skvěle, auto mi většinou stojí před barákem.
S jedním dítětem to na našem maloměstě šlo. Doktor, nákupy, v pohodě. Když náhodou, na velkej nákup jel chlap.
Teď se dvěma dětma mě to nutí jezdit. Školka, doktor, sem tam nákup. Netvrdím, že jezdím denně, ale sem tam to prostě jinak nejde.
Navíc tchánovci bydlí na samotě, kam spoje veškeré mizivé, vlakem 3 přestupy, autobusem 2, skoro 2 hodiny - autem půl hoďky.
lumu a můžu se i tebe zeptat jakou máš manducu-protože jak jsem se koukala na ty manducy tak všude píšou že se můžou používat až od 6 měsíce věku dítětě no prostě od té doby kdy mimčo už umí sedět
Pájinka25 píše:Markita píše:no u nás teda cesta do města autem vyjde rozhodně levněji, než MHD, zvlášť teda pokud v autě jede jeden člověk, protože s autem se do města dostanu rozhodně levěji, než za 22 kč. Ale chápu, že tam jsou i jiný investice - gumy, opotřebení a náhlé závady. Taky jsme do něj teď po zimě narvali dost peněz, ale zase dva roky se na to nešáhlo, takže revize už byla nutná
pajinko nekdy to proste jinak nez mestskou dopravou nejde
taky bych radsi jezdila autem ale kdyz nejosu finance momentalne tak se neda nic delat ja musela auto prodat
jen ta pocatecni investice do auta je trosku nakladnejsi, ja bydlim taky 4 km od mesta ale s kocarem to mam skoro zadarmo a ve meste uplne zadarmo, bohuzel jak rikam auto jsme museli prodat,nejsou penizky, jinak souhlasim ze mhd vyjde draz nez auto
hromnice a ty v tom chces mimco nosit kazdy den na prochazky? me se malej v te klokance moc nevyspi, nevim jak je to s satke?
http://www.nosenideti.cz/navod.php kolibka prakticky od narozeni pokud ma v poradku kycle ale stejne se zaklada preventivne siroke baleni
http://www.nosenideti.cz/clanek.php?…
Příspěvek upraven 11.04.11 v 12:23
ne ne nechci ho v tom nosit každej den to vůbec ne jen v nouzi největší
Auto máme o měsíc dýl než malou
- 2 roky jsme s manželem byli bez auta, o víkendech týden co týden jsme jezdili k jeho nebo mým rodičům vlakem (1× přestup, dvě hodiny jízdy).
Po oznámení že jsem těhotná všichni do nás začali hustit kupte si auto, jak budete s malou cestovat k nám (rodinu máme od nás ty dvě hodiny). Byli jsme proti, ke konci těhu nám koupili straší auto rodiče.
Upřímně, bez něj bychom asi k našim nejezdili každý druhý víkend a už vůbec si nedokážu představit jak bych tahala ty věci co NUTNĚ
pro malou na ty dva dny potřebuju.
hromnice: proc v nouzi nejvetsi? nahodou je to fajn vec:) i na doma
Pájinka25 píše:
já si teda život beza auta neumím představit. S přítelem jsme si jako první auto pořídili favorita, na kterém jsme se po autoškole „naučili“ jezdit a teď už máme krásného broučka Renault Scenic a jsme na něj oba pyšní, že jsme ho dokázali pořídit bez jakékoli lízačky či úvěru. Bydlíme na vesnici, takže je to pro nás potřeba, sice do města je to cca 4 km, navíc civilizací, takže s kočárkem většinou stejně chodím pěšky, ale přítel jezdí do práce denně 35 km tam a 35 zpátky, navíc o víkendech třeba chceme někam zajet a upřímě řečeno - nesnáším MHD. Hlavně v létě ten smrad ze zpocených lidí apod.![]()
Bydlíme na vesnici, takže bez auta by to vůbec nešlo. Já mám řidičák od 18ti, manžel taky, auto máme sice z roku raz dva, ale na nákupy a popojíždění stačí. Občas jsem jezdila do práce, po MD budu jezdit každý den, protože budu muset malou vozit do školky. Pájinko - přesně tak, já byla vždycky hotová z těch smradlavejch lidí, co ti dejchaj do úsměvu, kort v létě, když byly pařáky.
tak my koupili prvni auto az nedavno.. za pakatel a ve skvelem stavu. ale stoji nam vicemene pred domem a jezdime s nim minimalne, jen kdyz jedeme k rodicum na navstevu - oba je mame pres 300 km daleko a dcerka nam dlouho ve vlaku nevydrzi. jinak ziju ve velkomeste a tady fakt potreba neni, vsude dojedeme mhd. kdyz byla dcerka mala, tak jsme nosili v satku, ted jeste sem tam v mei tai, ale uz bude mit 2 roky, tak toho i vetsinu odchodi sama. kocar vyuzivame minimalne..
suik ridit jsem si taky netroufala,ale natrefila jsem na kondicni jizdy pro zeny a je to parada!! mohu jen doporucit!
kdyz auto neni tak se to musi zvladat a kazdy si v tom udela nejaky system s nakupovanim atd,,
osobne pri uz mem dnesnim dennim rozvrhu bych si bez auta nedokazala predstavit .
Setri to cas .
p.s.nejsi jedina rozhodne ne
!!!
donaga píše:
Já také patřím mezi exoty, asi extra exoty, protože mám řidičák i teď už i auto, ale já se prostě bojím. Bydlím na vsi a auto by se mi občas hodně hodilo, ale strach je postě větší, takže vše zatím musím zvládat busem. Auto tedy mám manžel, který řídí běžně a to je záchrana. Pořád se chystám, že se do toho řízení jednou dám, snad to buude co nejdřív.
Hromnice v manduce se dá nosit už od narození, je v ní nejaká novorozenecká vložka. Klasické nosítko (klokanku) bych nepořizovala, to je právě o ta zdravá záda. Já používám šátek, od jednoho měsíce nosím ve vertikálu a malá byla spokojená a protože měla špatné kyčle, tak byli spokojeni i na ortopedii. Je tady spousta diskusí o šátkování (odkyzy dala Monjie) a tam ti poradí. Osobně bych brala spíš šátek než jakékoli ergonosítku, protože když nosíš na břiše, tak šátek ti jde na zádech křížem a co jsem viděla nosit v jakýchkoli nosítkách, tak tam měli popruhy jen na ramenou, takže šátek víc šetří záda nosiče.
Někde existují i půjčovny šátků a ergomosítek, tak nejlepší by bylo to tam vyzkoušet a pak až koupit.
souhlasím raději nejdřív vyzkoušet
co vám sedne více… já bych zas šátek nechtěla ani za zlaté prase, prostě mi to nesedí… jo a manduca se dá také překřížit na zádech tak o svá záda se nebojím ![]()
a ani jedno se nesmí přehánět s dlouhým nošením… na kyčle jsou obé prý spíš prospěšné, ale třeba kamarádka když nosila v šátku tak potom musela chodit s malým na cvičení jelikož z toho měl kulatá záda
děkuju vám moc holky za odpovědi ![]()
my to s manželem ještě pořádně proberem a pak dám vědět jak jsme se nakonec rozhodli