Život bez auta...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26093
11.4.11 23:56

Jinak pro nás cestování vlakem teda nebylo s prckem nic moc a když si představím, že za chvilku bych tahala dvouleťáka a malý mimčo, tak se osypávám :-D Asi je něco jinýho jet vlakem jen tak na výlet nebo prostě nemít jinou možnost, než jet vlakem (což u nás bylo, když jsme chtěli jet za někým z manželovy rodiny)… :-D U většiny cest s prckem mám nějakou negativní zkušenost. Dokud jsme jezdili sami dalo se to a člověk přežil i to, když mu jeden vlak (o kterým mu před tím průvodčí tvrdil, že bude čekat) ujel a čekal dvě hodiny na další a podobný roztomilosti, ale s prtětem je to nic moc… To je lepší sednout do auta a místo 3 hodin vlakem cestovat hodinku - hodinku a půl autem… :nevim:
A s nákupama je to podobný cesta do nákupního centra autem - 5 minut, MHDčkem skoro půl hodiny, protože se to celý musí objíždět :-D Takže v neposlední řadě nám to šetří čas, i když je fakt, že žrout peněz to je, ale to je spíš způsobený tím, že dřív jsme o víkendech spíš seděli doma a teď pořád někde lítáme… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
12.4.11 00:32

Jo a my ač auto máme, tak třeba na srazíky naší diskuze do Prahy jezdím s malým vlakem. Pro něj je to větší zábava a pro mě menší stres

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
12.4.11 06:00

fram: fakt? to mi nikdy nepřišlo, teda jako neřidiči.

No v běžným životě mi nechybí, občas při těch nákupech, když nestíháme a doma nic není,…ale asi by nám stejně většinu času stálo před barákem.

na ten vlak jsem teda zvědavá, budeme přestupovat, ale předpokládám, že německej vlak nebude mít takový zpoždění, a do žitavy pro nás někdo zajede. Co je ale naprd, že s dítětem se člověk sice přepraví vlakem, ale když jede k někomu na návštěvu do zapadlé vesnice, tak pro něj většinou někdo pak k tomu vlaku do jede, u dítětě to ale znamená autosedačku v záloze. :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
12.4.11 07:32
suik píše:

No v běžným životě mi nechybí, občas při těch nákupech, když nestíháme a doma nic není,…ale asi by nám stejně většinu času stálo před barákem.

na ten vlak jsem teda zvědavá, budeme přestupovat, ale předpokládám, že německej vlak nebude mít takový zpoždění, a do žitavy pro nás někdo zajede. Co je ale naprd, že s dítětem se člověk sice přepraví vlakem, ale když jede k někomu na návštěvu do zapadlé vesnice, tak pro něj většinou někdo pak k tomu vlaku do jede, u dítětě to ale znamená autosedačku v záloze. :-?

S tou autosedačkou je to na houby no… :-( Dokud malej měl jen vajíčko, šoupli jsme ho pod kočár a vezli s sebou vlakem, ale jakmile přešel do sedačky 9 - 18, zase jsme k manželovým rodičům už nejeli, protože tam to bez auta prostě nejde a jet s malým bez autosedačky, to ani omylem… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1037
12.4.11 10:34
suik píše:

na ten vlak jsem teda zvědavá, budeme přestupovat, ale předpokládám, že německej vlak nebude mít takový zpoždění, a do žitavy pro nás někdo zajede. Co je ale naprd, že s dítětem se člověk sice přepraví vlakem, ale když jede k někomu na návštěvu do zapadlé vesnice, tak pro něj většinou někdo pak k tomu vlaku do jede, u dítětě to ale znamená autosedačku v záloze. :-?

my se pohybujeme casto mezi neukoelnem, kreuzbergem a friedrichshainem a teda je to divocina dobra :lol:
kdyz jsme nemeli auto a potrebovali jsme, aby nas od vlaku nekdo vyzved, tak vetsinou pro nej nebyl problem tu autosedacku vypujcit. na vesnici se vetsinou vsichni znaji a vzdycky byl nekdo ochotny na tu jednu jizdu zapujcit. jen jednou jedinkrat jsme si ji museli pucovat u nas a tahnout ji vlakem ssebou.. ale zas my netahli skoro nikdy kocarek, meli jsme satek, takze to nebylo tak komplikovane..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
12.4.11 10:46

:oops: Jsme ostudy máme auta dvě :oops: Je to rozmazlenost, vím to. Máme 4 měsíční mimi,to dost změnilo, dřív jsem pěšky nedošla ani k rodičům co bydlí o dvě ulice vedle,všude jsem jezdila autem. Ale teď co je malá na světe, vemu kočárek jedu si nakoupit, do města, na úřady, bydlíme v zástavě rodinných domů na okraji města, ne teda úplně, protože za námi sou pak nalepený novostavby.
Až miminko mě donutilo chodit pěšky, jsem na mateřské, tak nikam nechvátám. Hlavně mě nebaví, vyjet s autem, dám tam sedačku s malou, pak jí zas vyndavat u krámu… :cert:
to co mám blízko jezdim s kočárkem, na druhý konec do nákupního centra jezdím autem, ale to jezdím nejradši, až když přijde manžel z práce a jedem všichni, on se stará o malou a já nakupuju. Řidičák mám deset let a najeto 250 tisíc. :-D
Auto je dobrý sluha, ale zlý pán, když pak člověk zlenivý. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
12.4.11 15:08

fram: no já doufám, že si ji taky budeme moct vypůjčit…my sedačku máme, taky půjčenou, ale chci ji mít po ruce, co kdybychom museli jet náhle taxíkem, nebo tak…

tahat se mi ji teda nechce, my máme totiž ještě kočku a ta se taky pronese :mrgreen:

my bydlíme v lichterfelde, tady je nuda a klídek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
12.4.11 17:04

Když už tady řešíte i ta nosítka, tak ano kupovat jen ERGO a klokánky ne, ale taky umět ERGO použít.

Příklad z neděle - viděla jsem paní s miminkem v MANDUCE čelem ven - to si klidně za pár stovek mohla koupit klokánku :-?

• Citovat
  • Upravit
lumu
12.4.11 17:44
petka.konecna píše:
Když už tady řešíte i ta nosítka, tak ano kupovat jen ERGO a klokánky ne, ale taky umět ERGO použít.Příklad z neděle - viděla jsem paní s miminkem v MANDUCE čelem ven - to si klidně za pár stovek mohla koupit klokánku :-?

ty bláho tak to je brutalitka :lol: asi neměla návod

• Citovat
  • Upravit
26093
12.4.11 18:12

Jinak ještě my máme ergonomický nosítko zn. Liliputi a spokojenost :-) Jak u nás, tak u malýho, i když já teď kvuli těhu radši nenosím a manžel s malým taky chodí radši pěšky, ale když nám přivezli hrnce a já potřebovala obě ruce volný, šel malej do nosítka a jeli jsme dolů :-D Ještě teď :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
12.4.11 18:46
petka.konecna píše:
Když už tady řešíte i ta nosítka, tak ano kupovat jen ERGO a klokánky ne, ale taky umět ERGO použít.Příklad z neděle - viděla jsem paní s miminkem v MANDUCE čelem ven - to si klidně za pár stovek mohla koupit klokánku :-?

to tam jde to dítě napasovat? Já vídám docela hodně dětí v nosítkách a čelem ven, no mám chuť je z těch rodičů servat a trochu je proplesknout…jsem takhle viděla i docela malý mimi…chudinka. Tak velkej svět v přímém přenosu, nehledě na zádíčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
12.4.11 18:47
petka.konecna píše:

to tam jde to dítě napasovat? Já vídám docela hodně dětí v nosítkách a čelem ven, no mám chuť je z těch rodičů servat a trochu je proplesknout…jsem takhle viděla i docela malý mimi…chudinka. Tak velkej svět v přímém přenosu, nehledě na zádíčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
12.4.11 18:47
petka.konecna píše:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
12.4.11 19:42
suik píše:
petka.konecna píše:

Já jsem manducu zkoušela z 2m miminkem a nějak si nedokážu představit že bych jí tam napasovala čelem ven. Ale asi to jde. :nevim: Toto mimi co jsem viděla nebylo starší než naše malá, tipla bych to do půl roku. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1288
13.4.11 07:43

nevím jestli jsou to zrovna exoti :-D ale znám .nemusím chodit daleko,moje dcera s přítelem nemají ani jeden řidičák a ani auto samozřejmě.teď se jim narodila holčička a tu potřebují k doktorovi a tu zase něco jiného a řeší to tak že já jezdím pro ně a zase je vezu domů,ale dlouho to taky nepůjde.Tak uvidíme.Jinak jsou ve městě a mají blízko kaufland takže nákupy nejsou problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí