Život bez auta...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32894
28.1.17 19:03

Za loňský rok jsem auto potřebovala jen pro převoz syna z nemocnice domů a nás všech a věcí na měsíc z a do ozdravovny. V lednu jsme jeli na pohotovost, s kočárkem MHD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
28.1.17 19:04

@j.a.n.i1 Já už to u ní poznám, horečka, povlak na mandlích, že by ho viděl i slepý, bolí ji polykání a jde jí cítit z pusy. Říkám, kdyby mi dali ten Ospen v lékárně, tak ani doktora nepotřebujem :mrgreen:
Jednou ji to přepadlo v pátek ráno, tak jsem si říkala hurááá, naše dr. je tu odpoledne, tak nemusíme jezdit do Ostravy. No, dr. měla na dveřích vylepeno, že je na kongresu a zastupuje ji MUDr. xxx, která ovšem ordinovala v pátek jen dopoledne :zed: Jsem jí ty dveře málem rozkopla.
A jeli jsme :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
28.1.17 19:08

Jsem sama s jedním dítětem (3roky) a auto nemáme, ale nikdy jsme neměli ani nikdo z rodiny kdo bydlí poblíž. Jsme ale ve větším městě. Na kočárku mám síťku na nákup a v pohodě, mhd taky jde, od miminka jezdím s malým k babičce 500km vlakem. To je trošku náročné, ale upřímně více mi dítě vyvádí v autě připoutané a tak dlouhou cestu si s ním autem neumím představit vůbec. Na pohotovosti jsme zatím nebyli ani jednou, ale kdyby na to došlo volala bych taxi. Řídit se bojím a navíc finančně je auto zátěž, parkování, oběma je nám s malým v autě špatně, takže jsme takto spokojení :) Nákupy nábytku a jiných větších/více věcí si musím objednat s dovozem, ale to není tak často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32894
28.1.17 19:11

@Inaris a co když na to auto prostě není? :nevim: u nás se třeba i dost blbě parkuje.
Přítel auto má, já jsem si řidičák taky udělala a je to fajn v mnoha věcech. Ale 33 let jsem žila bez auta, i s malými dětmi, tak bez něj bych to i doklepala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101613
28.1.17 19:14
@Inaris píše:
Mám dvě kámošky, které se bojí řídit, tak tahají děcka i krosny, to jakžtakž chápu, ale že nechce auto chlap, to považuji fakt za divné a takový by u mě neobstál :-) :-ú.

Upřímně, nevidím důvod proč by to měl být rozdíl u žen a mužů… u některých je to naopak zdravý rozum a dostatečná soudnost, protože ne všichni by měli řídit a to včetně takových co ten řidičák mají a jezdí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4457
28.1.17 19:18

Já si teda život bez auta opravdu neumím představit. A s dítětem už vůbec ne. Několikrát jsme jeli v noci s dcerou na pohotovot - šílené horečky, laryngitíta, uši… Těch situací může nastat spousta. Ale hlavně mi auto ušetří spoustu času, které pak můžu nějak plnohodnotně trávit s rodinou. Jen dojížděním do práce autem ušetřím denně 3 hodiny o nákupech ani nemluvím. Jo, je to pohodlnost. Ale raději půjdu s dcerou odpoledne na procházku, než se o hodinu a půl déle z práce kodrcat busem. A takové to, vždy někdo vypůjčí, pomůže… Mně by třeba bylo blbé žádat si o půjčení auta, není to otvírák na konzervy.

Příspěvek upraven 28.01.17 v 19:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101613
28.1.17 19:20

@Inaris To nebyly ekonomické důvody, to byly důvody schopnostní :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
28.1.17 19:25

@orizuri
my taky nemame auto, jezdime mhd :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32894
28.1.17 19:27

@Inaris já nezadonim, prostě se zeptám a bývá mi vyhověno. Do porodnice mě vezl bratr, do ozdravovny bývalý tchán. Exmanžel řidičák měl, ale auto jsme nikdy neměli, za a) na to nebylo a za b) by využití bylo fakt výjimečně. Obchody blizko, do práce, do školy pohodlne rychle a levněji MHD a vlakem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32894
28.1.17 19:30
@cverunka píše:
Já si teda život bez auta opravdu neumím představit. A s dítětem už vůbec ne. Několikrát jsme jeli v noci s dcerou na pohotovot - šílené horečky, laryngitíta, uši… Těch situací může nastat spousta. Ale hlavně mi auto ušetří spoustu času, které pak můžu nějak plnohodnotně trávit s rodinou. Jen dojížděním do práce autem ušetřím denně 3 hodiny o nákupech ani nemluvím. Jo, je to pohodlnost. Ale raději půjdu s dcerou odpoledne na procházku, než se o hodinu a půl déle z práce kodrcat busem. A takové to, vždy někdo vypůjčí, pomůže… Mně by třeba bylo blbé žádat si o půjčení auta, není to otvírák na konzervy.Příspěvek upraven 28.01.17 v 19:21

Ono u nás se člověk do práce dostane kolikrát MHD rychleji a bez nervů než autem. A auto jsem si vždycky vyžádala i s řidičem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101613
@Inaris píše:
Jasně, každopádně ať nejezdí ten, kdo by nejspíš zmatkoval a stresoval a ještě by z toho byly problémy.

No a právě proto já uznávám ty, co jsou ochotni to přiznat, přestože v dnešní době vypadají tak trochu méněcenní… Pravda, srandu si z nich občas dělám, ale odvézt je neodmítnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355

U nás na vsi má každá rodina auta dvě. Jinak to prostě nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
28.1.17 19:31

@orizuri jsme jako vy, jen se 4mi dětmi a v poho, jde to skloubit i se zaměstnáním pro oba na plný úvazek +děti (vyzkoušeno tedy před čtvrtým dítětem), ale možnosti mohou být snížené, výhodou je ale určitá svoboda a aktivní styl, který nám vyhovuje. Žijeme na místě, kde to nejdůležitější máme při ruce, ale třeba pohotovost a tak tu nemáme (menší město). Jestli je FB, doporučuji se mrknout třeba na car free rodinu (mají i blog) nebo přidat se do skupiny „žijeme car free“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101613
28.1.17 19:33
@Inaris píše:
Já jsem naopak zjistila, že bez auta nic pořádně nevyřídím.

Tak ono fakt záleží kde, já třeba teď jezdím hodně, jezdím ráda, ale když jedu vyřizovat něco do Prahy, tak ho na vhodném místě odstavím a šmejdím MHD, protože je to rychlejší, neřeším parkování a ve výsledku i pohodlnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
28.1.17 19:34

Mě by bez auta hlavně vadilo to že si nemůžu nikam zajet. Často jezdíme na výlety, na hory, k vodě, jen tak na oběd do jiného města, na návštěvy za kamarády. Odvezu si co chci, mám kombíka, rekonstruujeme domek takže bez auta bych byla opravdu ztracená. Navíc jezdím ráda. Jezdím často i za rodinou do Rakouska, do Alp, do Vídně, jako je fakt že jezdit autem po Vídni je někdy celkem sranda, ale neumím si představit jezdit s velkým kufrem MHD. Cestu do Alp vlakem? no to si ani nechci představovat, vždycky tam rodině vezem hromadu věcí co v Rakousku nejsou k dostání. Hromadnou dopravu opravdu nesnáším, mám asi štěstí, ale vždycky si vedle mě sedne nějakej smraďoch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí