Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Šmoulice píše:
U nás bych si netroufla dát do kolárny vůbec nic. Kola máme doma, přidělané na zdi. Naštěstí máme velký byt a jeden pokoj právě na kola, kočár apod…
Vidíš, a v Rakousku bývají kolárny u penzionů normálně volně.. a nikdy se tam nic neztratilo. A to jsem tam krom docela drahých kol viděla i pěkné kočárky, držáky na auta, všechno jen tak položené, kola jen ve stojanech, nezamčená ![]()
@Šmoulice u nás dávají ženský podvozky kočárů taky do kolárny, máme to přes dva zámky, zatim, musim zaklepat, se nic neztratilo. ![]()
@Moise Autem, jsme lenoši
i když hlavně tedy protože nám tu na vesnici oba spoje nejednou… v Praze bych jela tramvají, staví u bazénu a pak doma před bytem a je v ní na rozdíl od toho auta hned teplo. Ale v létě se na táboře k tomu puťáku pod širák ještě dokopem, to z těch nepostradatelných věcí máme je ty karimatky…
@Inaris píše:
Jedna moje kámoška jela s dvěma malým dětmi do Tater, táhla krosnu a kromě děcka v každé ruce ještě tašky s náhradními boty atd. Blázen. Sama teda po letech přiznává, že tehdy myslela, že omdlí.
No my tak nějak podobně, ve vysokých horách jsme byli když měla nejmenší rok a půl, ta byla u muže v krosně, já táhla velký bágl se vším - jídlo, nějaké ty vrstvy navíc pro čtyři lidi, pleny pro malou
To jsou takové akce hic no. Tady z toho důvodu se těším, až trošku povyroste. Ještě loni trůnila u stanu na nočníku a ještě předloni jsem dělala v noci ve stanu sunar
![]()
@Moise píše:
Tak je noAle věřím tomu, že bez auta bychom nic z toho neabsolvovali.. nebo ne v momentě, kdy jsou děti takhle malé. Třeba jenom se starším by to bylo celkem ok, ale s mladší je krámů stále hodně. Na to bych neměla nervy.
Jak třeba bez auta jezdíte s dětmi z bazénu? Třeba dneska v tom šíleným mrazu?Si nedovedu představit je unavené táhnout mhd
jezdila jsem s klukem vlakem na kojenecké plavání. Problém v tom nebyl. Teď máme bazén na sídlišti. takže věci dám do batohu a projdeme se cca 15-20 minut pěšky, případně si počkáme na bus.
@lucenka naše čtyřletka sedla do auta do minuty byla tuhá. Kočár nemáme, táhnout ji někam mhd buď spící v náručí nebo neskutečně protivnou za ruku ![]()
Nehledě na to, že do bazénu jezdíme cca 30 min autem
Jinak jsem to zatím ani nezkoušela, o víkendu myslím i docela marná práce ![]()
Nehledě na to, že do bazénu jezdíme cca 30 min autem
Jinak jsem to zatím ani nezkoušela, o víkendu myslím i docela marná práce ![]()
@orizuri tak tak a to vše dá i s dětmi, ale kdybychom měli být zhýčkaní a měli spoléhat jen na hromadku, tak to by bylo fakt na nic, tohle je prostě styl života, život si zbytečně nekomplikujem…Přesto jsme žabaři, dívali jsme se na dokument o železnicích z různých koutů planety a třeba v Bolívii jdou lidi, mladí i staří, na vlak klidně 3dny…tak to v našich podmínkách zvládneme fakt vše, když náhodou začnu klesat na mysli, vzpomenu na Bolívii a je mi skvěle ![]()
@Moise píše:
@lucenka naše čtyřletka sedla do auta do minuty byla tuhá. Kočár nemáme, táhnout ji někam mhd buď spící v náručí nebo neskutečně protivnou za ruku
tak třeba i právě proto jezdím mhd nebo chodím pěšky. Přišlo by mi blbý, kdyby kluk usnul, ho do pěti minut budit. To už by mi pak doma neusnul a byl akorát protiva.
@lucenka píše:
tak třeba i právě proto jezdím mhd nebo chodím pěšky. Přišlo by mi blbý, kdyby kluk usnul, ho do pěti minut budit. To už by mi pak doma neusnul a byl akorát protiva.
nikoho nebudím, přenesla jsem jí do postele a spí ![]()