Život bez auta...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101611
28.1.17 21:29
@Moise píše:
nikoho nebudím, přenesla jsem jí do postele a spí :nevim:

Tak třeba u nás se s vypnutím motoru dítě budí a následuje hrozný řev, který neustává do doby, než opětovně usne… se vždy děsím toho, že mi v autě usnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
28.1.17 21:29
@Moise píše:
nikoho nebudím, přenesla jsem jí do postele a spí :nevim:

Tak je u nás nereálný. Kluk se u toho probral a navíc na sídlišti prakticky nikdy nezaparkuju blízko vchodu.

• Citovat
  • Upravit
56286
28.1.17 21:31

@j.a.n.i1 malá je tak nějak zvyklá, jak ji taháme všude sebou od miminka, tak si zvykla usnout kdykoliv potřebovala - v cyklosedačce, v krosně, v autosedačce, jednou jsme ji nesli i spící z herny, byla unavená dřív než jsme předpokládali a starší ještě odejít nechtěl, tak si ustlala v sedacím vaku, pak jsme ji přenesli do auta, doma z auta a neprobudila se ani jednou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56286
28.1.17 21:36
@j.a.n.i1 píše:
@Moise Ale právě na ty akce hic se pak vzpomíná :lol:

A tak to zase jo :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
28.1.17 22:20

Život bez auta…si už nedovedu představit… stačilo mi vloni, když jsem chtěla jet s kámoškou a jejími dětmi na výlet… zjistila jsem, že na pět z šesti míst, která jsme naplánovaly, se během jednoho dne nedá dojet hromadnou dopravou tak, abychom stihli zajít, kam jsme chtěly a vrátit se zpět… vlaky na sebe nenavazovaly, autobusové spojení už vůbec ne, bylo to během školního roku, ne o prázdninách, tak od nás nejel ani ten přímý cyklobus… docela horor… a i potom opozdit se na výšlapu znamenalo třeba nestihnout poslední spoj… bylo to o víkendu, já bych to neřešila a kdyby bylo nejhůř, přespala bych někde v penzionu… ale ona nechtěla… takže takové to dojít na místo, porozhlédnout se, moc se nezdržovat, nekochat se, nikam víc se nepodívat a hurá zpátky na nádraží…
Kamarádka nemá řidičák, takže ani kdybychom chtěly jet oběma auty by nepomohlo, ona pro holky ani nemá sedačky… bez auta to bylo docela drsárna… přestupování, výluka a náhradní doprava… a ještě hlídat čas a modlit se, aby nic nemělo zpoždění, abychom stihly spoj…
I naše dovolené by byly úplně jiné… na spoustu míst bychom se ani nepodívali… a to si neumím představit, já cestuji strašně ráda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59389
28.1.17 22:24

@orizuri nedočítám diskuzi ale máme 3 děti a auto nemáme :lol:. manžel si dělal řidičák, koupil auto ale snad do roka se auto prodalo. Ale žijeme ve městě, vše v dosahu ;) Kvůli synovi jsme loni zvažovali příspěvek na auto, no nakonec malej zvládá cestu v tramvaji pěkně takže auto neřešíme ;). Pokud manžel potřebuje odvést něco z obi má kamaráda který ochotně vozí, spojí to i s nákupem. Pak máme ještě jiného kamaráda a ten mě vezl několikrát do Prahy po operaci na kontrolu, cestu jsme proplatili a 2 x mě vezl pro štěně. Prý kdykoliv bude potřeba a nebude v práci že máme říct :lol: Já řidičák nemám a nechci, manžel ho má ale rád nejezdil :lol: Bydlet na vesnici bylo by auto asi nutnost takhle neni důvod. Tramvají syna vozim přes celé město do mš, jízda trvá 25 minut, autem se to jede skoro 20, syn má průkazku takže jezdí zadarmo, mě stojí měsíční cca 500, autem bych projela za měsíc mnohem víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
28.1.17 22:24
@Moise píše:
No my tak nějak podobně, ve vysokých horách jsme byli když měla nejmenší rok a půl, ta byla u muže v krosně, já táhla velký bágl se vším - jídlo, nějaké ty vrstvy navíc pro čtyři lidi, pleny pro malou :mrgreen: :mrgreen: To jsou takové akce hic no. Tady z toho důvodu se těším, až trošku povyroste. Ještě loni trůnila u stanu na nočníku a ještě předloni jsem dělala v noci ve stanu sunar :pocitac: :zed: :mrgreen: :mrgreen:

tak jsem si sladce zavzpomínala, jak jsme dělali prtěti sunar… na benzince, na břehu horského jezera, v sedle ve dvou tisících metrech… na Tomorritu… na louce a kolem nás prošlo stádo koz a ovcí a dvě zvědavé krávy… jo, už jsou to čtyři roky… teď už je to skoro nuda… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101611
28.1.17 22:34

@Moise Tak to my naše taky taháme vlastně od narozní všude, ale spící se mi nikdy nepovedlo přenést nikam ani jednoho, pokud ted nepočítám úplné mimino ve vajíčku a i to bylo pouze první cca 3 měsíce. V tomto ohledu mají lehké spaní a nesnášejí, když jsou buzeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
28.1.17 22:40

@Inaris :D To máš těžký, já si chci nákupy taky užít, ale sprint obchodem s x příšerama mě nějaký extra rozjímání nedovolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
28.1.17 22:47

@Inaris Autobusem bych se zbláznila taky a autem možná jen trochu později. Vlak je super v tom, že se v něm dá protáhnout, oba se můžeme věnovat dětem, a pořád se jede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56286
28.1.17 22:53

Tak autobusem jsem zamlada projela spoustu států Evropy a nepřišlo mi to, ale dneska si s dětma jiný dopravní prostředek ani představit neumím. Jo můžem kamkoliv odletět, ale co tam? Popelit se celý pobyt na jednom místě? :nevim: Dá se půjčit auto, ale to je finančně schůdné na pár dní pobytu :nevim: Takže radši jedeme svým, vezmeme skutečně to co potřebujeme a nejsme vázaní na nic a na nikoho.. děláme pauzy kdy my potřebujeme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
28.1.17 22:57

@Inaris Příšery říkám našim dětem :mrgreen: Oni se teda na veřejnosti chovají většinou řádně, ale poklidný nákup s nima nehrozí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
28.1.17 23:06

@Moise tak například na Kubě byl tak chaotický provoz, že jsme nakonec byli rádi, že chlap nechal doma řidičák. Busem to šlo krásně.
Před pár lety jsem byla na cyklo zájezdě v Alpách a byl náš plný autobus a přívěs pro kola, absolutně žádný problém. Jsou na to speciální cestovky.

• Citovat
  • Upravit
56286
28.1.17 23:22

@Mango_Lassi to je možné, ale my je nějak nepotřebujeme :nevim: K čemu, do Alp dojedeme s koly na kouli, jsme tam za tři hodinky, nemusíme se účastnit davovek, jet si kam chceme.. za mnohem míň peněz než bychom jeli 4 lidi s ck :nevim: A pokud dělají nějaké i komentované sborové vyjíždky, tak ty jsou nám s dětma stejně k ničemu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
28.1.17 23:22
@orizuri píše:
Ahoj holky :-)

najde se mezi vámi někdo, kdo nemá auto? Jsme 2 dospělí, miminko na cestě, bydlíme v krajském městě, jezdíme MHD, na kole (tak řešíme i nákupy), na výlety vlakem :-)

Jsem zvědavá, zda se někdo bez auta ještě najde :)

Kolegyně v práci mě pokládají za exotku. Kdo nechce, hledá výmluvy, kdo chce, hledá cesty :) - tak to máme my - jen by mě zajímalo, zda se mezi vámi najde někdo, kdo zvládá bez auta i s rodinou :)

K původnímu dotazu. Jde to, ale člověk je velmi limitován. Vlak a autobus nejede všude, takže spoustu míst by člověk neviděl (nebo by k jejich návštěvě potřeboval více dnů). S malými dětmi nějaké větší výletování vlakem a busem bojovka (tím teda nemyslím výlet třeba někam do zoo, myslím výlet „do divočiny“) - vézt krámy, zkoordinovat jízdní řád, čůrání, svačinky, hysteráčky, spaní, bolení nožiček a spomalení na šnečí rychlost, když víš, že poslední autobus Ti jede za půl hodiny…
Páteční přesun po práci na chatu a v neděli v podvečer zpět mission impossible.
Když jedeme na dovolenou, brali jsme velký kočár, cestovní postýlku, sedačky na kolo, klukovi odrážedlo, naše kola, jednu tašku cyklovybavení, jednu velkou tašku hardů pro děti, jednu pro nás, krosnu na nošení dětí, plíny, lůžkoviny do té cestovní postýlky. To bych těda ve dvou dospělých s dětmi rok a pul a tři a půl vlakem nebo autobusem pobrala aleda bych byla Copperfield.

Dost záleží na lokaci a životním stylu.
Znala jsem mladé bezdětné lidi, co bydleli v Praze, ale vlastnili auto, do práce jezdili autem, ale mimo město s ním jeli tak 3× ročně k rodičům někam k Brnu. Kvůli tomuhle bych já třeba auto neživila a nepotřebovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí