Život bez auta...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56287
28.1.17 23:23

@Svistice už jsem se lekla, že na dovolenou v plné polní jezdíme jenom my :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
28.1.17 23:26
@Moise píše:
@Mango_Lassi to je možné, ale my je nějak nepotřebujeme :nevim: K čemu, do Alp dojedeme s koly na kouli, jsme tam za tři hodinky, nemusíme se účastnit davovek, jet si kam chceme.. za mnohem míň peněz než bychom jeli 4 lidi s ck :nevim: A pokud dělají nějaké i komentované sborové vyjíždky, tak ty jsou nám s dětma stejně k ničemu :think:

Na ten zájezd jsem jela úplně sama, přítel nemohl kvůli práci. A pro takové singly je to nejlepší. Myslím si, že to je prostě dobrý pro mladé lidi bez závazků. Ale byla tam i rodinka s ročním dítětem.

• Citovat
  • Upravit
33005
28.1.17 23:29
@Moise píše:
@Svistice už jsem se lekla, že na dovolenou v plné polní jezdíme jenom my :mrgreen: :mrgreen:

Ne, ne, jedeme v tom spolu. :mrgreen: Už se těším, až odpadnou pleny, odpolední spaní, kočár a nafasují batůžky a část toho vercajku si potáhnou samy. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56287
28.1.17 23:30

@Mango_Lassi no jo, ale to je to, o čem tady píšeme, že cestování s dětmi je diametrálně odlišné od toho ve dvou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
28.1.17 23:31
@Moise píše:
@Mango_Lassi no jo, ale to je to, o čem tady píšeme, že cestování s dětmi je diametrálně odlišné od toho ve dvou :nevim:

Souhlasím. Reagovala jsem na to tvoje „v mládí autobusem“ :lol:

• Citovat
  • Upravit
33005
28.1.17 23:31
@Inaris píše:
Ne, to se vůbec neboj. :D
My jsme vždycky měli velká auta a pravidelně jsem obvykle na horách nemohla ani dovřít kufr. A to máme jen jedno dítě. Náhradní boty, náhradní bunda - co kdyby se rozjel zip… a podobně.
V Chorvatsku se nám domácí smála, proč máme narvané auto, když chodíme jen v plavkách. :D

My to všechno narvaly do kombíka fábie se střešním boxem a nosičem. Chlap v tomhle umí čarovat :srdce:, já bych musela nechat půlku věcí doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56287
28.1.17 23:32
@Svistice píše:
Ne, ne, jedeme v tom spolu. :mrgreen: Už se těším, až odpadnou pleny, odpolední spaní, kočár a nafasují batůžky a část toho vercajku si potáhnou samy. :jazyk:

no hele, my už neřešíme postýlky, kočáry, brzy snad ani krosny nebo cyklosedačky, zato řešíme „já už nemůžu“ a „bolí mě nožičky“ :mrgreen: To bych ji nejradši někdy zas do toho kočáru nacpala :lol: Ale i tak.. spoustu krámů. Třeba jenom lékárnička.. obr taška. Ale musí být, už kolikrát jsme ji potřebovali :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56287
28.1.17 23:34
@Mango_Lassi píše:
Souhlasím. Reagovala jsem na to tvoje „v mládí autobusem“ :lol:

jo, to jsme jezdili, protože jsem seděla „u zdroje“, tudíž jsme jezdili víc než výhodně :mrgreen: Já na to i ráda vzpomínám, hodně jsme toho zažili.. ale dneska už nee :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
28.1.17 23:35
@Mango_Lassi píše:
@Moise tak například na Kubě byl tak chaotický provoz, že jsme nakonec byli rádi, že chlap nechal doma řidičák. Busem to šlo krásně.
Před pár lety jsem byla na cyklo zájezdě v Alpách a byl náš plný autobus a přívěs pro kola, absolutně žádný problém. Jsou na to speciální cestovky.

Tak třeba ta cestovka by pro nás nebyla. Nesnáším organizované masovky. Ale zase mi nevadi vlak a miluj přípravu akce. Takže několik dnů ležím u počítače a hledám všechny možné spoje, ubytování, zajímavosti v okolí. Většinou jsem líp připravena než většina průvodců :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
lucenka
28.1.17 23:37
@Moise píše:
@Mango_Lassi no jo, ale to je to, o čem tady píšeme, že cestování s dětmi je diametrálně odlišné od toho ve dvou :nevim:

Mně nepřijde, že bychom toho kvůli klukovi tahali nějak závratně víc. A i ten způsob cestování jsem kvůli němu moc nezměnila, teda trochu. Díky němu je tam víc jízd vlakem.

• Citovat
  • Upravit
Mango_Lassi
28.1.17 23:42
@lucenka píše:
Tak třeba ta cestovka by pro nás nebyla. Nesnáším organizované masovky. Ale zase mi nevadi vlak a miluj přípravu akce. Takže několik dnů ležím u počítače a hledám všechny možné spoje, ubytování, zajímavosti v okolí. Většinou jsem líp připravena než většina průvodců :mrgreen:

Nevím, co si představujete pod pojmem organizovaná masovka. Třeba do Řecka taky jezdíme s cestovkou, ale jezdíme si tam zase zaserfovat. Autem tam fakt nepojedu, že jo

Příspěvek upraven 28.01.17 v 23:43

• Citovat
  • Upravit
56287
28.1.17 23:42

@lucenka no jo, jenže máš jenom jedno větší dítě (ne batole). To bych byla taky vysmátá. Jen se starším by bylo vše mnohem jednodušší. Jenže mladší je ještě „na obsluhu“ náročnější a ve dvou jaksi vymyslí víc ptákovin, které nutně potřebují s sebou. Starší si unese batoh se svými věcmi, mladší neunese nic a ještě se dost často musí nosit i ona :roll: Oblečení mají daleko víc než my.. a to ho nevozím domů čisté :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56287
28.1.17 23:46

@Mango_Lassi absolvovala jsem spoustu poznávaček i pobytovek. Pobytovky jsou ok, zvlášť ty letecké, tam nějak není co řešit. Poznávačky nejsou pro všechny, pro děti už vůbec, pokud si vybereš kvalitní cestovku, co mají dobrý program. Co se týče cestování bez dětí, tak mám ráda obojí, pokud mám dobrodružnou náladu, jedeme na vlastní pěst, ale dost často chci něco vidět a o nic se nestarat, tak pokud nám vyhovuje program, volíme ck poznávačku úplně v klidu. S dětma ale ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
28.1.17 23:47
@Moise píše:
@lucenka no jo, jenže máš jenom jedno větší dítě (ne batole). To bych byla taky vysmátá. Jen se starším by bylo vše mnohem jednodušší. Jenže mladší je ještě „na obsluhu“ náročnější a ve dvou jaksi vymyslí víc ptákovin, které nutně potřebují s sebou. Starší si unese batoh se svými věcmi, mladší neunese nic a ještě se dost často musí nosit i ona :roll: Oblečení mají daleko víc než my.. a to ho nevozím domů čisté :nevim:

No ale já kluka všude tahám prakticky od jeho narození. A ve 4 letech už dokázal ujít v pohodě hodně slušné vzdálenosti, takže na záda jsem ho brala výjimečně. Jo mám jenom jedno dítě. Ale prostě ho od mala učím, že na výlet si může vzít jen omezené množství věcí, že mu to nebudu tahat.

• Citovat
  • Upravit
33005
28.1.17 23:47

Jinak já vždy všude chodila pěšky nebo MHD, řidičák jsem si udělala, až když jsem se přestěhovala na vesnici. Nicméně i tak mi nedělalo problém chodit 2 km ráno na bus a zpátky.
Ale co s enarodil kluk, tak bez auta by to tady u nás byla bída - MHD jede 2× za hodinu ve špičce, když nestihneš, máš smolíka, občas jednou s předstihem, občas s dost velkým zpožděním, takže můýžeš dát bye bye navazujícímu spoji.
Navíc řidiči neberou víc jak 2-3 kočárky, takže jsem zažila, jak na zastávce další dvě maminy a měli smolíka, další autobus v lepším případě za 45 minut. Kdybys jela k doktorovi na přesnou hodinu, tak jsi namydlená.
Dostat se od nás na vlakové nádraží je cesta tak na 40 minut s jedním přestupem (když to jede, o víkendu jede třeba jednou za dvě hodiny). Autem jsme tam do 10 minut.

Ale do školky chodíme pěšky (20 minut), všichni sousedi děti vozí autem (aniž by dále pokračovali do svých zaměstnání), jedni se vozí i k vietnamskému obchodníkovi, kam je to asi 10 minut.

Příspěvek upraven 28.01.17 v 23:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario