Život bez auta...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7974
29.1.17 11:22

@Moise Jsou skupinové slevy, na to režijku nepotřebuješ. A pokud by to auto jezdilo jen na ty výlety, tak se to v celkovém srovnání většinou nevyplatí i když neuplatníš ve vlaku žádnou slevu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56286
29.1.17 11:28

Tak jsem byla zvědavá a dala jsem si do vyhledávačů naši prázdninovou cestu.

Autem - 382 km, 3:57 hod, s přestávkami čtyři a půl hodiny

Vlakem - 526 km, 15 hodin, 5 přestupů. Cenu pro 4 lidi s báglama a kolama jsem snad ani nepočítala :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56286
29.1.17 11:28
@kotyk píše:
@Moise Jsou skupinové slevy, na to režijku nepotřebuješ. A pokud by to auto jezdilo jen na ty výlety, tak se to v celkovém srovnání většinou nevyplatí i když neuplatníš ve vlaku žádnou slevu.

Ale my jsme jeli na skupinovku, byly jsme dvě rodiny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101611
29.1.17 11:32

@Regina Hero A proč sem všude taháš 2 leté dítě, já nikde nepsala, že všechny akce musí být s ním a pro něj… jsou prostě akce, které jsou lepší a jednodušší bez auta a jsou takové, které jsou lepší s autem… psát, že je to vždy a v každém případě lepší s autem je úplně stejná pitomost jako psát, že je to vždy lepší bez něj.
A třeba když si vezmu nás jako děti, tak jsme v autě blili do 10 minut jízdy, stejně jako v autobude (uměla jsem to i v MHD), takže z pohledu našich rodičů bylo podstatně pohodlnější nabalit 2 krosny a jet vlakem, než se s náma snažit přetrpět cestu autem, kdy se na 170km zastavovalo klidně 15× na zvacení. Mým dětem v autě špatně není, tak raději jedu tím autem, ale přece nebudu tvrdit, že protože to tak vyhovuje mě, tak že je to lepší pro všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
29.1.17 11:35
@j.a.n.i1 píše:
@Regina Hero A proč sem všude taháš 2 leté dítě, já nikde nepsala, že všechny akce musí být s ním a pro něj… jsou prostě akce, které jsou lepší a jednodušší bez auta a jsou takové, které jsou lepší s autem… psát, že je to vždy a v každém případě lepší s autem je úplně stejná pitomost jako psát, že je to vždy lepší bez něj.
A třeba když si vezmu nás jako děti, tak jsme v autě blili do 10 minut jízdy, stejně jako v autobude (uměla jsem to i v MHD), takže z pohledu našich rodičů bylo podstatně pohodlnější nabalit 2 krosny a jet vlakem, než se s náma snažit přetrpět cestu autem, kdy se na 170km zastavovalo klidně 15× na zvacení. Mým dětem v autě špatně není, tak raději jedu tím autem, ale přece nebudu tvrdit, že protože to tak vyhovuje mě, tak že je to lepší pro všechny.

protože se tu celou dobu bavíme o cestování rodin s dětmi… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
29.1.17 11:36

@Moise No ale vy asi nesplňujete tu další podmínku, že máte auto jen na ty výlety :mrgreen: Takže pojisku, údržbu a spol neřešíte jako extra náklad za výlet, ale fakticky už jedete skoro jen za ten benzín.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
29.1.17 11:38

@j.a.n.i1 Myslím, že to bylo hlavně v kontextu toho, že obnovovatelka dítě čeká (a adalší 1-2 plánuje), zatím jsou bez auta soběstační a spokejní, baťůžkáři.
Až bude dětem třeba 4 a 6, tak už to taky bude zívačka (jen člověk bude muset vybrat cíle, kam něco rozumného jede). Ale třeba aktivní dovolená se čtyřmesíčním a dvouleťákem, to si představit bez auta moc neumím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
29.1.17 11:41

Bydlíme v oblasti, kde veřejná doprava moc nefunguje, máme dvě auta, abychom se dostali do „města“ a do práce.
Máme režijky na vlak. Vyjdou poměrně draho, navíc dochází k omezením v zahraničí. Nově je zaveden příplatek 10 euro po Rakousku. Jezdíme různě. Vlakem, autem, letadlem. Každý způsob dopravy má pro nás své výhody i negativa. Auto je fajn kvůli úložnému prostoru. Jinak je pro nás cestování levnější a nejsme vázaní na místo, kde parkujeme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101611
29.1.17 11:42
@Regina Hero píše:
protože se tu celou dobu bavíme o cestování rodin s dětmi… :nevim:

Aha, takže všechny rodiny s děmi cestují bouze s batoletem, případně se dvěma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56286
29.1.17 11:43
@j.a.n.i1 píše:
Aha, takže všechny rodiny s děmi cestují bouze s batoletem, případně se dvěma…

všechny asi ne, ale o tom se tu právě bavíme, ne?
Zakladatelka tuším čeká a plánuje další, tudíž to bude časem řešit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56286
29.1.17 11:44
@kotyk píše:
@Moise No ale vy asi nesplňujete tu další podmínku, že máte auto jen na ty výlety :mrgreen: Takže pojisku, údržbu a spol neřešíte jako extra náklad za výlet, ale fakticky už jedete skoro jen za ten benzín.

jakou podmínku? My máme dvě auta v denním provozu, jinak bychom nemohli fungovat - a to prosím do naší vesnice jezdí autobus i vlak. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
29.1.17 11:47
@j.a.n.i1 píše:
Aha, takže všechny rodiny s děmi cestují bouze s batoletem, případně se dvěma…

ne, Lucenka třeba ne… ;)

Ale pořád se tu bavíme o tom, že s dětmi je to prostě jiné, než když vyrazí jen sami dva dospělí bezdětní… že se pak auto vyplatí… a protože zakladatelka čeká dítě a plánuje ještě další dvě mít, tak se jí to přibližně šest - sedm příštích let týkat bude… a o tom se tu celou dobu bavíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101611
29.1.17 11:52

@Svistice No a kde je psáno, že člověk musí jet na aktivní dovolenou se čtyřměsíčním a dvouleťákem? Auto máme, jezdíme hodně a přesto by mě na aktivní dovolenou v tomhle věku dětí nikdo nedostal, nevidím v tom žádný výrazný smysl, v tomhle věku vidím ideální plácnout se na zahradu a užívat klidu a hezkého počasí… případně v našem případě ten tábor, kde se taky ale vlastně plácnu na jedno místo a mát tam skoro full servis.
Tedy někdo podobného smýšlení to auto v tomhle věku dětí fakt potřebovat nebude a není to tím, že by na tu dovolenou jakou popisuješ nemohl jet protože nemá auto, ale protože nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
29.1.17 11:57

Bude mi padesát, mám tři děcka, z toho dvě dospělé, a auto jsme nikdy neměli a nemáme. První auto v rodině si koupil syn a když je nouze nejvyšší, odveze nás. Ale moc často to není, max. dvakrát do roka. Už s námi nebydlí, auto „šlo“ s ním.
Ráda cestuji vlakem, podědila to po mně i nejmladší dcera.
Třeba na tábor jedeme s přestupy a v pohodě. I s báglem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56286
29.1.17 12:00

@j.a.n.i1 tak já nevím, mě třeba placatění se na zahradě celé prázdniny nebaví. I s takhle malými dětmi jsme jeli na dovolenou, k přehradě nebo na prodloužený víkend na hory.. Takže šlo hlavně o tu cestu tam a zase zpátky. Vlakem těžko potáhneš cestovní postýlku a věci pro dvě malinké děti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí