Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@j.a.n.i1 píše:
Ale já ji mám, protože jsem ji chtěla, nechtěla jsem mít děti v paneláku, tak je tam nemám.
Jasně, spíš že ne každý si jí může dovolit mít. Takže logicky to, co tobě připadá jako zbytečné, někomu tak připadat nebude, protože ty tu zahradu máš a oni ne. A není to vždy jen o chtění. Nemůžeme mít v životě všichni všechno…
@Inaris Co je na tom za ignoranství… tak nepozná značku auta a co, má to 4 kola a volan a má to sloužit mě a jestli je to taková či maková značka je celkem fuk. A ono v dnešní době, kdy ta auta vypadají „všechna“ stejně jeden mnohdy neví, co to je, když to nevidí ze všech stran a pozorně. Ano, když člověk vlastní auto, tak by měl vědět co má
ale jinak bych si spíš myslela něco nelichotivého o tom, kdo má pocit, že jen protože někdo nepozná značky aut, tak že je slepice.
@Nimie No, ale v tom je právě trochu ten rozdíl, ten kdo to auto/zahradu/cokoliv chce a nemůže si ho dovolit, tak je jasné že nebude spokojený, ale ten kdo ho nechce, protože mu aktuálně přijde zbytečné nebo je proti jeho přesvědčení, tak spokojený bude i bez toho nebo třeba časem přehodnotí svůj názor a příslušnou věc si koupí.
@Inaris Jsem zadubený ignorant..nevím, co je oktávka
teda tuším, že je to něco kolem aut, ale co?
Teď jen přemýšlím, k čemu by mi taková informace byla ![]()
@Inaris píše:
Tobě asi vůbec k ničemu, klidně to nech být.
No jo, jsem slepice a ty to vědět nepotřebují ![]()
@Inaris Ještě mě napadlo…mám strojárnu, takže popsat motor, převodovku a tak…není problém
Možná i schéma vysoké pece bych zvládla. I s popisky v ruštině ![]()
@laducha píše:
@Inaris Ještě mě napadlo…mám strojárnu, takže popsat motor, převodovku a tak…není problémMožná i schéma vysoké pece bych zvládla. I s popisky v ruštině
v tom případě nevěřím, že bys nebyla technický typ a nepoznala aspoň ty naše škodovky podle znaku…
Tak jsem konečně pročetla celou diskusi a jak již zaznělo, někteří lidé by opravdu neměli řídit, čest těm kteří si to uvědomí. Bohužel dle toho co potkávám na silnicích je to jen hrstka uvědomělých. Ti ostatní si myslí že když mají průkaz tak umí řídit. Hlavně teď v zimě platí přísloví že sníh a led dělí lidi na silnici na držitele řidičského oprávnění a řidiče.
@Regina Hero píše:
v tom případě nevěřím, že bys nebyla technický typ a nepoznala aspoň ty naše škodovky podle znaku…
Tak podle znaku samozřejmě ano, ale když to uvidím akorát letmo zepředu, tak zrovna oktávka a superb na první pohled vypadají celkem podobně
EDIT: a auta jiných značek od sebe nepoznám ani náhodou a u některých ani značky mezi sebou, takový sharan, alhambra a myslím S-max či který to je, mi přijdou natolik podobné, že fakt ne, nepoznám je. Stejně jako nepoznám od sebe jednotlivé korejce.
Příspěvek upraven 29.01.17 v 18:34
@Inaris píše:
Jinak řečeno - jsem tupá, ale špatný je ten, kdo si to o mně oprávněně myslí?
Prosím, vůbec nebrat osobně, je to jen polemika.
No, pokud má někdo pocit, že si oprávněně myslí, že je někdo tupý jen protože se neorientuje ve značkách aut, tak ta tupost bude spíše na jeho straně ![]()
@Big boss píše:
Tak jsem konečně pročetla celou diskusi a jak již zaznělo, někteří lidé by opravdu neměli řídit, čest těm kteří si to uvědomí. Bohužel dle toho co potkávám na silnicích je to jen hrstka uvědomělých. Ti ostatní si myslí že když mají průkaz tak umí řídit. Hlavně teď v zimě platí přísloví že sníh a led dělí lidi na silnici na držitele řidičského oprávnění a řidiče.
Tak pod toto je podepisuji
Plus pak je ještě určitá skupina, která opravdu řídit umí, ale ta je rozhodně menší, než ta která si to o sobě myslí.
To že některé ženy nepoznají dle designu jednotlivé značky aut mě nepřekvapuje, neřekla bych že je na tom něco blbého. To že někdo nepozná Škodovku je sice divné, ale tak třeba má jiné přednosti a znalosti. Mám kamarádku co půl roku žije v tom že jezdí Citroenem a přitom je to Renault, no řekl jí to až mechanik v servisu. Pak jsou lidi kteří nejen že nepoznají značky aut, ale neumí otevřít ani kapotu auta či neví kde se v autě nacházejí pojistky a přitom vlastní řidičák, tomu já už říkám tupost.
@j.a.n.i1 píše:
No, pokud má někdo pocit, že si oprávněně myslí, že je někdo tupý jen protože se neorientuje ve značkách aut, tak ta tupost bude spíše na jeho straně
Proto jsem v klidu ![]()
@Regina Hero píše:
Znak samozřejmě poznám ![]()
@laducha píše:
Znak samozřejmě poznám
Něco červeného měl syn, začínalo to na „F“, ale nevím, jestli to byl Favorit, Fabie nebo Felicie ![]()