Život bez auta...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
19.12.24 12:29

@ka2ka já chápu, že se nerozdávají auta na počkání, ale mě tu překvapují i pro nás jednoduché dotazy o penězích, asi to v některých rodinách je tabu…my se teda snažíme s dětmi bavit úměrně věku…jako se bavili naši s námi…

• Citovat
  • Upravit
14006
19.12.24 12:30
@Snorlaxik píše: Více

Je to hlavně pohodlnější, jal po Česku tak do zahraničí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101642
19.12.24 12:33
@astoret píše: Více

Nebo o pohodlnosti… Taky jsem zpohodlnela a to co jsme dříve běžně jezdili bez auta, uz by se mi teď nechtělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.24 12:33

@TiPt tak ono třeba i když jedeš s dítkem plavat nebo sportovat, tak je lepší, když s ním někde v mrazu nečekáš na autobus…ale asi fakt záleží, jak jste aktivní…my tedy hodně…

• Citovat
  • Upravit
2513
19.12.24 12:35
@Snorlaxik píše: Více

Takovych mist je, ja dlouho nemela ridicak a kdyz kamosky planovaly vylet ja bez auta, kdyz jsme nemela moznist jet s nekym, nejela jsem casto, bud to bylo hrozne komplikovane nebo se tam neslo dostat. Posledni leto bez ridicaku, manzel nemoh s nami na dovolenou, uz zaplaceno, jsem vyjela s detmi, ja sama.. Krasny statek se zviratky, mlyn..njn..jenze ten spoj..9 hod cesta, autem 2:30 hod..x prestupu. A pak jsme se tam dostali, ja si rikala, nevadi je tu zastavka, budeme nekam na koupaliště nebo vylety dojizdet, jenze spoje byli 2× za den a nenavazovali nam na dalsi ve meste, takze vsude hodina a pul cekani na dalsi spoj..

Jinak ma zkusenost, ze na proflakla mista se dostanes bez auta, to ano, nekdy krkolomne, ale nekdy clovek najde misto, ktere tak proflakle neni a rad by, ale bez auta to fakt nejde..pokud se teda nechces tahat x kilometru tam a zpet..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14006
19.12.24 12:36
@Anonymní píše: Více

Taky mi to přijde zvláštní.
Mam mladou dceru a všechno potřebné prostě ví kolem auta, řidičák v 18 a sama v pohodě odřídí i i několikahodinové cesty autem, ale tak vyrůstala v tom

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101642

Nojo, ale to je o te pohodlnosti, mame chalupu ve vesnici, kam moc autobusu nejezdilo. No kolikrat jme sli tech posledních 6km s krosnou a lyzemi pres rameno, plus k vleku se chodilo pres 2km pesky. Prislo nam to normální, dnes uz by se mi taky nechtelo, ale to neznamená, ze to nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
@Anonymní píše: Více

my jsme aktivní byli vždycky hodně, jak jsem psala… několikrát do roka víkend někde v česku nebo eurovíkend v zahraničí, celé léto v zahraničí (jsem učitelka) a o víkendech výlety. ale bez dítěte to šlo jednoduše, prostě jsme se přizpůsobili dopravě a nevadilo nám x přestupů, čekání na spoj někde v horní dolní a nebo dojít pěšky. ale teprve teď jsem nad tím začala přemýšlet jinak, protože mám malé dítě. chtěla jsem třeba na víkend do karlových varů a zjistila jsem, že vlak tam jede hrozně dlouho a autobusem asi s miminkem nemůžu - třeba flixbus nevím, jak je to s autosedačkou a ještě kočárkem. a tak dál, dřív jsem nad tím nikdy nepřemýšlela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101642
@_.Emilyyy píše: Více

To rozhodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14006
19.12.24 12:37
@j.a.n.i1 píše: Více

Uz vidím, jak takhle jede rodinka nadšeně na dovolenou do Alp kde táhnou lyže bez auta :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
19.12.24 12:38

Když jedu vlakem směr Beroun, tak nemusím na metro. Navíc dálnice od Berouna bývá dost často šíleně zacpana. Autobus z Berouna jede každou hodinu. Co tak koukám, tak cesta by mě vyšla na hodinku a čtvrt. To mi nepřijde nijak strašný :nevim:

• Citovat
  • Upravit
164

@_.Emilyyy já také vyrostla v rodině, kde auto vždy bylo. protože jsme žili na maloměstě. ale nikdy jsem se o výdaje za auto nezajímala, řidičák jsem k 18 dostala, ale tím to skončilo a od té doby neřídím. takže nemám moc představu, kolik co stojí,. je mi přes 30.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik

Ne vždy

• Citovat
  • Upravit
101642
19.12.24 12:39

Tak zrovna do Alp neni problém jet s nejakym zajezdem, bus te vyklopí primo u ubytování a pak jezdi skibus k lanovce, takže jediné tahnuti lyzi bude na sraz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
19.12.24 12:39
@PAN66 píše: Více

Tak ne každý je tak lenivý, že se musí autem dostat až na konečné místo a nedokáže ujít pár kilometrů ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix