Život bez auta...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Snorlaxik
19.12.24 14:05
@PAN66 píše: Více

Na dálkové spoje se dají rezervovat místa :mavam:

• Citovat
  • Upravit
2513
19.12.24 14:06
@Snorlaxik píše: Více

To muzes i v aute a jeste v klidu, ze nikoho neobtezujes treba vuni jidla, pustit si podcast nebo hudbu co mas rada, zpivat s detmi písničky a neobtezovat hlukem okoli. Hrat hry jde nekdy tezko, kdyz nemate mista vedle sebe nebo kdyz stojite v buse..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
19.12.24 14:06

Nebo koukat na emimino. Víme no :lol: Já raději čas na výletě trávím NA tom výletě, v přírodě, pohybem - ne v autobuse/vlaku, který je mnohdy o víkendu přeplněný a plný vřískajících dětiček :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
19.12.24 14:08

Tak pak jsi omezená tím, že musíš chytit konkrétní spoj. Nemůžeš se zdržet na výletě, protože se ti to tam moc líbí nebo naopak ho ukončit dřív, protože je hnusně a dítě má asi teplotu. Prostě nemáš tu flexibilitu, kvůli které si lidé auta pořizují. A je to v pořádku, pokud vám to vyhovuje a jste tak zvyklí. Ale není se čemu divit, že většina lidí to má jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2513
19.12.24 14:08

Ja nemluvim o dalkovych spojich, ale kdyz jedes na bezny vylet po cesku a je to spoj nejakeho obycejneho busu nekam, kde je milion lidi, protoze tam odtud kazdy dojizdi do prace nebo do skoly..a ano, rezervovat muzes, ale nekdy jsou holt plne a musite mit kazdy sedadlo zvlast.. :nevim: ted jela tchyne flixbusem do Salzbugu na trhy s kamaradkou, rikala ze jeste ze nebrali vnoucata, zachod nefungoval, bus mel zpozdeni, na zachod se smelo jen tam, kde bylo na zastavce 5 min, vyvsvetluj mensim detem, ze maji 3 hodiny cekat az bus zastavi v Krumlove, ze tam je 5 min pauza.

Příspěvek upraven 19.12.24 v 14:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10803
19.12.24 14:09

Já myslela ježdění do práce, na nákup, zařizování, atd. neberu to jako výlet. Jezdím autem denně někam. Na výlet jedu autem a jsem tam dvakrát rychleji, než MHD, a můžu kdekoliv zastavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4316
19.12.24 14:09

Dlouho jsi už někde nejela dálkovým spojem viď? Rezervace místa, na stojáka jsem už dlouho v dálkovém bude/ vlaku stát neviděla..
Naopak to dítě i ty se může projít, zajdeš si do jídelního vozu, nesedis x hodin přikována pásem a dítě v sedačce… Často se seznamis se zajímavými lidmi…
Je to fajn…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101635
19.12.24 14:12

Mohla, na táboře tak stale svítíme, neni povinnost mit všechny vymozenosti, az na to, ze tvuj priklad jde malinko vic do minulosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101635
19.12.24 14:13
@Bytsamsebou píše: Více

A proc, vzdyt je to realita, ze v Praze potřeba nutně neni. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4316
19.12.24 14:13

Hele jelikož vás většina jezdí tím nezastupitelným autem, tak ty místní spoje bývají hodně prázdné. A že deset minut stojím případně v bude mi fakt žíly netrhá. Kupodivu ani dítě s tím nemá problém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2513
19.12.24 14:15
@Menton píše: Více

Nemluvim o dalkvem spoji, mluvim o vyletech po cesku, kam jedes nejakym busem 350 neco apod..a jinak dalkovym ted jela tchýně a stacilo ji, 6 hod spoj a zachody nefungovali, zamceno, lahudka pro dospele natoz pro deti..a to byla cesta zpet, cesta tam, prijde sms ze bus konci kvuli kvuli tomu ze neni druhy ridic v Krumlove, vyjelo se v 7 a ve 13 to melo byt v Salzburgu, jenze az v 13:40 vyjizdel nahradni bus z Krumlova, takze 3,5 hod cekani na dalsi nahradni spoj..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
19.12.24 14:15

Tyjo, tak to nevím. U nás přípražská třístovka je natřásklá už od konečné, my jsme 3. zastávka od výjezdu a kolikrát se tam lidi cpou už horko těžko :think: Hodně jezdím vlakem na Beroun a ten bývá taky nacpaný nehorázně :nevim: A v létě jsem jela v neděli v 11 hodin dopo ze Sušice busem do Prahy a nejen, že se den předem už nedaly koupit místenky, ale ve Strakonicích už cca 20 lidí nevzal, protože tělo na tělo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Všechnoznám
19.12.24 14:19

No, tak definuj dálkový bus. Jestli je to jen něco jako RJ, tak pak jo. Jestli jsou to busy rámci krajského dopravního systému, což může být pěkná dálka, tak pak můžeš klíďo píďo stát málem na jedný noze celou cestu.

Dtto vlaky. I Brno Praha bývá kolikrát pěkně nacvaklý (opět ne vždy je nutná rezervace místa, tj. jede víc, než je míst, naštěstí, neb jak by se zbytek přepravil).

No a seznamování se, to by mohl někdo zkusit. Chci mít minimum kontaktu, tj. jen ukázat průvodčí mobil a tečka.

Nesnáším uječený nevychovaný děcka ve vlaku (no, nesnáším je všude), co neumí chvilku posedět a neřvat a nelítat, rodiče, co se jim nevěnují, a blby, co neznají sluchátka a pouští si mobily nahlas. Jídlo cizích mi nevadí, sice to není hitparáda, ale puch to není děsný. Bez těchto opruzů bych jezdila vlakem i busem ráda. Tuhle jsem jednomu řekla, že to fakt není normální, pouštět si brutálně nahlas hudbu, a ještě blbě čuměl, jak kdybych byla drzá já, místo aby se omluvil.

Jezdit hromadnou je bohužel šílená ztráta času, to je holý fakt. A kvůli výše uvedeným superotravným individuím je to i velmi nekomfortní. Mnohdy se nedá pracovat ani s protihlukovými sluchátky.

• Citovat
  • Upravit
4316
19.12.24 14:20

Tak špatně zvolený spoj, nic víc…
Nevím odkud kam jela…chce to přemýšlet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Všechnoznám
19.12.24 14:21

No, jak v kterou hodinu. A řada z nich nikdy není prázdná.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix